SUICIDAL TENDENCIES til Sweden Rock

SUICIDAL TENDENCIES til Sweden Rock

Ett av hårdrockens argaste band till Sweden Rock: Suicidal Tendencies!

2010_suicidal3.jpg De har kallats ett av de mest banbrytande banden i crossover-thrashens historia, och de är avgjort ett av de mest klassiska.
Suicidal Tendencies bildades i Venice, Kalifornien 1981 och släppte sin självbetitlade debut två år senare. Undan för undan utvecklade bandet sin alldeles egna variant av thrash med vildsinta punk- och hardcorerötter, och som pricken över i ledaren Mike Muirs provokativt samhällskritiska och rap-lika texter. Under sin mest framgångsrika period – med nuvarande Metallica-basisten Robert Trujillo i sättningen – släppte man guldskivebelönade plattor som "Lights Camera Revolution" (1990) och "The Art of Rebellion" (1992), och i år bryter förhoppningsvis ett av hårdrockens argaste band många års skivtorka med ett nytt album. Samt gör efterlängtad debut på SRF.