MOLOKEN (Swe) med ny skive, vinylslipp og Norgesbesøk i oktober

MOLOKEN (Swe) med ny skive, vinylslipp og Norgesbesøk i oktober

MOLOKEN, det progressiva metal- och doomhybriden från Umeå har spelat in ett nytt album tillsammans med Pelle Henriksson på Tonteknik i Umeå (Refused, Meshuggah, Cult Of Luna, Breach m.fl) som släpps i början på 2015.

Bandet kan nu bekräfta att nya albumet "All Is Left To See" kommer att släppas i början av 2015 via amerikanska A389 Recordings (Integrity, Eyehategod, Ringworm m.fl) och detta album är första delen av en triologi som heter Mörkrets Kärna. Releasedatum, omslag och låtlista annonseras inom kort.

Första låten "Subliminal Hymns" går att lyssna på via länken:
http://a389recordings.bandcamp.com/track/moloken-subliminal-hymns

Moloken_1.jpg

I övriga nyheter så släpper Moloken äntligen sitt andra album "Rural" på efterlängtad vinyl i form av en exklusiv deluxe-version tack vare en privat investerare. Den nästan 1kg tunga vinylen bjuder på 2st tunga 180 grams vinyler med musik på tre sidor och fjärde sidan med vacker etsning. Tjock gatefold omslag med lätt omgjord artwork, kraftiga fullfärgstryckta inner sleeves och helt re-mastrad musik.

För att fira släppet av vinylen som släpptes den 15 september, ger sig bandet ut på Sverige- och Norgeturné under Oktober. Under turnén arrangerar Moloken bland annat en egen kväll på Liffey’s källare i Stockholm där dom bjudit in vännerna i This Gift Is a Curse samt Stiu Nu Stiu den 2 oktober.

Turnéschema:
1/10 Söderhamn, Pissråttshålan
2/10 Stockholm, Liffey’s Källare
3/10 Oslo, NO @ Blitz (Oslo Beikemorke festival)
4/10 Trondheim, NO @ Uffahuset

10/10 Skellefteå @ Mullberget
11/10 Umeå @ Scharinska (Discouraged Fest 2014)