SMASHING PUMPKINS til Oslo (4/11)

SMASHING PUMPKINS til Oslo (4/11)

THE SMASHING PUMPKINS TIL OSLO SPEKTRUM!

Med over 20 millioner solgte album har The Smashing Pumpkins vært et av verdens viktigste band i snart 25 år. Denne høsten tar rockelegenden Billy Corgan med seg sine gresskarknusende venner til Norge for første gang på altfor lenge – nærmere bestemt Oslo Spektrum fredag 4. november!

"Billy Corgan presenterer seg som en av rockens siste sanne troende," sier en svært fornøyd arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul. "The Smashing Pumpkins er i dag mer sinna enn noensinne, og spiller fremdeles som om de har en verden å erobre. Dette er en av de kuleste bookingene vi har gjort i år!"

The Smashing Pumpkins ble etablert i Chicago i 1988 av Billy Corgan og James Iha, og bandet ga ut sitt debutalbum Gish i 1991. I 1993 kom det legendariske albumet Siamese Dream, som debuterte med en 10. plass på Billboard. Skiva ble produsert av den like legendariske Butch Vig, solgte over 6 millioner eksemplarer og gjorde Billy Corgan, James Iha, D´arcy Wretzky og Jimmy Chamberlin til verdensstjerner. 
Utrolig nok greide de å toppe dette to år senere. Da de i 1995 ga ut Mellon Collie and the Infinite Sadness, gikk skiva rett inn på førsteplass på Billboards lister. Den solgte til 9-dobbel platina i USA, ble nominert til 7 Grammys og solgte 10 millioner eksemplarer verden over. Suksessen varte dessverre ikke evig. Klassisk rocketradisjon tro, ble bandet oppløst i 2000 etter overdoser og intriger.

I 2006 kom The Smashing Pumpkins overraskende tilbake, til stor begeistring fra en samlet rockeverden.

"Som en levende enhet er bandet bedre enn ever. De ga oss et helvetes show!" – Chicago Tribune

Fredag 4. november kommer altså The Smashing Pumpkins til Oslo Spektrum – med et to timer langt show som har fått gåsehuden til å reise seg hos rockere verden over!

 Billetter fås kjøpt på www.billettservice.com fra og med onsdag 7. september.