RIVAL SONS – Retro-rock er tilbake

RIVAL SONS – Retro-rock er tilbake

Rival Sons er et band som allerede nå er på god vei til legendestatus med sin retro-rock. De fenger et større og større publikum og nesten uansett hvor de spiller, er det for fulle hus. Tirsdag 3. April spiller de på Rockefeller Oslo, før turen går til Bergen den 4. April. I tillegg til selve konserten på Rockefeller, spiller de også en gratiskonsert på Carlings i Torggata lø 16.30, der de spiller et akustisk sett. MØT OPP!!!

Undertegnede hadde æren av å treffe bandet da de var innom Norge forrige gang i November 2011, og gjorde da også et intervju med Gitarist Scott Holiday.

RS_inty_1.jpg

Dette er ikke første gangen dere er i Norge?

Nei, vi var her i sommer også, da spilte vi på..eh..Blå? Ja, det var Blå (uttalt nesten perfekt på norsk.)

Dere er jo fra California, Hva syns dere om Norge, spesielt nå i November?

Vi er jo vant med California, så det er litt spesielt å komme hit. Det er litt kaldt, men menneskene her er fantastiske, vi trives her.

La oss snakke litt om musikken til Rival Sons. Mange har sammenlignet dere med gamlere rock, som f.eks Led Zeppelin osv..hva tenker dere om det?

Vi har definitivt masse blues i vår musikk, og selvsagt finner vi inspirasjon fra band som Led Zeppelin, men også band som Beatles, Black Sabbath osv..det er så mange band fra den eraen vi lar oss inspirere av. Soul-musikk er også noe vi tiltrekkes av. Så mange og nevne. Men vi føler likevel vi har vår egen sound.

Finner dere inspirasjon av selve livet? Hendelser som dere møter?

Selvsagt, livet påvirker alle mennesker, også andre artister som grafikere, malere osv, de fleste finner inspirasjon i livet bare ved å leve.

Er det enkeltmedlemmer i bandet som har kontroll over skrivingen av musikk, eller er alle 4 like delaktige i prosessen?

Jeg var vel den mest aktive i begynnelsen, men det var til og med før Jay ble med i bandet. Han var vant med å skrive all musikken i tidligere band, så vi endte opp med å samarbeide veldig sammen. Men alle i bandet er med på å sluttføre sangene, alle er dyktige musikere og får sin egen touch på ting.

RS_inty_2.jpg

Har du personlig noen favorittsang, eller er du like glad i alle sangene?

Hmm..Vanskelig spørsmål..er så mange jeg liker…jeg liker alle av dem..

Sangen Preasure&Time sitter fast i hodet mitt. Det er en beat og en rytme jeg ikke klarer å få ut av hodet. Hva er historien bak den sangen?

Jeg bare kom med et enkelt riff, alle merket med en gang hvor "catchy" det var. Så spilte vi den bare inn live med alle instrumentene. Så la jeg på en solo i det partiet i etterkant. Det var det liksom. Men det er flere som sier at den sangen er en som setter seg i hodet..hehe

Hvordan går turnelivet?

Helt fantastisk, jeg kunne ikke ha drømt om mer..vi kommer til utsolgte hus overalt. Vi spiller både på små og større steder. Det er så herlig, vi nyter hver eneste konsert.

Dere har også spilt sammen med store band på store arenaer også nå, hvordan har det vært?

Det har vært helt sykt bra. Vi har spilt på store arenaer sammen med Judas Priest f.eks..det har vært utrolig.

Foretrekker dere de store arenaene, eller de mindre?

Vi liker begge deler. Begge deler har sin sjarm..På de mindre stedene kommer vi kanskje nærmere publikum og det gir oss kanskje en mer intim atmosfære enn på de store. Men vi elsker begge deler så lenge vi får spille.

RS_Inty_3.jpg

Praten mellom meg og Scott Holiday varte utover kvelden, men alt trenger ikke komme med her. Er vel forsåvidt heller ikke alt som egner seg å trykk.

Rival Sons spiller ikke bare ekte og jordnær musikk, de er også ekte, jordnære og fantastiske som personer. Noe jeg mener gjenspeiler seg i musikken. De er også svært seriøse gutter, så de både holder seg i form og er nøye med kosthold, for å være i form til å gi MAX tilbake til publikum. Der har noen andre band litt å lære.

Gutta i Rival Sons har også vært i studio siden sist og spilt inn noen nye sanger, og man får håpe de spilles på begge konsertene i Norge. De har i tillegg spilt inn ny video til den fantastiske låten "Face of light" som kommer i disse dager.

Jeg kan ikke få sagt det nok, men Rival Sons sine konserter i Norge 3. og 4. april kommer til å bli noe av det beste på konsertfronten i år. Så dette vil du ikke gå glipp av. Undertegnede gleder seg hvertfall som en liten unge på Julaften.

Da sees vi???

http://www.rivalsons.com/