EXECRATION – Morbid Dimensions

EXECRATION – Morbid Dimensions

Norsk death metal er for tiden i sin mest gylne tidsalder der band som Diskord, Obliteration og Execration ruler verre enn verst. Sistnevnte er nå klar med sin tredje fullengder kalt «Morbid Dimensions». Skiva slippes av Duplicate Records i slutten av denne måneden og her er det bare å glede seg.

Skiva åpner noe overraskende med en seig intro som et lite øyeblikk tar deg tilbake til Black Sabbaths herlige 70-talls verden før et mer småprogga rolig parti overtar. Ved førstegangslytt kan man vel muligens begynne å lure litt, for skiva og bandet er lablet death metal. Og dette er så langt ikke noe death metal. Men ingen fare folkens, etter drøyt tre minutter kommer herligheta og du kan roe ned.

Execration er ikke et typisk straight forward death metal band. Her blandes oldschool ekte death metal med punk, rock og diverse andre varianter av metal. Låtene består av mangt. Tempoet varieres mye. Det er en god del overraskelser både her og der. Dette er ekte saker. Ikkeno trigging eller annet juks å spore noen steder. Lyden er god, gutta spiller glimrende og skiva er sånn passe lang med sine 60 minutter. Det skjer mye hele tiden og du vil nok legge merke til mye partier og småfikse overganger i lang tid framover.

Blir man lei av skiva? Nei. Jeg er pr akkurat nå sikkert oppe i over 30 runder og jeg storkoser meg mer og mer for hver gang.

Vil jeg legge den bort? Akkurat det vil jeg nok gjøre, men ikke riktig enda. Anmeldelsen er ferdig, men jeg vil ha mer. Sjekk den ut du også. Du vil garantert ikke bli skuffa.

Og hvis du har muligheten, anbefales konsert med de tre nevnte bandene EXECRATION, DISKORD og OBLITERATION 24. oktober på Kolbotn.

https://www.facebook.com/execrationnorway

https://www.facebook.com/pages/Duplicate-Records/250579958305336