GALLOWS med konsert for de yngre (22/8)

GALLOWS med konsert for de yngre (22/8)

Søndag 22. august 2010 – Oslo/Garage

GALLOWS

+

WOLVES LIKE US

C.C. NOK 280,-

FRI ALDER

GALLOWS (UK)

Engelske Frank Carter og hans mannskap i Gallows dukket brått opp i 2005, og slapp den aggressive debuten "Orchestra of Wolves" på Deep End Records i 2006. Punkrock hybriden fanget raskt oppmerksomheten til Brett Gurewitz fra Bad Religion som sørget for at Gallows ble lansert på kjente Epitaph Records i USA. Han omtalte Orchestra of Wolves" som en av sine favorittskiver i 2007 og utgivelsen som det beste hardcorealbumet siden Refused slapp sagnomsuste "The Shape of Punk to Come."

Bandet trodde de vant Jackpot med en signatur på Warner – for en stakket stund. Snart ble det klart at karene bak skrivebordet forventet et oppgulp av et nytt Green Day, My Chemical Romance eller i verste fall slækk pop-punk for kids. Gallows inngår ingen musikalske kompromisser og har sitt eget selvsnekrede låtverksted. De tok en neve dollar og stakk kloden rundt på tur.

"Gallows have gone further than any British hardcore band ever has. Spiritual forefathers such as Black Flag, Crass and Concrete Sox might have rightly railed against the establishment, but major-record deals were never an option for them."

Guardian.co.uk

 

gallowsinni2.jpg

 

Hardcorealbumet ble med steingod grunn hypet både i Alternative Press, The Rolling Stone og Kerrang! Blant annet for sceneopptredner så hemningsløse at hardbarkede musikkjournalister ble forvandlet til småredde kjerringer med gapende munn. 

I fjor kom Gallows med det største skytset så langt i karrieren – "Grey Britain", og fanbasen har vokst seg enorm på rekordtid.

"Grey Britain er rett og slett bare en helvetes bra skiva, med knallbra rockepunk hele veien. Sett på "Leeches", smell halvliteren i bordet, slå til nærmeste person og syng med. Her er det pur kvalitet hele veien, som får til den mest innslutta person til å tappe lett med rockefoten. Ikke minst en vanvittig avslutning gjennom "Crucifucks"! Masse fete gitarriff, killer refreng og tight produksjon. Dette er en moderne klassiker!"

– Musikknyheter.no 9/10

Gallows er sterkt inspirert av JR.Ewings tidlige skiver og har et sterkt kjærlighetsforhold til deres musikk. Britene har uttalt at å være support for Jr.Ewing i London var en større opplevelse enn den nylige oppvarmingsjobben for Rage Against The Machine!

http://www.nrk.no/lydverket/starstrucked-av-jr-ewing/

Lydverket ga Gallows et brennende terningkast 6 på årets Hove Festival;

"Metal-skolerte musikere, grim punk-klo og et deilig rock’n’roll-driv utgjør en helvetes sterk livepakke. Når bandet i tillegg har en sleivkjefta og 100 prosent troverdig vokalist, er det bare å bukke i støvet som virvles opp av circle pit-dansen foran scenen."

– Håkon Moslet, Lydverket

"So, if all this extreme noise terror sounds a bit daunting, rest assured that indeed it is, extremely so. It’s as daunting as blow-drying your face in the evil ghost-gas that Indiana Jones unleashes from The Lost Ark. It’s as daunting as swine flu gnawing through your grandma’s heart like a juicy Christmas lunch.

But hey, at least it’s got a mission – a mission to destroy… "

– Clash Music, 9/10

SJEKK HVA LYDVERKET SKREV 5. JULI:

http://www.nrk.no/lydverket/gallows-til-garage/

Konserter med Gallows kan forsåvidt minne om gatekamp og vekkelsesmøter.

http://www.myspace.com/gallows

 

WOLVES LIKE US (N)

En sen vinterkveld i 2010 ble bandet Wolves Like Us født på et nachspiel. Men i motsetning til så mange andre ting som blir planlagt i de sene nattetimer, begynte faktisk dette bandet å øve! Få måneder etter spilte de inn sin første 5 spors demo. Resultatet ble radiospilling på Lydverket og ukas Urørt i mai. Den aller første live jobben var Kringsnudd Festival på Hemsedal fredag 30. juni.

Omtalen ble:

"Ingen spelar favorittmusikken vår lenger, så vi gjer det faenmeg sjøl, sa Wolves Like Us, då dei vart kåra til Ukas Urørt på P3 tidligare i år, berre nokre få månader etter aller første øving. Det betyr på ingen måte at det er nybegynnarar det er snakk om her – Wolves Like Us har, forutan det kanskje råaste bandnavnet i norsk rock om dagen, også ein av dei råaste bakgrunnane i norsk rock: Dei fire som til saman utgjer WLU har fortid frå slike fordums og notidige storheiter som Amulet, Infidels forever, Silver, Jr Ewing og ein heil serie andre slagkraftige outfits. Nerver, noia og reint, uforfalska raseri slåst på same side av frontlinja når gutta i Wolves Like Us samlast til krig mot det middelmådige. Og som med alle dei beste banda: Wolves Like Us tar ikkje fangar, men går for blod"

Ballen begynte raskt å rulle, og bandet ble booket til klubbdagen og Camp Indie-scenen på Øyafestivalen i august. Planer for høsten ´10 inkluderer:

Kvelertak/Purified in Blood og Blood Command er gode venner som liker musikken og vil ha med bandet på diverse supportjobber. Først ser det ut til at Kvelertak/Purified in Blood tar med Wolves Like Us på deres Norgestur i oktober. Deretter vil det bli en Europaturné i november som support for Blood Command.

Bandet har allerede rukket å vekke litt interesse nedover i Europa og er allerede i kontakt med div bookingbyråer og et mindre undergrunns plateselskap vil gi ut bandets demo på en 7" vinyl singel.

 

wolveslikeus.jpg

 

Med tidligere medlemmer fra band som Amulet, Infidels Forever, JR Ewing og Silver for å nevne noen, snakker vi om en rutinert gjeng som allikevel klarer å høres nyfrelste og entusiastiske ut. Målsetningen er klar: Wolves Like Us vil lage sin egen favorittmusikk, og henter like lett inspirasjon fra post hardcore-helter i Quicksand, Planes Mistaken For Stars og Hot Water Music som drøyale gitarlinjer fra Iron Maiden eller den skjeve vokalen til The Afghan Whigs.

Dette ble skrevet om bandet på Øya festivalens nettsider:

"Denne kvartetten serverer dynamisk og frisk rock, som lener seg på indie, hardcore og annen moro fra undergrunnen. Medlemmene har bakgrunn fra blant annet Infidels Forever, Arms On Fire, The Unmist, Jr Ewing, Amulet og Silver. Bandet jobber fort og hadde første demo klar kun seks uker etter at de for første gang besøkte et øvingslokale sammen. Grip muligheten til å oppleve Wolves Like Us live for første gang, vi er sikre på at du vil ha mer når du først har opplevd dem på nært hold"

Året 2011 vil forhåpentlig bli ulvenes år med skiveutgivelse og turnering i inn- og utland.

Året 2011 vil forhåpentlig bli ulvenes år med skiveutgivelse og turnering i inn og utland.

Bandet består av Lars Kristensen (Infidels Forever/Arms On Fire/The Unmist), Espen Helvig (Infidels/Arms On Fire/Tvang/Funguson), Torgeir Kjeldaas (Infidels/The Unmist) og Jonas Thire (Jr Ewing/Amulet/Silver)

http://www.myspace.com/wolveslikeusss