SWEDEN ROCK 2015 med første 19 navn

SWEDEN ROCK 2015 med første 19 navn

Sweden Rock Festival 2015 – första artisterna klara!


Billboard-2014-10-09.jpg

Sent på lördagskvällen, inför 2000 Rockbåten-resenärer, utannonserades de första akterna till nästa års Sweden Rock Festival. 19 av totalt cirka 90 akter presenterades i en nio minuter lång videotrailer för festivalen som kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=uNLaUBVKW2A

Mötley Crüe har utannonserat att de avslutar karriären den 31 december 2015. I sommar gör de en enda spelning i Skandinavien – på Sweden Rock Festival – vilket kan bli sista chansen någonsin att se bandet i vår del av världen.

Judas Priest har alltid fått ett kungligt mottagande av Sweden Rock Festival-publiken och när de nu kommer till Sverige för att göra en enda konsert så faller det sig naturligt att den förläggs till Sölvesborg.

Toto har funnits i 35 år, men aldrig tidigare spelat på Sweden Rock Festival. Nästa sommar är väntan över!

Backyard Babies lades på is på obestämd tid våren 2010. Snart är de tillbaka med nytt album och scencomebacken förläggs till Sweden Rock Festival, där bandet aldrig tidigare har spelat. "Vi är så sjukt laddade!", kommenterar Dregen och Nicke Borg.

HammerFallD-A-D och Dark Tranquillity är Sweden Rock-publikfavoriter sedan tidigare som vi är glada att kunna välkomna tillbaka. Thrash metal-legendarerna Nuclear Assault har inte spelat i Sverige på 20 år och gör nu sin enda spelning i Skandinavien på Sweden Rock. Hela 40 år har gått sedan Lucifer’s Friend spelade ihop i originalsättning. Gruppen räknas som pionjärer inom den riktigt tunga 70-talshårdrocken och är nu återförenade, givetvis med John Lawton (ex-Uriah Heep) på sång. 

Övriga utannonserade akter är The AngelsExciterRock GoddessH.E.A.TWolfThe QuireboysDelainTorsson och Steve n’ Seagulls.

Resterande 70 artister kommer att släppas i takt med att de blir bekräftade under hösten och vintern. Biljetterna och mer info finns på: www.swedenrock.com