Legendariske YES tilbake til Oslo (7/12)

Legendariske YES tilbake til Oslo (7/12)

 

Legendariske YES tilbake til Oslo

 

Etter en forrykende konsert i Oslo for to år siden er det endelig klart at den legendariske engelske gruppa Yes kommer tilbake til Norge. Bandet anses av mange for å være den progressive rockens opphavsmenn, og har siden 1968 gitt ut en rekke album med klassikerstatus. Den 7. desember besøker bandet igjen Sentrum Scene i Oslo, og det er klart for et gjensyn med en av rockehistoriens mest innflytelsesrike grupper.

Konserten i 2009 var en kjempesuksess og vi er stolte over at bandet på ny finner tid til å besøke Oslo. Ekstra morsomt var det å se at mange unge fans hadde tatt turen på konserten, noe som beviser at Yes har en betydelig plass i rockehistorien, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Yes startet karrieren allerede i 1968 og var sammen med band som Genesis, King Crimson, Van Der Graf Generator og Emerson, Lake & Palmer med på å skape den progressive rocken som dominerte både hitlister og konsertarenaer gjennom syttitallet. Med Steve Howes karakteristiske gitarspilling i forgrunnen hadde gruppa et helt distinkt sound som ble perfeksjonert på plater som "Close To The Edge", "The Yes Album" og "Tales From Topographic Oceans". Gruppa opplevde stor kommersiell suksess over hele verden, og fikk med singelen "Owner Of A Lonely Heart" en internasjonal listetopper i 1983. Nytt album er ventet ute før sommeren.

Yes` betydning for musikkhistorien er enorm. De er et av de virkelig store prog-bandene fra gullalderen som har satt sitt preg på moderne rockeband så vel som elektronika-artister og DJ`er, forteller arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Forruten originalmedlemmene Chris Squire (bass), Steve Howe (gitar) og Alan White (trommer) består dagens utgave av Yes av Oliver Wakeman (sønn av tidligere medlem Rick Wakeman) på keyboards og den fantastiske vokalisten Benoit David.

Yes
Sentrum Scene
7. desember

Billettene legges ut for salg på Billettservice lørdag 5.2 kl. 10.00