DANKO JONES med Trondheimsgig (24/11)

DANKO JONES med Trondheimsgig (24/11)

Torsdag 24. november 2011 – Trondheim/Byscenen

 

DANKO JONES

+

JACK DALTON

 

C.C. NOK 280,- + avgift

18 år leg plikt

 

 

 

Høstens mest sexy kveld? Danko Jones er rølpete høyoktanrock med elementer av punk, metal og 70-tallshardrock. "First Date", "Code of the Road" og "We Sweat Blood" er noen av killerne i katalogen til Danko Jones. Danko er superkåt skjørtejeger og rock´n´roll-demon. Alle damer – pass dere!

Danko Jones, som ble etablert i Canada, har per dags dato gitt ut seks plater, med "Below The Belt" som sist i rekkka. Bandet har først og fremst referanser til band som Thin Lizzy, Black Sabbath og AC/DC, for deg som ikke kjenner gruppa fra før av.

Dette er dansbar headbangermusikk med frekke tekster. Det er tregrepsrock og primalskrik, men bandet har også hjerterytme. "Hot Damn Woman" er en av de råeste kjærlighetssangene som finnes. Danko har blitt beskyldt for å spille FHMrock, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. "First Date", "Code of the Road" og "We Sweat Blood" er låter du kanskje får høre denne kvelden.

Les bare denne beskrivelsen til NRK Lydverket fra konserten på Oslo Live i fjor:
"Etter fire-fem låter skjer det imidlertid noe. … Og det er ikke fordi Danko har så mye smart å si, snarere fordi han sier det med en autoritet, timing, politisk likegyldighet og manglende ironisk distanse mange andre frontmenn kan misunne ham. For selv når Jones ruller seg rundt i de mest hårreisende grisete rock-klisjéene har han både troverdighet og glimt i øyet.

Kanskje mener han det når han forteller at han var så nervøs foran konserten at han måtte psyke seg opp med å se Suicidal Tendencies på dvd i to timer før konserten? Fordi Norge er "the home of true metal". Kanskje sa han det samme sist gang han spilte her, eller da han spilte i Sverige forleden? Liten rolle spiller det uansett, fordi Jones er en dreven showman og entertainer, og fordi rollen som superkåt skjørtejeger og rock n’ roll-demon kler ham så godt. Og mens musikken ikke er spesielt vanskelig å like, er det bare Danko Jones det er mulig å elske."

Som han selv synger i "Bad Thoughts":
"I can break your heart at the drop of a hat
Stab you in the back, in two minutes flat
Screw your girl in the back of my Cadillac"

Oppmøte på eget ansvar…

Våre lokale helter Jack Dalton (Zoom-vinner 2010) rister blod ut i alle organer før Danko går på scenen!