HEAVEN AND HELL til Bergen

HEAVEN AND HELL til Bergen

Heaven And Hell slår følge med Iron Maiden til Bergen 11. august!

Black Sabbath-varianten Heaven And Hell blir Iron Maidens spesielle gjester på Bergenhus Festning – Koengen onsdag 11. august. Heavy metal-ikonene, som består av Ronnie James Dio (vokal), Tony Iommi (gitar), Geezer Butler (bass) og Vinnie Appice (trommer) er tilbake, sterkere enn noensinne. Med fjorårets kritikerroste comebackplate The Devil You Know i kofferten sammen med klassiske rockejuveler som "Heaven And Hell" og "Mob Rules", er det duket for en festaften av sjeldent format når augustsolen senker seg over Koengen på Bergenhus Festning.

Da Ronnie James Dio erstattet Ozzy Osbourne på slutten av syttitallet, valgte resten av bandet å fortsette som Black Sabbath. Når gjengen kom sammen for tredje gang på midten av 2000-tallet, valgte de imidlertid å la Black Sabbath-navnet hvile. Bandets gitarlegende og riffmester, Tony Iommi, forklarer navnebyttet slik: "Uansett hva vi gjør, er vi egentlig Black Sabbath, men vi har valgt Heaven and Hell-navnet, slik at alle er klar over hva de går til på konsert. På denne måten kommer ikke publikum og forventer seg "Iron Man" og alle de andre gamle sangene. Vi har gjort de låtene i så mange år nå, og vi synes det er gøy å kunne gjøre alt materialet vi gjorde med Ronnie igjen".

Dio fikk i 2009 diagnosen magekreft, men er allerede på bedringens vei. I en pressemelding skriver Dio's manager at sykdommen er på vei tilbake og at Ronnie "klør etter å legge ut på veien igjen".