DIA PSALMA på Garage Oslo (17/10)

DIA PSALMA på Garage Oslo (17/10)

Lørdag 17. oktober 2009

DIA PSALMA (SE)

+

TYST! (N)

20 år leg

150,-

Få band har slik kultstatus som svenske Dia Psalma. De fleste mellom tyve og førti år kjenner til punkfedrene! Med låter som "Alla elskar Dig", "Tro Rett Tro Fel", "Hundra Kilo Kärlek", "Skymningstid" og "Balladen Om Lilla Elsa" har de blitt spilt konstant på radio, klassefester og nachspiel. Plateaktuelle med "Re Voltere"!

DIA PSALMA (SE)

Med godt over 100.000 solgte plater er Dia Psalma et av Sveriges absolutt største band. Nå tilbake med det mer prog- og folkemusikkaktige lydbildet de hadde tidligere i karrieren. Selvsagt punk, men tyngre og med lysere fremtidsutsikter enn noensinne!

I 1994 omkom bandet Strebers trommis og tekstforfatter Johnny Rydh i en trafikkulykke, og bandet sa farvel med plata "Till en venn", en plate med Rydh-tekster. Imidlertid, bandet ville fortsette, og tok navnet Dia Psalma, og gikk umiddelbart i studio.

Debutalbumet ble en av Sveriges mestselgende alternative utgivelse noensinne!!! Dia Psalma Bandet fikk flere "Rockbjörnsutmärkelser"og fikk samme år andreplassene i kategorien "årets band" og "årets skiva"  og en femteplass "årets låt" med komposisjonen "Tro rätt, Tro fel".

 "Gryningstid" er et album man aldri blir ferdig med, tekstene er hyperaktuelle til enhver tid, og musikken er en glitrende mix av folkrock og melodipønk med et øye til heavy metal. En speilflate av det samfunnet vi lever i som bandet har polert til det perfeksjonistiske.

Vokalen river og sliter, temaene er vesentlige ting som politisk korrekthet ("Tro rett, tro fel") og miljøproblematikk ("Sol øver oss").  

 

diapsalmany.jpg

 

Foto: Patric Ullaeus

En viktig nøkkel til suksessen er lyrikken på morsmål. Hvor mange svenske band i punk/rock-sjangeren har ikke siden tråkket i Converce på de samme stier? Uten forfedrene hadde ikke nitti-tallets undergrunns punkhistorie vært den samme! 

I 1996 gikk svenskene hver sin vei etter tre skiver (bl.a "Psamlade Psalmer") og en singel. Etter mange års hvile har de nå endelig stått opp av graven for å gi verden mer av sin underbara punk-kärlek!!!

Siden storhetstiden på midten av -90-tallet har bandet aldri blitt glemt av sitt gamle publikum, og nye fans dukket opp da svenskene ble gjenforenet i 2006. 

Over ti år senere spilte veteranene inn ny skive, "Djupa skogen".

I år har de slått til med skiva "Re Voltere!

En gjennomtenkt plate på alle vis!! Imidlertid, prestasjonen er så gjennomført barskt og fengende at man bryter sammen og annekterer Dia Psalma som sjefene over alle folkpønksjefer!!!

"Dia Psalma holder koken og er rask på labben med å følge opp 2007's flotte comebackalbum "Djupa Skogen". Med "Re Voltere" klinker de inn 14 helt nye låter bedre produsert enn noen gang og musikalsk litt mer tilbake til de prog/folk-inspirerte taktene fra gamle dager. Dia Psalma dør aldri."

– tigernett.no

Dia Psalma:

Strängnäs, Stockholm,Gøteborg  

Ulke – vokal, gitar

Pontus – gitar

Ztikkan – bass, backing vokal

Stipen – trommer

En gjennomtenkt plate på alle vis!! Imidlertid, prestasjonen er så gjennomført barskt og fengende at man bryter sammen og annekterer Dia Psalma som sjefene over alle folkpønksjefer!!!

http://www.youtube.com/watch?v=AZn94v4iFto

http://www.myspace.com/diapsalmaofficial

 

TYST! (N)

TYST! er historien om fire fyrer og musikken dem lager. Etter å ha hørt noen grelle tekster på engelsk, og gjort noen horrible forsøk selv, fant gutta ut at å synge på morsmålet må da være det beste. Sindre Pønk ble med på trommer og Harald Jazz på bass, og sammen med Sindre Depperock og Geir Hårmetall blir dette en kombinasjon som svinger.

 

tyst.jpg

 

TYST! lager musikk i grenselandet pønk, ny veiv, rock og en liten dæsj pop, med tekster på norsk. TYST! har nettopp kommet tilbake fra en uke i studio, der de har startet arbeidet med en EP som kommer på nyåret. Smakebiter ligger på:

 http://www.myspace.com/tyst1