IMMORTAL og AURA NOIR til Inferno 2011

IMMORTAL og AURA NOIR til Inferno 2011

IMMORTAL og AURA NOIR klare til INFERNO FESTIVALEN 2011

Legendariske sons of northern darkness, IMMORTAL og black thrash bandet AURA NOIR er de første bandene på plakaten for INFERNO FESTIVALEN 2011 og billettsalget starter mandag 2.august

INFERNO METAL FESTIVAL har blitt en svart påsketradisjon for metalfans, band og internasjonal musikkbransje med nærmere 50 konserter i løpet av påskeuka siden starten i 2001. INFERNO tilbyr publikum eksklusive konserter i unike omgivelser med noen av verdens beste ekstrem metal – og eksperimentelle artister: fra nye undergrunns band til etablerte storheter. På INFERNO møtes likesinnede black-packers fra hele verden i Oslo til fire dagers fest, black-metal sightseeing, expo, bransjekonferanser, tattoo, kunstutstillinger, filmgrøss og alt av mørk moro en kan ønske seg.

 

INFERNO FESTIVALEN ønsker alle velkommen til nok en svart metalpåske i Oslo fra 20.- 23.april 2011 – Fire dager og en helvetes mange band!

 

IMMORTAL – All Shall Fall!

Immortal har blitt en av verdens viktigste black-metal band siden deres første demo "The Northern Upins Death" i 1990. Bandet ble dannet av Abbath Doom Occulta og Demonaz Doom Occulta, og sammen med en rekke ulike trommeslagere, slapp bandet de første tre legendariske albumene "Diabolical Fullmoon Mysticism" (1992), "Pure Holocaust" (1993) og "Battles In The North" (1995).

Trommeslager Horgh kom med i 1996, noe som viste seg å være en perfekt sammensetning for Immortal og bandet ga ut albumet "Blizzard Beasts" i 1997. Samme år fikk bandet et slag for baugen da Demonaz utviklet senebetennelse i armene og ikke lenger kunne spille gitar i det tempoet som kreves for Immortal. Han fortsatte likevel som låtskriver i bandet. Abbath gikk over fra bass til gitar og Immortal fortsatte med ulike bassister i noen år og ga ut albumene "At The Heart Of Winter" (1999), "Damned In Black" (2000) og "Sons Of Northern Darkness" (2002).

I 2003 ble bandet lagt på is, men gjorde comeback i 2007, hvor de spilte sin første konsert på INFERNO FESTIVALEN av i alt sju på sin comeback turnè "7 Dates Of Blashyrkh". Turneen ble etterfulgt av konserter som headlinere for flere europeiske festivaler, utsolgte show i USA og en egen turnè i Austrlia og New Zeeland. Immortal slapp siste skiva "All shall fall" høsten 2009 og når de returnerer til INFERNO scena vil de blåse huet av deg – gled dere folkens!

 

AURA NOIR – The ugliest band in the world!

Aura Noir startet som et solo-prosjekt for Aggressor i 1995 som splite inn et par demoer med hjelp av Apollyon som ble med i bandet på full tid senere. Det var kanskje Aggressors behov for sterkere lut enn eksorsisme mot sine demoner som gjorde at han lot sin infernalske kreativitet løpe fritt som gjorde at Aura Noir utviklet seg til det ultimate Black Thrash Metal bandet det er i dag.

Bandet slapp sitt fjerde album "Hades Rise" i 2008 og jobber i skrivende stund med sitt neste. -Et album som vil ha alle kjennetegnene av klassisk Aura Noir – hardtslående trommer, lynkjappe og knivskarpe svarte riff med Apollyons fryktinngytende vokal. Med på Blasphemer, kjent fra Mayhem, på gitar, er den infernalske trioen komplett.

Bandets konsert line-up i dag er Apollyon (bass og vokal), Blasphemer (gitar) og Jehmod (trommer), og de vil gi deg en brutal leksjon i Old School metal når de entrer scena på INFERNO 2011.

 

INFERNO METAL FESTIVAL 2011

Inferno er en internasjonal ekstrem metal festival som arrangeres 20. -23.april, i Oslo. Omtrent 50 konserter avholdes på Rockefeller og John Dee med klubbscener på Blå, Elm Street, Rock In, Victoria og Revolver. Siden starten i 2001 har festivalen vært med på å styrke norsk metal som sjanger både i inn – og utland og gitt metalfolket en verdifull møteplass med konferanser, expo og fire dager med helvetes bra musikk!

 

BILLETTER: Billettservice/www.billettservice.no Phone: + 47 815 33 133

Festival pass   1.305,-(+avgift), Dagspass   465,-(+avgift), Klubbdag    220,-(+avgift)

www.infernofestival.net