LENNY KRAVITZ til Bergen (16/6)

LENNY KRAVITZ til Bergen (16/6)

http://bergenlive.no/sitefiles/site1/files/artimg/lenny-kravitz18.jpg

Lenny Kravitz

Renessansemennesket, stilikonet og rockestjernen LENNY KRAVITZ, har siden debuten i 1989 på et uforlignelig vis forenet soul, funk, hard-rock, psykedelia og pop. Underveis har han solgt 45 millioner plater, hentet med seg fire Grammy Awards (og syv nominasjoner), en Brit Award og hatt fem topp-10 album på VG-listen. Som låtskriver og produsent har i tillegg Lenny Kravitz jobbet med artister som Jay-Z, Madonna, Mick Jagger, Alicia Keys, Michael Jackson og Aerosmith
Det er med andre ord en av rockens virkelige storheter som inntar scenen på Bergenhus Festning – Plenen lørdag 16 juni. Det blir hett på festningen denne kvelden.

Allerede med debutalbumet, "Let Love Rule" (1989), traff Lenny Kravitz gull med tittelsporet som ble singelhit verden over. Samme år skrev han "Justify My Love" sammen med Ingrid Chavez, som senere skulle bli en monsterhit for Madonna. Oppturen fortsatte i 1990 da Kravitz fikk sin første multiplatinumselger med albumet "Mama Said", hvor høydepunktene er singelhitene "Always On The Run" (med Slash på gitar) og soulpastisjen "It Ain’t Over ‘Til It’s Over". "Mama Said" nådde fjerdeplassen på VG-listen, og var hans første topp 5-plassering i Norge. 

Med tredjealbumet "Are You Gonna Go My Way" (1993) nådde Kravitz enda nye høyder både kommersielt og kunstnerisk, og han vant Brit Award (for beste internasjonale artist). Tittelsporet ga Kravitz hans første singel i hjemlandet, mens den nådde topp-4 i UK og Topp-7 i Norge. 

Lenny Kravitz’ neste album, "Circus" (1995), var hans første som debuterte topp-10 på Billboards albumliste, mens han nådde et enda bredere publikum med oppfølgeren "5" (1998) og megaslageren "Fly Away" (hans første nr.1 hit i Storbritannia). Kravitz var nå etablert som superstjerne, og vant sin første av fire strake Grammy Awards for "beste mannlige rock-vokalist". Hans coverversjon av Guess Who’s "American Woman" (fra soundtracket til Austin Powers: The Spy Who Shagged Me), ble en ny kjempeslager og brakte Kravitz enda en Grammy. 

I kjølvannet av "American Woman" kom samlealbumet "Greateast Hits" (2000). Albumet har pr dags dato solgt 11 millioner eksemplarer, og er et av de mest solgte i løpet av 2000-tallet. "Greatest Hits" lå på VG-listen uavbrutt i 34 uker i 2000-01, og har solgt 80.000 eksemplarer. Singelen "Again" nådde fjerdeplass på Billboards singelliste og ga Kravitz hans tredje Grammy på like mange år. 

Kravitz’ sjette album "Lenny" kom ut i 2001. Da singelen "Dig In" fikk Grammy Award for "beste mannlige rock-vokalist" i 2002, ble Lenny Kravitz den første, og så langt den eneste, som har fått Grammy i samme kategori fire år på rad

Enda en internasjonal hit kom i 2004 med singelen "Storm" (gjestevokal av Jay-Z), hentet fra albumet "Baptism" (2004). Kravitz trakk seg tilbake fra rampelyset for en stund, for å konsentrere seg om sin andre store interesse; design. Det skulle det gå hele fire år før han slapp et nytt studioalbum. Det kom i 2008 og bar tittelen "It’s Time For A Love Revolution". I høst kom Kravitz med sitt niende studioalbum, "Black And White America", hans lenge bebudede funkalbum. Spilt inn på Bahamas og i Paris, viser albumet Lenny Kravitz på sitt mest løssluppede og groovy.

Dato: Lørdag 16. Juni 2012 
Sted: Bergenhus Festning – Plenen 
Portene åpner kl 18.00 
Billetter kr 550 / 450 + avgift 
Salgsstart mandag 5. Desember kl 09.00 via Billettservice’ utsalgssteder 
Aldersgrense 18 år. Vergeordning 

Flere artister til denne datoen vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Konserten inngår i konsertserien Bergen Calling 2012 og presenteres av Bergen Live & Live Nation 
www.bergencalling.no / www.bergenlive.no / www.livenation.no