GARAGE Oslo feirer 5 år – Oppdatert

GARAGE Oslo feirer 5 år – Oppdatert

GARAGE OSLO FEIRER 5 – ÅRS JUBILEUM!
I februar i år var det nøyaktig fem år siden konsertkjelleren åpnet dørene for første gang siden So What med et grandiost show med Palace of Pleasure, Jr. Ewing og Tulsa Doom. 5 års feiringen har vi valgt å legge til oktober fordi ville ha god tid til å planlegge et knallbra program og vente til etter festival-maraton-sommern var over.. Februar viste seg også å være trang måned å ha et jubileum når arrangementer som Zoom og by:larm tar stor plass.

I løpet av Garage sine fem leveår har vi vært heldig å ha besøk av mange fantastiske band på som senere har blitt store navn både i Norge og internasjonalt. Med glødende idealisme har Garage Oslo klart å styrke norsk musikkliv med en alternativ rockeklubb og intim scene. Utsolgte show på Garage Oslo er ikke uvanlig. For å nevne noen få: Napalm Death, Biohazard, High on Fire, Big Business, Deerhunter, Black Mountain, Trail of Dead, OM, Ghost of a Thousand. En artig kuriositet er Arctic Monkeys som spilte her for 121 betalende i 2005 og for bare noen uker siden spilte for 10.000 musikkelskere på Enga-scenen I middelalderparken!

Bookingen har alltid hatt som mål å gi moderlandets musikere samme sjanse til en spillejobb som utenlandske storheter. Å bygge opp et inkluderende norsk bandmiljø er et must for Garage Oslo. I det siste året har vi hatt mange gratiskonserter på lillescena i 1. etasje og det vil vi fortsette med. Konseptet Backyard med gratis inngang har eksistert siden starten og har fungert som "stupebrett" for band som f.eks Sigh & explode, Heroes & Zeroes og Benea Reach. DJ programmet vårt bidrar til å holde Oslos uteliv på dansegulvet med alt fra ekstrem metal til 60 talls garage rock til pling-plong klubb konsepter.

Fem års overlevelse som uavhengig konsertsted og bar i hovedstaden fortjener en jubileumsfeiring med storslåtte navn og artister på plakaten. Vi er veldig stolte av å kunne presentere dette programmet:

Onsdag 30. September

1. Etg – Echo Orchestra. "Drømme-urt og dansbar worldmusic i outerspace". Gratis inngang!

Kjelleren – The Drones (AUS) + The Laminar Flow. "Primal og dirty blues som flisesprenger høytalerkabinett". 18år, dørene åpner kl. 21:00 cc: 100,-

Dj – Steven Sellick

Torsdag 1. oktober

1. Etg – Årabrot (EP release party). Kaotisk brutal nois-rock". Gratis inngang!

Kjelleren – Enslaved. "Formidabel progressiv post black-metal". 18 år, dørene åpner kl.21:00 cc: 200,-

Dj – Vidar (Årabrot)

Fredag 2. oktober

1. Etg – Le Corbeau. "Inderlig flørt med shoegazing og støyrock". Gratis inngang!

Kjelleren – 120 days. "En evolusjon av nerdete computer beats og håndlaget elektro-rock". 20 år, dørene åpner kl 21:00. 20 cc: 150 ,-

Dj – Terje Vik (Norway Rat)

Lørdag 3. oktober

1. Etg – The Mormones (10 års jubileum). "Høylytt garage-rock med snedige stuntkombinasjoner". Gratis inngang!

Kjelleren – Buzzcocks (UK), "The Clash gjør desverre ikke konserter lenger, men dette er minst like stort! De har kombinerert Beatlesque romantikk og melodiøsitet med plekterblødende punk siden 1978". 20 år, dørene åpner kl. 21:00 cc: 200,-

Dj – Emil Nikolaisen (Seerena Maneesh)

Søndag 4. oktober

Kjelleren – Malcolm Middleton (sco) + The Pictish Trail (uk). "Ex-Arab Strap frontmann Middleton går solo med sine ekstraordinære singer/songwriter skills". 20 år, dørene åpner kl 21:00 cc: 130,-

Djs – ben & James (Garage)

I tillegg er det mulig å ta seg en nacho's fra den berømte meksikanske menyen LAS PISTOLAS fra årets Øyafestival.

Mandag 5. oktober

Kjelleren – Wire (eng). Wire ble inspirert av den hurtigvoksende britiske punkscenen i 1977, og debutskiva "Pink Flag" har aldri gått ut på dato. Bandet utviklet raskt sine soniske grenser ved å tilføye syttitallets rock. Wire kan best beskrives som art punk eller rett og slett historisk post-punk. Et fantastisk nachspiel etter 5års jubileumet! Billetter i salg NÅ på Tiger og Garage. Garantert utsolgt!. 18 år, dørene åpner kl 21:00 cc: 200,-

 

Mandag 7.september starter billettsalget på Tiger og i baren på Garage Oslo.

http://www.garageoslo.no