TRENDKILL – Tribute to the kings of metal

TRENDKILL – Tribute to the kings of metal

Coverband eller tributeband finnes det en god del av her i Norge. Mange av disse er veldig dyktige og populære og spiller stort sett oftere enn et vanlig band med egenproduserte låter. Vi i Eternal Terror har valgt ut noen av de mest populære bandene til å bli med i en liten intervjurunde. Pantera er et band som har mange fans verden over og TRENDKILL fra det glade sørland er et band som hyller dem.

Når startet dere opp?

Erik: Nokså sikker på at det var i 2005, men er ikke akkurat stødig på årstall.

Leo: Det var etter vi hadde hatt en Pantera tribute på Tribute i Sandnes med mange lokale musikere i forbindelse med Dimebag Darrel´s dødsfall at Per tok kontakt fra Kristiansand og ville starte opp ett eget Pantera tribute band.

Hvem er med i bandet?

Erik: Bandet består av Leo Moraccholi på vokal, Per Starås på gitar, Stefan Køningsberg på trommer og Erik Torp på bass.

Hvorfor denne fascinasjonen for Pantera?

Erik: Hør på det mann, det e jo dritfett!

Stefan: Som Erik sier..du trenger egentlig bare å høre på det, så bør det synke inn hvorfor man får en fascinasjon for Pantera. De har en syyyk råå energi i egentlig samtlige sanger de har laget. Grooven og tyngden i musikken er det ingen andre band som har klart å matche!

Leo: Pantera var ett av de første metalbandene jeg begynte å høre på. Attituden og lydbildet passet meg utmerket som en pubertal guttunge (og det gjør det fremdeles).

Trendkill_Leo.jpg
TRENDKILL – Leo Moraccholi
 

Hva var det første Pantera albumet du/dere kjøpte?

Erik: «Cowboys From Hell»

Leo: «Vulgar Display of Power» (og Walk gikk på repeat den første tiden)

Stefan: «Far Beyond Driven», etter å ha blitt vist «Vulgar Display of Power» plata av en kompis.

Er Pantera favorittbandet til alle i bandet?

Erik: Ja

Leo: Tror nok alle har den på sin toppliste ja, for min del så har jeg ikke hatt noen favoritter de siste årene, det varierer veldig.

Hvilket Pantera album er det beste?

Erik: Tror nok alle her er enige om at det e fra Cowboys og opp.

Leo: «Vulgar Display of Power»  har nok en spesiell plass hos meg siden det var det første jeg begynte å høre på. Syntes at «Cowboys from Hell» ble litt for 80 talls heavy i starten med den lyse vokalen, men den platen har vokst på meg etterhvert. Husker jeg ble overasket når «Far Beyond Driven» kom ut, for jeg syntes den hadde nesten ett industrielt lydbilde. Men den ligger nok på en god andreplass for meg nå.

Stefan: For meg så er det «Far Beyond Driven» som er beste plata til Pantera, Digger flatt hver eneste sang på den plata der..den har alt…det mest tekniske..det mest tunge…feiteste vokalen,the fuckin shit!! De neste etter den for meg blir «Vulgar Display of Power», «The Great Southern Trendkill», «Reinventing the Steeeeeel» og «Cowboys from Hell».

Den rangeringa der er vel litt sånn tatt med ei klype salt, for egentlig er alle platene dems på topp!!

Trendkill_Per.jpg
TRENDKILL – Per Starås
 

Hvilket låter er morsomst å spille live?

Erik: "Five Minutes Alone", "War" "Nerve" og "13 Steps".

Leo: Pleier å starte med «A New Level» og det åpningsriffet knuser det meste. Ellers er «Domination» og «Becoming» noen favoritter hos meg.

Stefan:»New level» og «Becoming» er topp sanger for meg å spille. men også «13 steps» ,War», «Nerve» og egentlig resten av settet:)

Hvilke låter får best respons fra publikum?

Erik: «Becoming» er alltid en klassiker med sing a long refrenget sitt. Det samme gjelder jo de store hitene som «Walk», «Cowboys» og «Broken».

Hvilke låter er mest utfordrende å spille live?

Leo: Vi spiller noen av sangene nedstemt i forhold til originalen fordi det gjør det lettere for meg å synge. Ellers er det endel sanger som det er endel vokal som overlapper hverandre som kan være utfordrende live. «Cowboys from Hell» er ett godt eksempel med mye vokal som er utfordrende, godt at vi pleier å kjøre den mot slutten da verken jeg eller publikum pleier å bry seg så mye om det:)

Stefan: For å være ærlig så er alle låtene en utfordring å spille. Det høres kanskje lett ut, men saken er at det faktisk er vanskeligere å spille dem enn det høres ut som. Men jeg syntes at vi gjør en good jobb med å dra låtene i land. Det er tross alt vår Tribute til the kings of metal og vi går alltid inn for å gjøre det beste vi kan for å gjøre stas på Pantera.

Trendkill_Erik.jpg
TRENDKILL – Erik Torp
 

Når dere spiller konserter, er setlista satt på forhånd eller ser dere an publikum og justerer den underveis? Hva med ønskelåter fra publikum?

Erik: Setlisten er alltid gitt på forhånd. Pantera er ikke som å spille tre greps poplåter på en pub hvor du kan jukse deg igjennom de nyeste radiohitene. Dette må være innøvd og tight og fett. Det er ikke snakk om at vi bare kan ta en random Pantera låt på sparket med 70 riff, 3 minutt med solo så skal være tonerett.

Stefan: Erik svarte ganske greit på den ja. Blir vanskelig å ta ting på sparket, men vi har vel prøvd å få med oss hvilke sanger som folk liker godt å høre og vurderer de når vi har satt opp setlista.

Leo: Det virker som vi pleier å få med de fleste ønsker fra publikum, men det er alltids noen blodfan som skriker ut noen obskure låter, det får heller være hehe.

Blir det bare live, eller finnes det noe fysiske bevis i form av CD, vinyl, DVD eller de gode gammeldagse kassettene og VHS-ene?

Leo: Vi har ennå ikke spilt inn noe i studio, men siden jeg driver ett så er det store muligheter for det blir noe der etterhvert.

Ellers har vi bare et par youtube videoer liggende ute, der den ene har fått seg en del views til nå:

http://www.youtube.com/watch?v=m_R047Rqj2U

Hvor i landet er det størst etterspørsel etter dere og er dere tilgjengelige for det som er av konsertsteder i vårt langstrakte land?

Erik: Største etterspørselen har vært På hjørnet i Kristiansand og Kvinesdal Rock/Norway Rock hvor vi spilte nesten årlig så lenge de eksisterte. Det er jo Sør-Norge som har vært hoved geskjeften men vi kommer jo og spiller hvor som helst så lenge vi klarer å ordne det praktiske.

Leo: Vi har ikke akkurat vært så veldig oppsøkende de siste årene og dette bandet er jo bare ment som gøy og ikke akkurat noe vi satser på. Men får vi tilbud så takker vi som oftest ja.

Trendkill_Stefan.jpg
TRENDKILL – Stefan Køningsberg
 

Er det noen steder dere enda ikke har fått spilt og som dere mer enn gjerne tar en tur til?

Erik: Personlig så hører jeg mye fett om Nord-Norge så vi kunne godt fått til det eller så er jo utlandet alltid en milepæl og en våt drøm for et hvert band.

Leo: Enig, er vel de fleste plasser vi ikke har spilt og så lenge det er god stemning, er det fett!

Er det noen konserter opp gjennom årene som skiller seg ut som spesielt vellykket og/eller mislykket?

Erik: Første året på Kvinesdal Rock. Fredags kveld, gikk på når det var lyst og gjekk av når det var mørkt. Fet opplevelse.

Leo: Husker første året vi spilte i teltet på Kvinesdal, var helt magisk stemning der inne!

Stefan: For min del så husker jeg godt første konserten vi gjorde, tror i vert fall det var i Haugesund, det var magisk. Og så første konserten vi gjorde i Oslo i januar 2006 på Betong, det var også kanon. Så er det også Kvinesdalrock jobben som seff står ut som den feteste store scenen, godt med folk og rett og slett god gang fiskestang!!:)

Hvordan får man tak i dere for eventuelle spillejobber?

Send gjerne en mail på frogleapstudios@gmail.com