HAMMARTID legger inn årene

HAMMARTID legger inn årene

Hammartid legger opp

Etter to og et halvt år med metalradio går det nå mot slutten. Hammartid startet opp i januar 2008, og har siden den gangen sendt nesten 150 timer med metal, intervjuer og anmeldelser på Radio Revolt, Studentradioen i Trondheim. Vi har stortrivdes med å kringkaste det vi brenner for og liker aller best, og det er derfor med stor sorg vi melder om at Hammartid blir nedlagt.

Det er dessverre slik at man ikke kan jobbe i en studentradio for evig. Folk flytter, får ny jobb og må plutselig prioritere annerledes. Siden vi alltid har ønsket å gjøre vårt ytterste for å lage god og innholdsrik radio, ser vi oss nødt til å avslutte arbeidet med Hammartid.

Det har vært artige og fine år der drømmer har gått i oppfyllelse. Vi har fått muligheten til å intervjue nærmere hundre forskjellige band og metalpersonligheter – både av lokal, nasjonal og internasjonal størrelse. Vi har dekket utallige konserter, festivaler og musikkonkurranser, skrevet anmeldelser og børstet støv av musikk mange metalfans har oversett. I tillegg har vi vært med på å påvirke musikkprofilen til Radio Revolt, og fått band som Gangrenator, Darkthrone, Amorphis og Metherra inn på A- og B-listene.

Helle.jpgJeg hadde lenge tenkt å lage et metalshow på radio, og hos Radio Revolt fikk jeg sjansen. Men jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra! Vi begynte i det små med én time per uke. Så økte vi til halvannen, før programmet ble to timer langt og fant sin nåværende form. De fleste arrangører og artister er velviljen selv, og å komme inn på musikere man selv er stor fan av har vært utrolig morsomt. Høydepunktene er mange, men jeg vil kanskje trekke frem intervjuene med Sodom, Death Angel, Omen, Manilla Road, Pestilence og Opeth som de aller største for meg personlig. Jeg har fått nye favorittfestivaler i bl.a. Raise The Dead Fest og Metal Merchants, og hatt gleden av å møte mange dyktige ildsjeler som gjør en viktig innsats for metal i Norge. Slikt gjør en varm i hjerterota.

sier Helle Stenkløv, Hammartids programleder, initiativtaker og grunnlegger. Hun fortsetter:

– Øystein Paulsen var Hammartids første sidekick, og ble kjent for sine svulstige og fargerike anmeldelser. Senere kom Henrik Langeland Jenssen inn, og han tok over Øysteins rolle som krass kritiker. Henriks dype interresse for black metal og power metal gjorde at han ble en mer tydelig sidekick, og sammen med min heavy- og thrash-kunnskap ble Hammartid et variert og helstøpt musikkprogram.

Vi går med en plan og et håp om å starte et nytt metalshow i fremtiden, men dette blir i så fall på en annen kanal og i et større frekvensområde. I mellomtiden vil vi fortsette å bruke fritiden vår på å skrive omtaler og gjøre intervjuer, samt ta DJ-oppdrag når det er aktuelt. Helle blir blant annet å høre som DJ på 3B i Trondheim, mens Henrik flytter til Bergen for å snuse på metalmiljøet der.

Selv om Hammartid gir seg, betyr ikke at det er slutt på metalen på Radio Revolt. Til høsten starter Hans Kvernsjøli opp et nytt program i sjangeren, og det blir spennende å se hva han får til.

Hammartids aller siste show sendes lørdag 22. mai mellom 18.00-21.00. Det blir en tre-timers spesial med det beste av det beste: intervjukavalkader, klipp fra den spede begynnelsen, programvertenes favorittmusikk, høydepunkter og flauser, personlige avskjedshilsener fra kjente metalband og mye, mye mer. Tune inn på FM 100/106,2 i Trondheimsområdet, eller stream fra Radio Revolts hjemmesider.

Repriser sendes mandag 24. mai fra 00.00-02.00 og onsdag 26. mai fra 21.00-23.00.

Vi vil benytte anledningen til å takke alle band, nettsteder, magasiner, plateselskaper, festivaler, ildsjeler og konsertarrangører som har vært med på å bidra til at Hammartid ble et godt og variert radioshow. Uten dere hadde det aldri blitt det samme. Tusen hjertelig takk for oppmerksomheten og samarbeidet!

Vi sees rundt neste sving.

Med hilsen
Helle Stenkløv og Henrik Langeland Jenssen, programledere i Hammartid.