TRISTANIA i Bergen (7/10)

TRISTANIA i Bergen (7/10)

Torsdag 7. oktober 2010 – Bergen/Garage

TRISTANIA

C.C. NOK 150,- + avgift

18 år leg plikt

Med mer enn 200 000 solgte plater og en internasjonal suksess som er få norske band forunt, kan stavangerbandet Tristania med rette kalles et av Norges største gothmetalband gjennom tidene.Tolv år etter debuten og tre år siden forrige plateslipp er goth-veteranene endelig ute med sin sjette fullengder. Albumet har fått tittelen "Rubicon", og slippes i Europa 30. august.

På "Rubicon" viser et modent og selvsikkert band at det visst er mulig å opprettholde en høy kreativ standard gjennom flere år. Tradisjonen tro spiller utvikling og musikalsk mangfold en sentral rolle, og "Rubicon" inneholder både de tunge gothmetallåtene typiske for Tristania, og kortere, mer umiddelbare låter. Gjennom hele platen  toppes storslåtte arrangementer, dystre stemninger og forseggjorte harmonier av fremragende vokalprestasjoner. "Rubicon" inneholder også flere musikalske gjestebidrag, blant annet fra tidligere vokalist Østen Bergøy, og felevirtuos Pete Johansen.

Tyske Metal Hammer skriver følgende: "Tristania have literally crossed the ‘Rubicon’ into brilliant new musical territory. The Norwegian GothicMetal legends have re-invented themselves without betraying their roots.’Rubicon’ is a stunning and sparkling album!"

Med på laget siden sist har bandet Mariangela Demurtas (ex-Reel Fiction) fra Sardinia. Med sin rå energi og kraftfulle stemme har Demurtas gjort det mulig for bandet å utvikle musikken  i nye retninger, samtidig som hun gir nytt uttrykk og vitalitet til eldre låter. Som sine forgjengere utnytter Demurtas og kompanjong Kjetil Nordhus (Head Disco, ex-Trail of Tears, ex-Green Carnation) sine imponerende stemmekvaliteter til fulle i gjennomførte vokallinjer og -harmonier. 

Tristania består i tillegg av originalmedlemmene Anders Høyvik Hidle (gitar/vokal) og Einar Moen (keyboards), bassist Ole Vistnes (ex-Zerosonic), trommeslagerTarald Lie (Diabla) og gitarist Gyri S. Losnegaard (Octavia Sperati). Hidle og Vistnes har selv stått for produksjonen, assistert av Waldemar Sorychta (Lacuna Coil, Samael, Moonspell, Therion).

Med et solid produkt i bakhånd og en sterk line-up er Tristania nå tilbake med ny giv. Om kort tid får publikum anledning til å oppleve det revitaliserte og svært ambisiøse live, når bandet i slutten av september legger ut på Rubicon Tour 2010.

www.tristania.com