OBSCENE EXTREME 2014

OBSCENE EXTREME 2014

Verdens mest extreme metal festival kaller mange denne perlen av en festival som arrangeres i den lille byen Trutnov i den Tsjekkiske Republikk. Byen ligger helt nord i landet, helt oppe ved den polske grensen. I forhold til hovedstaden Praha ligger Trutnov ca 16 mil nord-øst. Heldigvis er ikke landet så veldig stort og uansett hvilken retning du kommer fra, skulle det gå greit å finne fram. Det enkleste er nok fly til Praha og tog eller buss videre til Trutnov. Velger du tog, går det 5 tog i den retningen daglig. Turen tar 3 timer og 11 minutter og koster en ganske real bit med flesk (ca 70 norske blanke kroner). Velger du buss, blir utvalget med avganger flere. Det går busser til Trutnov ca hver time eller halvtime eller deromkring hele dagen fra 08:00 til kl 20:00. Turen tar noe kortere tid enn med tog (merkelig nok bare 2 timer og 43 minutter) og koster en litt mindre fleskebit (ca 45 kroner). Dyrt? Nei. Koselig? Ja.

OBSCENE EXTREME ble første gang arrangert i 1999 og årets festival blir den 15. i rekken. Nøyaktig 643 band har spilt en eller flere ganger opp gjennom disse 15 årene og i år er det totalt 69 band som skal i ilden. Festivalen går over 3 dager og det som er ganske spesielt med denne festivalen, er at her spiller kun 1 band om gangen og du kan enkelt få med deg alle 69 banda, hvis du vil det. Men det krever at du er tidlig pån om morgenen.

Et festivalpass til Obscene Extrene koster 56,82 Euro, noe som tilsvarer i overkant av 455 norske kroner. Dyrt er det ikke og med 69 band på plakaten, blir det ca 6 kroner og 60 øre pr band. 

Årets lineup er ferdigbooket og det florerer som alltid med gode og obskure band. Vi nevner i fleng BRUTAL TRUTH, CATTLE DECAPITATION, CRIPPLE BASTARDS, DOOM, EYEHATEGOD, IMMOLATION, INHUME, KATALEPSY, MASTER, MORGOTH, NUNSLAUGHTER og POSSESSED.

De har vært noen norske innslag i de senere årene og i år består den norske delegasjonen av LIVSTID.

 

Pil.gif

 

OEF_14_poster.jpg

 

Pil.gif