KARMØYGEDDON 2011 – Etterpåprat med Johnny

KARMØYGEDDON 2011 – Etterpåprat med Johnny

6. og 7. mai ble årets Karmøygeddon Metal Festival arrangert på Byscenen i Haugesund. 12 band underholdt fra scenekanten der Primordial og Amorphis var headlinere. Dette var åttende året festivalen ble arrangert og i alle disse årene har en mann stått sterkt bak organiseringen. Johnny Angelund er primus motor for Karmøygeddon Metal Festival og nå drøye 2 måneder etter årets festival ble avsluttet, sendte vi over noen spørsmål til Johnny for å høre litt om hvordan det gikk og bittelitt om framtiden.

Karmoygeddon_poster_11.jpg

Vel overstått festival. Hvordan føler du det nå, noen uker etter at årets Karmøygeddon er over?

Jo da, det føles meget godt at det er over he,he. Har bare gode tanker om årets festival men allikevel godt med litt fri nå før vi starter og arrangerer en del konserter etter sommeren.

Gikk alt smertefritt?

Egentlig så gjorde det faktisk det, eneste som kunne vært litt bedre var publikumsantallet på fredagen. Det var nok litt for lite folk den dagen til at vi kom oss helt i mål. Og ingen kanseleringer eller forsinkelser heller dette året så det må vel bare være en bekreftelse på at ting har gått meget bra med gjennomføringen.

d794088d3d22d9e22e679c283b3e7cb0.jpg

Jeg har selv ikke hatt gleden av og tatt turen til Haugesund og denne herlige festivalen dere har der nede. Men jeg har fått med meg at det er godt med folk der, selv uten meg, hehe. Hvordan var det i år? Klarte dere å trekke nok folk til Byscenen slik at det blir Karmøygeddon også neste år?

Det var som sagt for lite folk på fredagen og det gjorde nok at vi ikke klarte å få ett overskudd totalt, men ser ut til at vi går i break, så det var greit nok. Vi har bestemt oss for å kjøre neste år også ja og datoen blir 20. og 21. april.

Hvordan er det med banda? Har dere fått noen tilbakemeldinger fra dem på festivalen, byen og livet ellers i Haugesund?

Vi har fått vanvittig med bra tilbakemeldinger fra absolutt alle banda og det gir jo stor inspirasjon. Også fra de som var på festivalen har det vært mye bra feedback og det er nok det som gjør mye at vi bretter opp armene ett år til for å lage en ny bra festival. Dette året fikk vi også mye bra respons fra lokal media og andre interesser som bl.a. Sr Bank1 som dukket opp under festivalen med en sjekk på 50.000 kr til oss for de ville hedre oss med den dugnadsånden vi har, og det var jo helt sinnsykt kjekt.

5b299617e3be5dcbe24e05519e73e6b9.jpg

Fikk du med deg noen band selv i år? Hva var høydepunktet for deg selv?

Det ble mange høydepunkter med Crimson Glory som ble en høydar for meg, men også Amorphis imponerte stort.

Karmøygeddon er blitt en 2-delt sak som arrangeres 2 ganger i året. Vi har hovedfestivalen, som går på våren og så har vi i tillegg Karmøygeddon Arctic. Du må fortelle litt om hvordan dette ble til.

Karmøygeddon Arctic startet egentlig når vi bestemte oss for å flytte festivalen fra Karmøy til Byscenen i Haugesund, men vi ville prøve ut venuen før vi bestemte oss 100 %.
Da kom jeg på ideen med å kjøre en endags vinterversjon og det følte vi funket meget bra og betemte oss derfor for å kjøre på videre med dette konseptet.

b6ae8cec8bc09ed4aadd94312486c510.jpg

Det er ikke så lenge siden dere gikk ut med at Tyr, Insense og Djerv skal spille under årets Arctic utgave. Med unntak av Tyr, som er et vikingmetalband, er dette litt annerledes band stilmessig enn hva man er vant til å få se på Karmøygeddon. Er det så at dere prøver å kjøre en litt annerledes stil på de 2 festivalene deres eller er det bare tilfeldig at det ser sånn ut i år?

Utenom den første Arctic så har det vært kjørt mye i den extreme delen av metalen, men dette året fant vi ut at vi ville prøve å kjøre en litt større bredde med tre band som alle ligger innenfor hver sin kategori av metal musikk.

I fjor klaffet det dårlig med kombinasjonen Karmøygeddon og islandske vulkaners herjinger, men i år traff dere litt bedre. Dere bomma med to uker. Det virker nesten som om dere må begynne å sjekke aktivitetsplanen for islandske vulkaner før dere bestemmer dato for neste års festival, hehe.

Ja det er visst noe muffens med Karmøygeddon og Island, mulig årsaken er at vi aldri har hatt ett band fra Island på festivalen og at de er misfornøyde med det he,he.

372c28f561796bbefedf7f51ec535fd2.jpg

Jeg regner med at du allerede nå er i gang med planleggingen til neste års festival. Er det noe du kan røpe allerede nå? Datoer, band, nyheter..

Ja, som jeg nevnte tidligere, det blir festival også neste år. Datoene er satt til 20. og 21. april. Det er mulig vi utvider med en ekstra dag, men det er ikke helt bestemt enda. Vi kommer også til å bruke to scener neste år for å få med flere band og da går vi fra 12 til 16/17 band. Jobber for tiden med flere band og vi har en liste allerede vi jobber med. Til nå er 4 band klare.


Alle bilder av Stig Pallesen.
(For flere bilder, sjekk ut vårt fyldige bildegalleri)

 

 http://karmoygeddon.valhallmedia.no/