METALDAYS 2014

METALDAYS 2014

METALDAYS gikk tidligere under navnet METALCAMP, men de byttet arrangører og dermed også navn etter 2012 utgaven. Festivalen er den største metalfestivalen i Slovenia og den blir arrangert i byen Tolmin. De ønsker ikke at festivalen skal bli alt for stor og har derfor satt et tak på 12000 billetter pr år.

Tolmin er en liten by med bare 3500 innbyggere og ligger helt vest i land på grensen mot Italia. Metaldays blir av mange kalt den vakreste metalfestivalen i Europa.

Enkleste reiserute til Tolmin er fly til hovedstaden Ljubljana og buss derfra til Tolmin. En busstur tar nesten tre timer og koster deg ingenting, for det inngår faktisk i billetten. For info om hvordan du bestiller billett, sjekk festivalens hjemmesider under fanen "Travel".

I 2004 er det eneste året festivalen har gått over to dager. De to neste årene økte de til tre dager og fra og med 2007 har Metalcamp gått over fem til sju dager. Da Metaldays tok over i fjor, fortsatte de den trenden med sju dagers festival. 

Antall band som har spilt har naturlig nok ogsåvariert noe fra 22 i 2004 og 52 i 2012. Da nye arrangører tok over foran fjorårets festival, fikk lineupen seg en skikkelig hormoninnsprøyting og antall band ble økt til hele 108. I år har de moderert seg litt og gått ned til 84. Likevel er dette mange band og det er mer enn nok å få med seg.

Det har i alle årene festivalen er blitt arrangert, vært en god kvalitet på de fleste av bandene. De fleste bandene som betyr noe har vært innom Tolmin. I fjor var f.eks. ANAAL NATHRAKH, ANNIHILATOR, AURA NOIR, BENEDICTION, BRUTAL TRUTH, CANDLEMASS, DYING FETUS, ENSLAVED, HYPOCRISY, ICED EARTH, IN FLAMES, KING DIAMOND, MAYHEM, MESHUGGAH, OVERKILL, PENTAGRAM, PRIMORDIAL, SONATA ARCTICA, TAAKE og UNLEASHED å se på en av de to scenen i Tolmin.

I år er det AMORPHIS, BORKNAGAR, CHILDREN OF BODOM, HEAVEN SHALL BURN, MEGADETH, MOONSORROW, MY DYING BRIDE, OBITUARY, OPETH, POSSESSED, SABATON, SALTATIO MORTIS, SATYRICON, SUFFOCATION, VADER, VOLBEAT og TIAMAT som er de aller største trekkplastrene, men det er bra med gode band utenom disse også.

Norske innslag hardet stort sett vært bra med og i år består den norske delegasjonen av BORKNAGAR, HELHEIM og SATYRICON.

Et festivalpass til METALDAYS koster ikke mer enn 135 euro og kan bestilles fra festivalens hjemmesider.

 

Metaldays_whatelsematters.jpg
 
 
Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

Festivalpass alle dager: €135
Fan packet (festivalpass alle dager + t-shirt): €145
Fan packet girlie (festivalpass alle dager + t-shirt): €145
Dagspass valgfri dag: €49

Bestilles fra festivalens hjemmesider

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Festivalcamping

 

Program:

 

 

Metaldays_14_poster.jpg

 

Pil.gif