METALLICA spiller The Black album (23/5)

METALLICA spiller The Black album (23/5)

Onsdag 23. mai 2012 – Oslo/Valle Hovin

 

METALLICA

 

UTSOLGT

 

Metallica kommer til Valle Hovin 23. mai for å spille The Black Album.

Albumet lå på VG-lista i hele 27 uker, med #1 som beste plassering. Albumet inneholder låter som ’Enter Sandman’, Sad But True, Wherever I May Roam’ og ikke minst ’Nothing Else Matters’, som alle har vært topp 5 eller bedre på den norske singellisten. Bandet kommer også til å spille låter fra andre album, men det er selve The Black Album som kommer til å stå i sentrum denne kvelden i mai.

Metallica, også kjent som The Black Album, er det femte studioalbumet til den amerikanske rockegruppen Metallica. Albumet ga bandet Metallica et internasjonalt gjennombrudd etter utgivelsen i 1991. Langspilleren markerte begynnelsen på et lengre samarbeid med den amerikanske produsenten Bob Rock, som bidro med betraktelige soniske nyvinninger sammenliknet med lydproduksjonen på Metallicas tidligere albumkatalog. Til tross for samarbeidsproblemer og tilpasningsvansker mellom band og produsent under innspillingsperioden, har samtlige av bandets medlemmer i ettertid av utgivelsen anerkjent Rocks rolle som katalysator for Metallicas orientering mot uutforskede områder av bandets musikalske potensial. «Metallica» inneholdt en rekke av bandets mest kjente singler, «Enter Sandman», «Nothing Else Matters», «The Unforgiven» og «Sad But True», som bidro sterkt til å at bandet ble oppdaget av et nytt og større publikum som også favnet lyttere utenfor heavy metal-miljøene.

Albumets design er noe spesielt. Forsiden er blank svart, med et slangemotiv og bandets logo, begge deler i matt svart og derfor vanskelig å skille fra bakgrunnen med mindre lyset faller i en bestemt vinkel. Det er på grunn av dette at albumet har får kallenavnet «The Black Album».