GROTESQUE HYSTERECTOMY – I/III Første steg…

GROTESQUE HYSTERECTOMY – I/III Første steg…

GROTESQUE HYSTERECTOMY er kanskje det metalbandet i Norge med vanskeligst navn. De har kanskje også det mest skremmende navnet. Hva betyr det egentlig? Vil vi noen gang finne det ut. Jeg tviler. Dette er sannsynligvis noen av årsakene til at vi i Eternal Terror ikke har turt å nærme oss gutta i bandet tidligere. Men nå som bandet snart fyller ti år, forsøker vi oss forsiktig med et lite intervju. Det er Alexander Konings, en av bandets grunnleggende brødre, som står for informasjonen i første del av dette intervjuet.

Grotesque Hysterectomy har eksistert i ni år og vi har merkelig nok ikke vært innom dere tidligere her i Eternal Terror. Derfor er det på sin plass med å begynne med følgende; hvor, når og hvorfor ble Grotesque Hysterectomy en realitet.

Det er som du sier litt merkelig at dere ikke har gjort et intervju med oss før ja! Christopher og meg startet opp i 2002-03 i Asker utenfor Oslo sammen med vokalist Jan Spigseth og gitarist Ole Sætre. Vi visste vel egentlig ikke helt hvordan musikk vi lagde.. bortsett fra at det skulle være ekstremt.. At vi spiller Death metal, ble vi vel egentlig klar over senere.

Kan vi få en liten innføring i hva som har skjedd innad i bandet siden starten i 2003 og fram til i dag?

Vel, besetningen nevnt ovenfor holdt kun frem til vi ga ut "Savage Decapitation" sommeren 2003. Etter dette dro meg og Christopher på folkehøyskole et år og studerte musikk.  Da vi kom hjem igjen startet vi på jakten etter nye medlemmer og fant Vidar Helseth (eks Blood Red Throne) til å gjøre vokal. Vi manglet fortsatt gitarist, så vi valgte å bruke Birger Larsen som gitarist i studio på neste skive "Piercing Through" som kom ut i 2005.

Etter utgivelsen av "Piercing Through" var vi sultne på å endelig spille live, så vi stablet på bena en lineup bestående av Didrik Telle (Obliteration) på bass og Stephanie Alucé (Taake) på Gitar i tillegg til meg og Chris på trommer og gitar. Sammen gjorde vi vel 5-8 spillejobber før Didrik måtte fokusere på Obliteration og det ikke funket helt med Stephanie.. Høsten 2006 startet vi på låtskrivingen til "Reek" sammen med ny gitarist Jan Ove Atterås (Skada). Albumet ble innspilt sommeren 2007 og sluppet på høsten samme år.  Besetningen per 2007 besto da av Vidar, Jan Ove, Chris og meg.  På live fronten hadde vi med oss Birger på Bass. Da Vidar sluttet i 2008 tok Birger over vokalen og ble fast medlem av bandet. Vi spilte en del live frem til slutten av 2009, da også Jan Ove sluttet i bandet. Så fra 2009 til i dag har vi ligget ganske lavt i terrenget og fokusert på skrivingen av nytt materiale. (S): Dette er nå sluttført. Innspillingen er ferdig, og nå er det bare sluttmix og mastring som gjenstår før GH igjen skal bli å finne i platehylla hos din nærmeste plate dealer. I tillegg så har det kommet til to nye medlemmer i bandet i form av Shandy McKay og Sigve Torland.

GH_logo.JPG

Hvor kommer navnevalget Grotesque Hysterectomy fra?

Har vel egentlig ikke noe skikkelig svar på det.. Det skulle bare være drøyt, og det er det vel? Kan vel si i etterpåklokskapen at navnet er litt vel vanskelig.. både å skrive og huske.. Få eller ingen klarer det riktig.. bortsett fra deg Rune! 

Hvordan går det med albumet vi hørte om i forkant av konsertene dere gjorde i Trondheim og Kristiansund sammen med The Sickening? Har dere fått noe napp der ute i den gedigne plateselskapsverdenen?

Tja.. vi har et par som er interessert i alle fall.. så får vi se hvordan det går. Vi har holdt på med platen sammen med Produsent Sverre Dælhi (Audiopain) i Fiaz.co studio siden desember i fjor, så denne gangen tar vi oss god tid. Det har vært en helt ny erfaring for oss å jobbe med en produsent, ettersom vi før har gjort alt selv, med en tekniker.. Så at vi har noen som kan pushe oss litt ekstra har vært veldig positivt for oss. 

Vinylen er tilbake, spesielt innen metal. Hadde det ikke vært på sin plass med en Grotesque Hysterectomy vinyl snart?

Absolutt! Siden våre to første vinyler snart er utsolgt, så kommer selvsagt neste plate også på dette formatet.  Personlig er jeg vinyl freak og ga bort min cd samling for og gjøre plass til mer vinyl i stuen. Vinyl låter bedre, ser bedre ut og er det eneste formatet etter min mening hvor cover art virkelig kommer til sin rett.  Så at dette kommer tilbake i disse mp3 tider er for meg ingen overraskelse. Folk ønsker kvalitet og metal fans er jo tross alt de mest lojale platekjøperne der ute.

Vi må få litt info om bandets medlemmer. Hvilke andre band er eller har medlemmene vært med i?

Skal vi se..

Birger: Metal Militia, x-Dead Trooper.
Shandy Mckay: Pantheon I, Merha, x- Absu, Session for Malacesh.
Sigve Torland: x-The Sickening.
Christopher Konings: x-Execration. 
Jeg har i tillegg til GH sideprosjektet The Goosebumps.

Bandets ferskeste medlemmer er Sigve på vokal og Shandy på gitar. Hva har disse gutta ført med seg inn i Grotesque Hysterectomy og hva ser dere på som deres sterkeste sider?

Shandy er først og fremst en vannvittig flink gitarist og om du ser på hvilke band han tidligere har spilt med, så forstår man også hvor mye erfaring han sitter inne med, når det kommer til turneer og utgivelser. Sigve har jo som du vet en ganske rå stemme, som vi mener kler lydbildet til GH meget bra! I tillegg er han en røver på promotering og en knakanes hyggelig fyr!

Hva med de resterende medlemmene? Hva er styrken der?

Birger er jo en hjerteknuser og kosebamse, som også kan fungere som rambokk når hotellrommet er låst på turnè. Tilfeldigvis kan han også spille gitar noe som passer oss bra.

Herfra og ned er det vår gode venn Sigve som har stått for svarene.

Christopher og Alex er jo ryggraden til bandet, og i tillegg til å snakke et språk bare brødre forstår, så kommer de opp med låtene i GH.

Alex er også den som tar seg av booking og er den som bruker mest tid på badet av alle medlemmene.

Hvilke musikalske influenser henter dere mest fra når de groteske toner skal kreeres?

Dette svaret er gitt av Sigve, så det får bare våge seg i forhold til hvor presist det er, men Christopher som lager låtene hører kun på Deicide, ellers går det mye i TV2 Nyheter, og der er det lite musikk, men mye dritt og mye vold og brutalitet, så det er vel derfra innflytelsene til GHs musikk er hentet vil jeg tro.

tekstene på de nye låtene er det jeg som har skrevet, og inspirasjonen der kommer fra de mørke sider av menneskets psyke… eller Dexter og andre massemorderhistorier …

GrotesqueHysterectomy_12.jpg

Hvordan oppstår en Grotesque Hysterectomy låt? Hvem er den mest kreative innad i bandet? Hvordan foregår låtkonstrueringa?

Chris lager en skisse, sender den rundt, Birger og Alex uttaler seg, Sigve holder klokelig kjeft. Skissa blir satt sammen til en låt, først med midi trommer, deretter legger alex trommene samtidig som sigve skriver teksten uten helt å vite hva han skriver om… Så møtes de som residerer i Oslo på øvingslokalet og får delene til å sitte sammen, før Sigve kommer til Oslo for en komprimert øvingshelg for å se om alt fungerer som det bør. Dette fører jo til at det tar litt tid før ei låt er klar, og enda etter at de forskjellige delene er satt sammen kan ting endres underveis dersom vi finner noen innfall som låter bedre i løpet av øvingene. Egentlig ikke så veldig revolusjonerendeJ

Jeg så et morsomt spørsmål i et annet intervju tidligere i år og tror kanskje det kunne vært artig og stilt her. Hvor mange låter lager Grotesque Hysterectomy i ei gjennomsnittsuke? Eller for å si det litt annerledes, hvor lang tid bruker Grotesque Hysterectomy på å lage ei låt sånn gjennomsnittlig?

I og med at arbeidsformen er som beskrevet over gir det seg selv at det tar laaaaang tid! Nå med Shandy på gitar får vi se om det kanskje kan ta enda lengre tid, i og med at han også har kvalifiserte innspill å komme med…

Hvilke mål har dere med musikken dere spiller? Er det for pur moro, ramme alvor eller tidsfordriv?

Det er ramme more og purr alvor nor vi spiller, men som Shandy Mckay så fint sa det till en som spurt om GH " It´s just some guys who wants to do their thing and point a midlefinger to everyone while doing it"

Vi spiller fordi vi synes det er gøy å spille. Vi spiller det vi spiller fordi det er det vi synes er gøy å spille… osgå låter det jo jævlig fett å da…

Hvordan ser dere fremtiden for Grotesque Hysterectomy?

The future is so bright we all have got to wear shades. Dersom folk holder øynene åpne, ørene rene og nesa fri for smuss, så vil kanskje den nærmeste tiden bringe nyheter om GH som vil kunne glede noen og få andre til å vri seg i smerte.

Dere var som nevnt her i Trondheim og i Kristiansund for litt siden. Hvordan gikk konsertene og hvordan føler dere selv at folket har tatt i mot dere live?

Konsertene gikk veldig bra! Publikum var entusiastisk, og jeg tror også at mange var overrasket over det de opplevde. Det var litt kjipt at liksommetallbandet som jeg ikke skal nevne ved navn solgte ut Studentersamfundet i Trondheim den kvelden vi spilte der, men vi hadde det veldig gøy både på scenen og på gulvet.

I Kristiansund hadde vi en fantastisk kveld. Publikum ble også her overrasket av GH, og det var jo positivt:) Det faktum at dette var begynnelsen på den nye lineupens livespillinger lover veldig godt! GH kommer til å spille en plass nær DEG i framtiden… Denne gangen bør du være til stede:)

http://www.facebook.com/grotesquehysterectomy