PENTAGRAM og SOILENT GREEN til Inferno 2011

PENTAGRAM og SOILENT GREEN til Inferno 2011

Pentagram and Soilent Green Joins our 2011 Lineup

PENTAGRAM og SOILENT GREEN klare til INFERNO FESTIVALEN 2011
Doom legendene PENTAGRAM med riff-mester Victor Griffin og frontmann Bobby Liebling er bekreftet til INFERNO FESTIVALEN 2011! Grindcore bandet SOILENT GREEN fra New Orleans slår også følge på plakaten sammen med allerede annonserte IMMORTAL og AURA NOIR!

INFERNO METAL FESTIVAL har blitt en svart påsketradisjon for metalfans, band og internasjonal musikkbransje med nærmere 50 konserter i løpet av påskeuka siden starten i 2001. INFERNO tilbyr publikum eksklusive konserter i unike omgivelser med noen av verdens beste ekstrem metal – og eksperimentelle artister: fra nye undergrunnsband til etablerte storheter. På INFERNO møtes likesinnede black-packers fra hele verden i Oslo til fire dagers fest, black-metal sightseeing, expo, bransjekonferanser, tattoo, kunstutstillinger, filmgrøss og alt av mørk moro en kan ønske seg. INFERNO FESTIVALEN ønsker alle velkommen til nok en svart metalpåske i Oslo fra 20.- 23.april 2011 – Fire dager og helvetes mange band!

PENTAGRAM – 40 års jubileum!
PENTAGRAM regnes for å være en av pionerene og skaperne av heavy metal og sjangeren doom.
Bandet ble dannet av Bobby Liebling i 1971 i Arlington, Virginia.  Gjennom årene har bandet gått gjennom en lang og komplisert historie med flere utskiftninger. Bandet har utgitt seks studio album, fire singler, et live album og fire salmeskiver. PENTAGRAM har spilt utallige konserter over hele verden opp gjennom årene og er ansett som levende legender innen sin sjanger.  

Til tross for flere tilbakeslag har PENTAGRAM alltid klart å kjempe seg tilbake på scenen bevæpnet med en back katalog som har satt standarden for det meste som rører seg innen doom sjangeren.
Bandet har hatt en sterk påvirkning på dagens doom metal og stoner rock scene og sammen med band som Black Sabbath regnes PENTAGRAM som pionerer. PENTAGRAM feirer over fire ti-år med sjangerdefinerende doom metal når de entrer scenen på INFERNO 2011 og på gitar har Bobby Liebling fått med seg sin opprinnelige gitarist Victor Griffin så denne konserten vi du ikke gå glipp av – doom or be doomed!

SOILENT GREEN- Grindcore fra sumpene!
Det sies at bare de sterkeste overlever og for Louisiana sumpenes grindcore band SOILENT GREEN kunne ingenting vært mer sant. SOILENT GREEN historie er fylt av hendelser som van-kollisjoner, drap, selvmord, orkan ofre og en rekke utskiftninger i besetningen. Drevet av lidenskap, utholdenhet og et ønske om verdens herredømme fortsetter de sin kamp for å gi folket ekte grindcore!

SOILENT GREEN ble dannet i 1988 av gitaristene Brian Patton, som også spiller i EYEHATEGOD, og Donovan Punch, trommis Tommy Buckley, og vokalist Glenn Rambo. Bandet fikk folkets oppmerksomhet etter å ha varmet opp for PANTERA. I 1998 ble de plukket opp av Relapse Records hvor de ga ut "String of Lies" EPen. I 2008 skiftet de plateselskap til Metal Blade Records og ga ut siste skiva "Inevitable Collapse In The Presence Of Conviction".

I dag består bandet av Brian Patton – Gitar, Tommy Buckley – Trommer, Ben Falgoust – Vokal og Scott Crochet på Bass. Deres rå og brutale blanding av death, grind, dark hardcore og doom med blues tendenser, og Falgoust’s intense, sadistiske vokal, har redfinert begrepet ekstrem. SOILENT GREEN’s live-opptredener kjennetegnes av Falgoust’s sterke tilstedeværelse og instrumentale presisjon og bandets kollektive lydbilde har gjort SOILENT GREEN til et kult-band for de som søker noe mer obskurt og illevarslende i sin metal kost! Gjør deg klar for ekte og sadistisk grindcore når SOILENT GREEN entrer scena på INFERNO !

INFERNO METAL FESTIVAL 2011
Inferno er en internasjonal ekstrem metal festival som arrangeres 20. -23.april, i Oslo. Omtrent 50 konserter avholdes på Rockefeller og John Dee med klubbscener på Blå, Elm Street, Rock In, Victoria og Revolver. Siden starten i 2001 har festivalen vært med på å styrke norsk metal som sjanger både i inn – og utland og gitt metalfolket en verdifull møteplass med konferanser, expo og fire dager med helvetes bra musikk!

BILLETTER: Billettservice/www.billettservice.no Phone: + 47 815 33 133
Festival pass   1.305,-(+avgift), Dagspass   465,-(+avgift), Klubbdag    220,-(+avgift)
www.infernofestival.net