DEVARIEM – Planet Earth Ground Zero

DEVARIEM – Planet Earth Ground Zero

Tyskland hadde store tradisjoner med å produsere gode thrash metal band, men det er lenge siden de kom med noe nytt som er verdt å nevne. Kreator, Destruction, Tankard og Sodom regnes fortsatt om de fire store innen både tysk og teutonisk thrash metal.

Devariem er et relativt nytt tysk thrash metal navn som ble dannet i 2009. «Planet Earth Ground Zero» er bandets debutalbum og musikalsk sett er dette kanskje det mest spennende som har kommet ut av det tyske thrash metal skapet de siste 20 årene (regner da ikke med de fire store). Musikken er som en herlig mix av tysk thrash i Iron Maiden land og det beste av tradisjonell hardrock og heavy metal der variasjonen er stor, riffene river og sliter i låtene og soloene sitter løsere enn trusa til Anna Anka. Det eneste negative er muligens vokalen. Jeg skriver «muligens» fordi vokalen kan være med på å løfte dette til hva det er……eller ikke. Jeg er usikker. Jeg likte den ikke i begynnelsen, men begynner nå å bli vant til den. Kanskje den ikke er så ille likevel. Denne skiva er uansett verdt å sjekke ut.

Tittelen på skiva kan bety at bandet har en dypere mening med sine tekster, men ettersom musikken er såpass bra og rå samtidig med at vokalen er noenlunde uforståelig, driter jeg egentlig i det. Men, er det en dypere mening bak tekstene, så er jo det bra…..for de som bryr seg. Jeg er fornøyd med at musikken er konge, og det er den her.

http://www.facebook.com/devariemmetal