SERENA-MANEESH på Garage i Oslo (26/11)

SERENA-MANEESH på Garage i Oslo (26/11)

SERENA-MANEESH (N)

Det er ikke mange norske band forunt å få den oppmerksomheten de opplevde etter det selvtitulerte debut LP-en fra 2006. Flere amerikanske medier falt i staver over Emil Nikolaisens band og best husker man kanskje Pitchforks kanonbra kritikk av skiva. Fanskaren vokste seg enda større og mektig da norske medier etterhvert også sprutet ut superlativer.

Balansekunstnere mellom raffinerte larmende gitarvegger og mektige låter med svevende og tilslørt vokal. Fuzzpedalen brukes flittig, så det er på sett og vis forståelig at Serena-Maneesh har fått merkelappen shoegaze. Det er forøvrig bare en av ingrediensene bandet utnytter. Orkesterial støypop er en annen betegnelse anmelderne ofte bruker.

Det er så storslagent at tankene løst vandrer hen til en crossover av Beethovens 5. symfoni til garagerockerne The Stooges og kosmiske My Bloody Valentines "Lovless". En mesterlig feiring av lyd som på ingen måter fornærmer hørselen, men heller stimulerer og oppmuntrer til en sonisk opplevelse. Fascinerende og utforskende.

 

serenamaneesgben.jpg

 

Foto: Ghostkamera

No 2: Abyss In B Minor" , 2010 (4AD) :  

"…the beauty of being trapped in an abandoned Siberian power station. My Bloody Valentine would be proud…"

– NME, 7/10

"This time around, Serena-Maneesh face down the Loveless challenge more directly and bravely than any of their neo-shoegaze peers. While most effects-pedal new jacks are content to let their guitar whoosh enhance their diffuse hooks, Serena-Maneesh use noise and pop against each other, staging an internal war in every single track. The band does write hooks, but those hooks have to claw their way through layers of wriggling noise to reach sunlight."

 – Pichfork Media

"…inspirasjonen fra Shields er et tveegget sverd i forhold til det meste Serena Maneesh foretar seg. Androgyn estetikk
Få, om noen, band har skjønt og gjengitt My Bloody Valentines buldrende drønn, androgyne estetikk og porøse, ekkotunge gitarstøy bedre."

– VG nett

"Det er dog nesten lagt opp til at det skal være et klassisk og tidløst verk med tittelen Abyss In B Minor. Dette er jo ikke helt feil heller, da det jo er den andre langspillende komposisjonen til et moderne bråkete rockeorkester. Ikke minst er den spilt inn i en bunker av en overnaturlig perfeksjonist, med fotfeste der komplett kaos møter fullstendig ekstase. Å følge et band som dette, et som konstant jakter på disse øyeblikkene, totalt uanfektet av omgivelsene, er tidvis på grensen til en herlig sanseløs opplevelse."

– Groove.no

Serena-Maneesh og Fucked Up fra Toronto ga ut en tolvtommer 11. august.

Dagens besetning:

Emil Nikolaisen (Royal. tidl. Silver, The Loch Ness Mouse, Extol)

Hilma Nikolaisen

Øystein Sandsdalen (Le Corbeau)

Tommy Akerholdt

Ådne Meisfjord (120 Days) 

 

Intervju: http://oslopuls.aftenposten.no/musikk/article362259.ece

http://www.facebook.com/serenamaneesh

 

http://www.youtube.com/watch?v=n1pwaV-HHXE&feature=related

 

http://www.myspace.com/serenamaneesh

 

MYRTLE SPHINX (N)

 

http://www.myspace.com/myrtlesphinx

 

 

STEN OVE TOFT (N)

TOFT (eller Toften) fra Haugesund  er en improvisasjonsmusiker basert i Oslo. Med sin organiske, minimalistiske tilnærming har han forlengst rukket å bli en veteran i den norske støyscenen, Bortsett fra hektisk soloaktivitet spiller han i ALTAAR og samarbeider med artister som bl.a Utarm, Stian Westerhus og Lasse Marhaug.

Diskografien sammen med andre støykunstnere og smålegendariske band som Waffelpung, Ryfylke, Røyskatt og ikke minst vokalnoisebandet Malkyl er blitt en lang og forrykende merittliste. 

Hyperaktive Toften setter også opp konserter for Dans for Voksne og på Blå.

Noise eksperimentalisten utga i 2007 solodebuten"Lit de Parade" på eget selskap, Roggbiff Records:

"… en mørk opplevelse der trioen støy, ambient og industri møtes i et gammelt, knirkende spøkelseshus."

– Bjørn Hammershaug 

"…en reise gjennom rett-i-strupen støy, breilabbet stormannsgalskap og buldrende dårlig-samvittighets-ambient.
Lydkverking av høyeste kvalitet."

– Tigernet.no 

"Toft fremstår ikke her som en ekstremist som tyr til billige sjokkeffekter, men maner heller frem urovekkende bilder avbrutt av korte sekvenser med støy for å frigjøre en trykket stemning av noe ubehagelig."

– Ballade.no


http://www.youtube.com/watch?v=Zo5mDBDTFXE&feature=related

http://www.myspace.com/stenovetoft