NORWAY ROCK med 11 første navn

NORWAY ROCK med 11 første navn

 

Stiftelsen Norway Rock Festival er utrolig stolte over å kunne presentere første klare band til 5 års jubileumet til festivalen 7-11. juli 2010!

 

 

HOVEDSCENEN:

QUEENSRYCHE

Det amerikanske bandet fra åttitallet er uten tvil et selvskreven band til Norway Rock! Med et progressivt heavymetal preg har Queensryche dannet seg et stort navn innen sjangeren.  Med over 10 albumutgivelser og 20 millioner album solgte, bør tallene snakke for seg selv. Dette er et band folket vil ha.

CAVALERA CONSPIRACY

TCC_1.jpg

De brasilianske brødrene Max og Igor Cavalera startet i 2007 Cavalera Conspiracy som en følge av Deres 10 års feide etter Max gikk ut av Sepultura og skapte Soulfly. Bandet kjører på det de kan best, nemlig en deilig blanding av death, thrash og groove metall. Her skal ingen hoder stå stille!  Kvinesdal skal røskes opp med roten, og danne den ultimate metallsletta!

GAMMA RAY

Tyske Gamma Ray er det av de mest populære powermetal band innen sjangeren. Bandet ble dannet av vokalist Kai Hansen etter han forlot Helloween. Alle husker vel "Heaven Can Wait" og "Space Eater". Vi gleder oss til allsang med bandets fargerike og energifylte vokalist Kai.

ENSLAVED

Bandet med sjel, er bandet fra Bergen/Haugesund som utstråler en meget spesiell mørk stemning gjennom musikken som få kan motstå. De har eksistert siden 1991 da Ivar og Grutle som tenåringer startet noe som har endt opp med å bli ett av de beste og høyt aktet i klassen. Enslaved gir en herlig blanding av progressiv og eksperimentell metall.     

TONY HARNELL

Tony Harnell husker de fleste som " the voice of TNT ". Tony født på 60-tallet i San Diego har hatt en forrykende karriere bak seg innen bransjen, og kanskje mest kjent som vokalist i norske TNT. Dette vil bli hans første live jobb i Norge etter han sluttet, så dette blir mye å glede seg til.

U.D.O.

U.D.O  burde være kjent for de fleste, et band med fartstid siden 1987, og stor fanskare.  De har nettopp utgitt det massive albumet  Dominator som har høstet mange flott anmeldelser. Dette blir tredje besøk til festivalen på Øyesletta, for U.D.O  blir man aldri  lei!

SABATON

Svenskene i Sabaton er klare nok en gang for Norway Rock. Bandet har tidligere i år turnert med ingen ringere enn Dragonforce og Hammerfall, og var ett av de første banda som ble annonsert den engelske festivalen Bloodstock. Sabaton serverte et forrykende show for oss i 2007, så vi forventer oss ikke noe dårligere i 2010.

SYBREED

Sybreed som er fra Sveits, ble klekket ut i 2003, og har rukket å gi ut 4 album, hvor "The Pulse of Awaken" kom ut nå nylig.  De er i disse dager på turne med In Flames som spilte på sletta i fjor. Bandet spiller industri, groove metall.

TJODOLF ROCK STAGE:

CHROME DIVISION

Dette er rockn'roll på høyt plan, og med den solide gjengen med medlemmer fra Dimmu Borgir og Susperia, kan det umulig slå feil. Bandet beskriver seg selv kort og greit: "Booze, Broads and Beelzebub!" som også er tittelen på Deres utgitte album. De er inspirert av Venom, AC/DC, Metallica med flere, så med dette i bakhodet er det oppmøteplikt når disse guttene entrer scenen.

THE CUMSHOTS

Skal det være fest, så skal det være The Cumshots i Kvinesdal, sånn er det bare! Bandet har nettopp signert ny bookingavtale med tyske Dragon Productions som blant andre har Volbeat i stallen. The Cumshots er også brenn aktuelle med plata «A Life Less Necessary» som høstet mye bra anmeldelser både i Norge og utlandet.

BACKSTREET GIRLS

Backstreet Girls, kongene av ekte boogie rock, er tilbake i Kvinesdal for å gi oss det den herlige stemningen vi alle er glad i. Med legendariske gitarist Petter Baarli og frontfigur Bjørn Muller, blir det uten tvil en herlig stund med rock!