ORPHEUS og LUGUBER på Inside Live (6/3)

ORPHEUS og LUGUBER på Inside Live (6/3)

Lørdag 6. mars 2010 – Bergen/Inside Live

ORPHEUS

+

LUGUBER

20 år leg plikt

 

ORPHEUS
Orpheus spelar heavy metal. Enkelt og greit. Riffing med referansar til band som Black Sabbath og Opeth ispedd eit snev av 80-talets store heltar og 90-talets Gøterborgscene for litt fart. Legg til spelande trommer og topp det heile med ein kvinneleg vokal med nok trøkk til å få ballehåra til å blafra, enter Orpheus. Historisk strekkjer Orpheus seg tilbake til ein vidaregåande skule på Sunnmøre, vidare til Trøndertun folkehøgskule og dei siste fire åra har bandet etterkvart etablert seg i Trondheims undergrunnscene. På livefronten har Orpheus stått på scenar over store delar av landet, frå Oslo til Mo i Rana. Bandet har navigert seg inn i katastrofeformelen "no founding members left", men både nye og gamle, eksisterande og eks-medlemmer, og ikkje minst publikum, er samde om at bandet aldri har vore betre. EPen frå 2005 fekk gode anmeldelsar mellom anna i prestisjemagasin som Scream og www.heavymetal.no. Innspeling av ein fullengdar nærmar seg slutten, og eit slepp på seinhausten vert sett på med stor entusiasme og spenning. Presseklipp: "jeg ser frem til å både høre mer av dette bandet på skive og ikke minst oppleve dem live igjen." – www.eternal-terror.com "…en meget imponerende forestilling." – www.eternal-terror.com "En mer enn godkjendt debut" – Helge Norvik, www.spot.no "..jeg hører mer enn gjerne mer fra denne talentfulle gjengen." – Leif Kringen, Scream Magazine Line-up: Ingrid Galadriel (21) – Vokal Kristian Drivenes (24) – Gitar Sivert Skaaren (24) – Gitar Amund Stokke (24) – Bass Torgeir Nilsen (24) – Trommer

 

LUGUBER
Etter en trøblete start med øvingslokaleproblemer, innbrudd med påfølgende utstyrsmangel, personskader og generell rock 'n' roll ustabilitet, kom bandet LUGUBER seg på beina i sin nåværende form. Bandet hadde da eksistert i flere år som et coverband/sideprosjekt mens medlemmene spilte i andre band. På vårparten i 2005 bestemte Tommy M. trommer, Kristian R. bass/vokal og Anders T. gitar/vokal seg for å satse fullt på LUGUBER med dertil egnet egenprodusert materiale. Bandet gikk i studio i juni, noe som resulterte i flere ting. Blant annet lange usunne netter og mengder med tomflasker, men det viktigste må vel sies å være demoen "Down for whatever, up to no good". Influert av alt fra gode gamle Guns n Roses, Metallica og Motorhead, til nyere tung amerikansk metal som Machine Head og Crowbar, spiller LUGUBER tung, kompromissløs, til tider melodiøs rock, med mye metal i svingene. LUGUBER leter for tiden konstant etter nye steder å spille og spre det lugubre budskap…