Legendene URIAH HEEP i Stavanger (17/9)

Legendene URIAH HEEP i Stavanger (17/9)

Lørdag 17. september 2001 – Stavanger/Folken

 

URIAH HEEP

 

C.C. NOK 300/350 + avgift

18 år leg plikt

Hardrockguru Asbjørn Slettemark, har omtalt Uriah Heep som et av de viktigste, klassiske tungrockbandene fra 70-tallet.

Sammen med Black Sabbath, Deep Purple og Thin Lizzy, band kjent for sitt solide rockehåndverk, har de vært en stor inspirasjonskilde for etterfølgere som Iron Maiden og Soundgarden. Uriah Heep er også kjent som et drivende godt live-band, sier Slettemark i et intervju i BT.

I fjor kom «Into the Wild», Uriah Heeps 23. studioalbum siden debuten «Very ‘eavy … Very ‘umble» i 1970. Hammond-orgelet er fortsatt rådende i soundet, og bandets «ferske» vokalist Bernie Shaw (som har spilt i bandet i 25 år) er ganske nær legendariske David Byron i vokalen, og har klart å erstatte ham med verdighet.

Uriah Heep har solgt rundt 30 millioner plater i løpet av sine 40 år, og gitt rockfans albumklassikere som «Look at Yourself», «Return to Fantasy» og «Demons and Wizards». Førstnevnte var i sin tid bandets gjennombruddsplate. Gitarist Mick Box har vært med hele veien og er i dag eneste originalmedlem i bandet. Keyboardisten Ken Hensley forlot bandet i 1980 og mange trodde nok da at Uriah Heep var historie. Men selv de to siste albumene til bandet, nevnte «Into the Wild» og «Wake the Sleeper» fra 2008 viser at bandet absolutt har livets rett.