BIGBANG med Skandinavia turne

BIGBANG med Skandinavia turne

I begynnelsen av mars i år slapp Bigbang sitt åttende studioalbum "Epic Scrap Metal". Enkelte mente den gang at vi stod overfor et karrierebeste for Bigbang. I desember står et av landets største rockeband igjen på scener rundt omkring i de største byene i Norge, Sverige og Danmark.

BigBang-press-2-Version-2.jpeg

Tittelen på det kommende albumet til Bigbang dukket opp for vokalist og låtskriver Øystein Greni da han passerte en gjenbrukstasjon i Los Angeles hvor han har bodd de siste årene, som heter "Star Scrap Metal".

– Det er jo dette vi driver med, bruker gamle elementer og lager noe nytt, sier han. Greni’s studio i LA er bygget opp av gjenbrukte planker.

Opptaksutstyret og bilene hans er også valgt ut ifra en grunntanke om at gjenstander har sjel, og med riktig vedlikehold kan vare evig.

– Jeg liker vedlikehold og idéen om å bygge noe nytt med gamle deler som har en historie, men som av andre blir betraktet som skrap. Kanskje er epic scrap metal vår musikksjanger?

Som et annet eksempel viser Greni til Watts Towers i California, som er kunstferdige tårn bygget opp av gammelt skrapmetall og glasskår, senere dekorert med gjenstander funnet på gata og i skrothauger. Tårnene står i dag som et høyreist symbol på LA; byen hvor de færreste vokser opp med de beste utgangspunkter, men byen hvor alle likevel drømmer – og til tross for motgang fortsetter å være kreative.

For Bigbang har idéen om vedlikehold og resirkulering blitt et bilde på å trosse motgang, gjøre det beste ut av sin situasjon og sine omgivelser, og viktigst av alt: aldri slutte å drømme.

– Noe episk er sagnaktig og kanskje bare halvhistorisk korrekt, men også legendarisk rått, om enn kun for en god fortellings del, understreker Greni.

 

Turnelista ser foreløpig slik ut:

07.12 – DK – København – Pumpehuset
08.12 – SV – Gøteborg – Sticky Fingers
09:12 – SV – Stockholm – Gøta Kjellare
13.12 – NO – Bergen – Ole Bull Scene
16.12 – NO – Oslo – Sentrum Scene
18.12 – NO – Trondheim – Byscenen

http://bigbang.no