DOMINIC – 10 år

DOMINIC – 10 år

I 2011 er det ti år siden Dominic hadde sin spede begynnelse. Det hele begynte med at noen kompiser med en ekstra interesse innenfor musikk begynte å skrive låter sammen på øvingslokalet på Rognan i Nordland. I 2003 flytta hele gjengen til Trondheim for å holde bandet gående. Nå, 10 år etter starten, har hardcorebandet 2 album, en mengde mindre utgivelser og over 250 konserter fordelt på 8 europaturneer på samvittigheten. Richard og Øyvind informerer og svarer.

Dominic_1.jpg

Dominic feirer 10 år i år og da kan vi starte med litt mimring. Hvilke øyeblikk står øverst på lista når dere ser tilbake på hva som har skjedd siden starten?

Det er enstemmig vedtatt innad i bandet at den første europaturneen er den mest minneverdige hendelsen. Dette var høsten 2005. Vi booka turneen selv, hoppa på første Ryanair til Frankfurt, og ble møtt av en rullingsrøykende, kvinnelig tysk dverg. Idet hun presenterte oss for leiebilen vår, som i følge beskrivelsen skulle være i "mint condition", datt sidedøra av hengslene. Dette var et vedvarende problem hele turneen.

Det var stort for oss å komme ned til "kontinentet" å spille for første gang. Vi traff mye bra folk på turen som vi fortsatt har kontakt med. Det må og nevnes at vi på denne turneen ikke spilte en eneste konsert i Tyskland, men derimot i de fleste landene som omringer Tyskland. Deriblant Frankrike, Sveits, Østerrike, Slovenia og en mengde shows i Tsjekkia.

Er det noe dere helst ser at dere kunne vært foruten, eller har alt vært rosenrødt og bare kos hele tiden?

Stort sett har vi hatt gode og positive opplevelser med å spille i band. Møtt masse bra folk, og fartet rundt og sett mange land og byer. Vi investerte imidlertid i en bil i 2006 som for det meste bød på problemer. Vi kjøpte den for 36.000,-, fikk etter hvert verkstedregninger på 40.000,-, og solgte den to år senere for 11.500,-, inkludert omregistreringsavgift. Vi hadde på det tidspunktet enda ikke fått betalt ned billånet i banken.

Dere har gjennomført ikke mindre enn 250 konserter på disse 10 årene. Er det noen konsertopplevelser som skiller seg ut i mengden av konserter dere har gjennomført?

Vi har hatt mange gode konsertopplevelser i løpet av årene. Vi har alltid likt å spille live, og hadde det ikke vært for jevnt over gode konsertopplevelser hadde vi kanskje ikke holdt det gående så lenge.

Her er et par minneverdige vi kommer på i farta:

– Releasepartyet til s/t-albumet på UFFA i Trondheim 2006.

– Falafest i Zaragoza, Spania 2008.

– Bodø Hardcore festival. (hver gang)

– Utsolgt storsal på Samfundet i Trondheim i fjor.

En snakkis innad i bandet har derimot vært en konsert i 2004 på den brune bula Sake i Trondheim. Etter en kasse nordlandspils utbasunerer vokalist Dan Ove, iført kun dongerivest følgende fra scenekanten på kav nordlending: "e det førr hardt førr dåkk!?" Dette ble etterfulgt av pinlig stillhet fra et spørrende publikum. Good times…

Dominic_poster.jpg

Dere skal ut på en 7 kvelders lang Norgesturne i september og dere starter hele greia med 2 konserter i Tromsø og Bodø. Hvor viktig er det for dere, som selv opprinnelig er nordfra, at Tromsø og Bodø ble med på lista når denne turneen dere gjør sammen med Kollwitz ble satt opp?

Dessverre ble det ikke spilling i Bodø på denne turen likevel, men Nord-Norge er selvfølgelig viktig å få med seg. Hvis man først legger ut på litt spilling i Norge må man forsøke å inkludere områdene nord for Trondheim også.

For de som ikke helt har fått med seg hva Dominic handler om, kan vi få en beskrivelse? Hvilke nærliggende band ville det være naturlig å sammenligne dere med?

For oss er Dominic en arena hvor vi kan komme sammen, skape noe, og få utløp for kreativitet. Vi har vel et utspring fra, og var i starten inspirert av punk og hardcore-scenen i Norge og Sverige rundt millenniumskiftet. Her rådet det en sterk "gjør-det-selv"-innstilling, som har ligget i bunn for mye av arbeidet vi har gjort opp gjennom årene.

Dere har 2 fullengdere på samvittigheten og etter sigende skal den tredje være rett rundt hjørnet. Hva kan dere si om denne nye skiva som kommer?

Rett rundt hjørnet kan være å ta litt i, men vi håper hvertfall å ha ute den nye skiva i løpet av første halvdel av 2012, eventuelt til vi er helt fornøyd med både låter og produksjon. Etterhvert som årene går utvikles det et mer personlig uttrykk, samtidig som vi forsøker å ikke stagnere. Vi har vel etter hvert gått i en mørkere og tyngre retning, noe som vi kommer til å videreføre framover.

Til den nye låten «Skin Deep» er det laget en kortfilm foruten den mer vanlige videoen. Dette høres litt merkelig ut.

Julien Levy, regissøren av videoen, er en franskmann som vi møtte på den allerede nevnte første europaturneen. Vi delte blant annet overnattingsplass med bandet hans, The Third Memory, i en garasje utenfor Praha på et tidspunkt. Julien pendler nå for tiden mellom Tokyo og Paris, og jobber som kunstner og regissør. Han har gjort en del videoer for litt mer «mainstream» band, og jobbet med forholdsvis store budsjetter, men var sugen på å gjøre en video for oss. Vi kom med litt stikkord i forhold til hva vi så for oss, men ga han ellers frie tøyler. I utgangspunktet skulle det bare være video til selve låta, men etter et opphold i New York endte prosjektet opp som en kortfilm også. Det finnes en enda lengre versjon og, som vi enda ikke har offentliggjort, men som muligens vil bli gitt ut på et senere tidspunkt. 

Dominic_2.jpg

Hva vil dere selv si om progresjonen til bandet; hva er det mest markante der?

Som nevnt ovenfor så har vi siden starten utviklet oss i en tyngre og mørkere retning. Utviklingen har skjedd gradvis, og når vi skriver låter prøver vi alltid å pushe ting litt videre. Etter noen år på baken får man etterhvert et særegent uttrykk, og selv om vi ikke har stått på stedet hvil musikalsk så tror jeg fortsatt vi har et sound som kan kjennes igjen.

Metalcorescenen i Norge er ikke mitt sterkeste felt, men man prøver så godt man kan og følge med på hva som skjer. Hva vil dere si om den? Er det en positiv scene?

Vi må vel og innrømme at vi ikke er særlig oppdatert på metalcorescenen i Norge pr. dags dato. Kan ikke si at vi føler en spesiell tilhørighet til noen som helst scene i Norge akkurat nå. Vi har derimot mange gode venner i forskjellige band som vi identifiserer oss med på ulike måter, og dette går på kryss og tvers av musikalske sjangrer.

Noen avsluttende ord til våre lesere?

Kom og hils på når vi tar oss en liten rundtur i landet i september!

http://www.myspace.com/dominicdgb