GREEN DAY til Oslo Spektrum (12/10)

GREEN DAY til Oslo Spektrum (12/10)

Punkrock-bandet Green Day gjester Oslo Spektrum den 12. oktober

Albumaktuelle Green Day er endelig tilbake i Norge og spiller i Oslo Spektrum mandag den 12. oktober. Punkrock-trioen har solgt over 65 millioner plater gjennom sin karriere, og selv etter 22 år sammen som band er gruppa mer populær enn noensinne. Arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Agency forventer en konsert med fullt trøkk og god stemning: – Green Day er et band som modnes som god vin. De seneste årene har gruppa levert sine aller beste plater og turnéer, og det er ikke dårlig for et band som har spilt sammen i mer enn tjue år og er en av dagens aller største band innenfor sitt felt, sier han. Green Day slo igjennom for fullt i 1994 med plata "Dookie" og kjempesinglene "Basket Case", "Longview" og "When I Come Around". Med sin fengende punkrock var bandet et forfriskende alternativ til den regjerende grunge-trenden, og albumet vant en Grammy.   Etter mange år med godt mottatte album og intensiv turnering, uten å helt nå opp til debutens popularitet, var 2004 året da Green Day var tilbake på alles lepper. Med rockeoperaen "American Idiot" solgte de rundt tolv millioner plater verden over, og gjennomførte sin lengste turné noensinne. Albumet har blitt karakterisert som en moderne klassiker, og ble belønnet med hele to Grammys. Det er derfor store forventninger knyttet til Green Days nye album, "21st Century Breakdown", som slippes verden over den 15.mai. Produsert av Butch Vig (Nirvana, Garbage, Smashing Pumpkins) er albumet delt opp i tre deler som følger det unge paret Christian og Gloria gjennom århundret så langt. Green Day følger med andre ord opp den konseptuelle tematikken fra "American Idiot", og første singel fra albumet, "Know Your Enemy", spilles hyppig på NRK P3 og Radio Tango om dagen. – Green Day har gjennom årene opparbeidet seg en lojal fanskare, og er et band som aldri skuffer live. Stemningen i Oslo Spektrum vil nok stå i taket, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Agency.

Billettsalg starter kl 09:00 4 Mai !