IRON MAIDEN til Bergen (28/6)

IRON MAIDEN til Bergen (28/6)

Vi er utrolig glade for å kunne meddele at Iron Maiden kommer tilbake til Bergen lørdag 28. juni. Konsertserien Bergen Calling blir åsted for en klassikerpakke av de helt sjeldne. Den pågående Maiden England World Tour har allerede samlet to millioner fans verden over og blitt listet som en av de mest suksessfulle turnéene i 2013 av prestisjetunge Billboard Magazine.

Billettsalget starter mandag 17. Februar kl 09.00! Flere artister offentliggjøres senere.

Forrige gang bandet gjestet Bergen i 2010 i forbindelse med The Final Frontier-turneen, fylte de Koengen til randen med entusiastiske fans. Maiden England-turneen har hentet inspirasjonen fra den klassiske "Seventh Son of a Seventh Son"-utsmykningen og er den største produksjonen bandet har hatt på veien. Med andre ord: Det blir isfjell, øredøvende pyro og et voldsomt lysshow. Eddie kommer i flere varianter, og sist men ikke minst: Det blir et repertoar som kommer til å ta pusten fra noen og enhver. 2014-varianten av turneen vil nemlig ha et større fokus på hele 80-tallet. Noen av låtene blir det til og med siste gang du får høre live. Iron Maiden-manager Rod Smallwood forklarer:

– Som våre fans vet, er "Maiden England" DVD-en siste del i "History"-trilogien som består av arkivmateriale fra 80-tallet. Sannsynligvis er det siste gang Maiden vil turnere med et repertoar som baserer seg på 80-tallet, og derfor også siste gang fansen får mulighet til å høre noen av disse sangene fremført live. Med dette i bakhodet har vi bestemt oss for å bytte ut noen av låtene slik at 2014-turneen blir jevnere fordelt på alle tre DVD-ene; "The Early Days", "Live After Death" og selvsagt "Maiden England". Ja, også har vi en låt fra 90-tallet vi bare må ha med. Fansen vet helt sikkert hvilken sang jeg snakker om.

Iron Maidens konsert i Bergen 28. Juni inngår i Bergen Calling, en serie éndags festivallignende arrangementer som finner sted på Bergenhus Festningsområde i løpet av sommeren. Bergen Calling ble etablert i 2010 med Rammstein som første hovedattraksjon. Siden har en rekke av verdens største artistnavn innen ulike sjangre – Rihanna, Kanye West, Bob Dylan, Ozzy Osbourne, Sting og Paul Simon for å nevne noen – årlig levert store konsertopplevelser på det vakre festningsområdet fra middelalderen ytterst på Bryggen i Bergen. For mer informasjon, gå til bergencalling.no

Bergen Calling produseres av Bergen Live i samarbeid med Live Nation