TAAKE med releasekonsert på Kvarteret i Bergen (30/9)

TAAKE med releasekonsert på Kvarteret i Bergen (30/9)

Fredag 30. september 2011 – Bergen/Kvarteret

 

TAAKE

 +

VITHR
(Support)

 

C.C. NOK 150,- + avgift

18 år leg plikt

 

Taake er et norsk black metal band fra Bergen, stiftet av Ørjan «Ulvhedin Hoest» Stedjeberg under navnet Thule i 1993.

Første album, Nattestid ser porten vid, er et typisk norsk black metal-album, med den karakteristiske, ofte omtalt som dårlige, lydkvaliteten. Det som skiller dette albumet fra andre lignende band er den tydelige bergensdialekten. De to siste albumene, Over Bjoergvin graater Himmerik og Hordaland Doedskvad, er produksjonen av betraktelig bedre kvalitet, og det er også blandet inn elementer fra progressiv metal og thrash metal. Albumene blir fortsatt omtalt som «ekte norsk svartmetall».

Taake er Hoests prosjekt, men en rekke andre musikere er blitt brukt i studio og live. Hoest er først og fremst vokalist på alle offisielle utgivelser.

Alle Taakes tekster blir sunget med bergensdialekt, og følger med albumene, skrevet i runer.

Taake kom ikke ut med full-lengder før i 1999. Dette fordi de var av den oppfatning at det er altfor mange band som ikke er gode nok til å gi ut CD-er, som gjør det allikevel, særlig innen metal-bransjen. Disse burde holde seg til demoer helt til de er dyktige nok, ellers vil de skade sjangeren som helhet, mener Hoest. Fra tidsrommet 1993-1999 har Taake også gitt ut en rekke demoer.