MAJOR PARKINSON på Garage i Bergen (1/4)

MAJOR PARKINSON på Garage i Bergen (1/4)

 

Fredag 1. april 2011 – Bergen/Garage

 

MAJOR PARKINSON

+

MORON POLICE

C.C. NOK 150,-

20 år leg plikt

MAJOR PARKINSON
Major Parkinson er endelig tilbake på Garage! Merk av 26. mars i kalenderen, for vi kan med sublim glede meddele at rockesirkuset Major Parkinson da endelig tar turen tilbake til Garage, for første gang siden juni 2008.

Da var det enda to måneder til debutskiva var å finne i butikkhyllene, og det har skjedd mye siden den gang, både i form av skamros fra pressen og omfattende turnering i inn- og utland.

En av de største milepælene de siste årene er nok "Songs From A Solitary Home", bandet andre fullengder, som ble sluppet i september i fjor.
Her viser majorene seg fra helt nye musikalske sider, uten at det som alltid har kjennetegnet bandet har blitt borte. Den majestetiske, teatralske vokalen og de umiskjennelig uttrykksfulle gitarene er fortsatt de bærende elementene i det vakre og vanvittige musikalske lappeteppet som er Major Parkinson.

Som liveband er Major Parkinson en tsunami av energi, et altoppslukende, intenst og surrealistisk rockesirkus. Garage vil bli vitne til en utemmet og kompromissløs konsert, med gjesteartister og noe attåt.

Om "Songs From A Solitary Home" (Aug 2010):
"årets beste plate" -(iTromsø 6/6)
".. Majorene overgår faktisk forventningene etter det selvtitulerte førstealbumet." -(smis.no 6/6)
".. Det spastisk forrykte akkompagneres av det avsindig viddfylte i en produksjonsregi så rigid at det bare er å hive penger i hatten." -(Bergensavisen 5/6)

Om "Major Parkinson" (Aug 2008):
"…et stort album. Akkurat hva norsk pop trenger." -(Dagens næringsliv)
"… På sin selvtitulerte debutskive utviser de et tempo og en selvsikkerhet mange andre band bare kan se langt etter, frenetisk fra ende til annen og med en relativt sømløs blanding av stilarter." -(Rocky 4/5)
"…Med estetikken fra the Pixies, bråkjekkheten til Frank Zappa og tekstinnholdet fra en bisarr, stygg og vond verden, smeller de unorske nordmennene i Major Parkinson til med ei skive fra en annen verden." -(Tønsbergs Blad 5/6

www.majorparkinson.com

MORON POLICE
"Moron Police ble dannet sent 2007. Det startet egentlig som et tulleprosjekt, men så fant Captain Retardo og Lord Fartabellie ut at det hadde et potensial utover å være et morsomt soveromsprosjekt når Master Bootstyle ble med. De klarte riktignok ikke legge fra seg de stupide pseudonymene sine, men bortsett fra det tok band-prosjektet en langt mer seriøst retning. Først offisielle konsert fant sted sommeren 2008. Bandet viste seg å ha en trollbindende effekt på så godt som alle som så dem live og de skjønte etterhvert at dette måtte de forsøke å ta så langt som mulig.
Kort summert: Medrivende, progressiv hardrock med Pattonske instrumentalkrumspring og hysterisk morsomme tekster. Meritter så langt
«Moron Police leverer taktskifter og vokalprestasjoner som et fullvoksen metalcoreband, smekker i gang låter med frekke funkrytmer og sveiver det hele sammen med glad og leken rock. Det høres tidvis ut som System of a Down, ser ut som svært forstyrret barne-tv på Distortion Channel og tekstene leveres med selvironi på en seng av underliggende og intern bygdehumor.» -(www.fvn.no)
«Iført kilt og hjelm, med en tight og tung sound med klare referanser til band som Primus og System of a down, og en humoristisk sans verdig en standupscene, lokket de smilet frem hos selv de mest hardbarka puristene blant publikum.» -(Thorbjørn K Knudsen, Arendals Tidende)
«Jeg har vært så heldig å få oppleve dette fantastiske bandet to ganger, nå siste gang som oppvarming for selveste Audrey Horne. Moron Police er et friskt pust innen musikk, og har et sterkt energisk show på scenen. Bandmedlemmene utfyller hverandre 100% med alle sin egen særegenhet og musikalsk sterkt driv, som gjør det vanskelig å ikke like bandet. Moron Police er tøft, det er eksperimentelt, og meget engasjerende!» -(Ann Frestad, presseansvarlig Norway Rock Festival)
«…Musikken er ikke lett å bli klok på. Øst-finsk ompaprog blandet med en kanne lettpønk? Kanskje er dette bare ingredienser, for resultatet "all over" er nok litt mer rocka enn pønka eller progga.» -(www.Heavymetal.no)
«…Vi snakker følgelig om mental overbalanse, musikalsk og instrumental brillianse og stor diversitet…» -(Norway Rock Magazine #1 2009)
«…En morsom og interessant opplevelse.» -(www.iconmusicmag.com)
«…de spiller fett som faen!» -(www.rockeweb.com)
«…their sick, yet funny, mix of heavy metal, funk, rap and madness hits you in the face like a fist you love to get beaten by.» -(www.beattheblizzard.com)

www.myspace.com/moronpolice