MARYLAND DEATHFEST 2012

MARYLAND DEATHFEST 2012

MARYLAND DEATHFEST
2012

Baltimore, USA

24/5 – 27/5

MARYLAND DEATHFEST er USA’s største metalfestival. Maryland Deathfest blir arrangert i Sonar i Baltimore, en drøy times kjøring nord/nord-øst for hovedstaden Washington. Festivalenble første gang arrangert i 2003 og har i sin 9 årige lange historie hatt besøk av nesten 300 forskjellige band fra 20 forskjellige nasjoner.

Festivalen startet som en 3-dagers festival med hele 37 band allerede første året, men ble redusert til en 2-dagers året etter. Antall band ble også redusert til 28. I 2008 økte gutta bak festivalen til 3 dager igjen og i 2009 ble scene nummer to innført. Nå var antallet band som spilte oppe i over 60.

I år feirer festivalen 10 år og samtidig får vi oppleve den første utgaven av Maryland Deathfest som 4-dagers festival. Scene to er nå fjernet. Totalt vil 61 band stå for den musikalske liveunderholdningen i år.

Maryland Deathfest kjører med to headlinere hver av de fire dagene, og øverst på plakaten står AUTOPSY, AGALLOCH, GODFLESH, NAPALM DEATH, MORBID ANGEL, BRUJERIA, SAINT VITUS og ELECTRIC WIZARD. Det kryr naturlig nok av gode navn av den extreme typen også. Vi nevner i fleng: EYEHATEGOD, ABSU, DYING FETUS, NASUM, ARTILLERY, MACABRE, ANVIL, SUFFOCATION, MORGOTH, PENTAGRAM, ARCHGOAT, UNSANE, YOB osv osv.

Ikke så fryktelig mange norske band har fått gleden av å spille på denne festivalen. Aura Noir har vært der to ganger mens Zyklon, Mayhem, Nekromantheon og Obliteration har spilt en gang hver. Årets eneste norske innslag står Tsjuder for.

MarylandDeathfest_12_AllBands.jpg