KVELERTAK på Rockefeller (19/1)

KVELERTAK på Rockefeller (19/1)

Onsdag 19. januar 2011 – Oslo/Rockefeller

 

KVELERTAK

+

ÅRABROT

+

WOLVES LIKE US

+

LASH OUT

 

C.C. NOK 225,-

18 år leg plikt

 

 

Kvelertak kom i sommer ut med sitt selvtitulerte debutalbum som av flere har blitt kåret til årets beste norske album! VG trillet fem på terningen og mener at: "Kvelertak rocker så heftig at de tar pusten fra deg". Med en frisk sjangerblanding av punkrock, metal og hardrock og masse herlige riff har Kvelertak blitt yndlinger til både publikum og kritikere. De spilte en konsert med høy temperatur under årets Hovefestival og vi forventer intet mindre når de entrer scenen på Rockefeller denne kvelden.

Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Stavanger. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med black metal-elementer. Bandet kaller selv musikken sin «Necro’N’Roll», og synger kun på norsk. Bandet ble startet opp i 2007, og startet sin karriere for alvor på NRK Urørt.

I februar 2009 spilte Kvelertak på by:Larm, som sikret dem en konsertplass på Roskildefestivalen neste sommer, hvor de spilte foran 3 000 tilskuere. Kvelertak ble omtalt som årets «snakkis» i Bylarm-avisen, og fikk mye skryt av Lydverkets Ruben Gran. I uke 9 ble Kvelertak valgt ut til ukens Urørt. Kvelertak var en av finalistene i Zoom Urørt-finalen i februar og kvalifiserte seg til årets Urørt 2010, samtidig som de ble booket til Øyafestivalen.

Mot slutten av året signerte Kvelertak med plateselskapet Indie Records. Bandet fikk imidlertid ikke sitt gjennombrudd i Norge før de ble nominert til årets Urørt 2010 med sangen «Ordsmedar av rang» i desember 2009. Kvelertak kom på andreplass i kåringen som ble avholdt i januar 2010, men sikret seg likevel mer oppmerksomhet og ros. I ettertid fortsatte «Ordsmedar av rang», og senere også «Mjød», å bli spilt jevnlig på radio. I mai 2010 ga Kvelertak ut sin første utgivelse, singelen «Mjød» som digital nedlasting, i tillegg til musikkvideo av sangen. Singelen er to uker på rad kåret til «Single of the Week» (ukens singel) av BBC.

21. juni 2010 ble det selvtitulerte debutalbumet lansert, og mottok strålende kritikker. Sommeren 2010 ble Kvelertak booket til flere norske festivaler og dro på sin første Europaturné med Converge, Kylesa og Gaza.