Tributekonsert til Patrik Fitzgerald

Tributekonsert til Patrik Fitzgerald

ALL SEWN UP
– EN HYLLESTPLATE TIL PATRIK FITZGERALD

DEN FØRSTE PUNKPOETEN
Fredag 6. mars blir det verdenspremiere på dokumentaren "All The Years Of Trying" på Kosmorama Filmfestival i Trondheim. Filmen tar for seg den britiske punkpoeten Patrik Fitzgerald, og er regissert av Dom Shaw (velkjent punkressigør). I samme anledning har Trondheimsbaserte
Crispin Glover Records sydd sammen en hyllestplate til hovedrolleinnhaveren i denne historien. Samme dag som verdenspremieren fylles Verkstedhallen på Svartlamoen opp med artister og gjester fra hele verden for å feire utgivelsen som blir å finne i butikkene fra 30. mars. Patrik selv blir flydd opp av Kosmorama for å gjeste hele festivalen.

Patrik Fitzgerald

Er best kjent som den første Britiske punkpoeten. Patrik forsøkte å spille i forskjellige bandkonstellasjoner på midten av 70 tallet (han prøvespillte bl.a for London SS som senere ble til The Clash), inspirert av Pattie Smith og David Bowie bestemte han seg for å spille alene. Patrik's gjennombrudd kom i 1977 med singelen "Safety Pin Stuck In My Heart" utgitt på den legendariske
labelen Small Wonder (som også ga ut debutsinglene til The Cure og Bauhaus). I 1979 ble Patrik signert til Polydor som ga ut debut skiva "Grubby Stories" – en samling samfunnskritiske låter og spoken word.
På den tiden var det mange som så samarbeid med en "major label" som et svik til "punkideologien" og det ble seinere hevdet at "punk died the day Patrik Fitzgerald signed to Polydor". Det ble bare med den ene skiva og to singler før samarbeidet var over. På 80-tallet begynte Patrik å eksperimentere med sampling & synther, hvilket resulterte i skiva "Gifts & Telegrams" som markerte et klart skille med 70-tallet og punken. Patrik gjorde to album til på 80-tallet mens han konsekvent nektet å se seg tilbake ved å spille gamle hits live.
Han utga sin siste full-lengder "Pillow Tension" på et Gresk selskap. I 1995 flyttet han til Christchurch, New Zealand. Selv om Patrik idag er ukjent for de fleste har han influert mange artister og delt scene med navn som The Clash, The Jam, Buzzcocks, Sham 69, REM, U2, The Police og Billy Bragg. I 2005, etter flere års leting, klarte vi omsider å spore opp Patrik Fitzgerald, og 2006 arrangerte vi en liten turne med ham i Norge og Sverige. Patrik ga ut sin første singel på 25 år på Trondheimslabelen Crispin Glover Records i 2007, og hovedlåta "Tired" var et samarbeid med den Norske kvartetten Lemur som arrangerte og spilte strykeinstrumenter.
Av artister som deltar på platen kan vi nevne Jackie Leven (UK), Israelvis (Trondheim), Sister Rain (Oslo), og Betong Hysteria (Oslo – de gjør faktisk sin første studioinnspilling siden 1983!) Vi kan også by på et helt unikt samarbeid mellom Motorpsycho og Jello Biafra (fra Dead Kennedys)!

Flott artikkel fra gamle dager:

www.worldofbeardandpog.co.uk/patrik%20site/communication.htm

Skrevet av selveste Alan McGee!

Dobbel vinyl og CD slippes til butikker 30. mars 2009!

www.myspace.com/440482258

 

AllSewnUp.jpg

 

TRACKLIST:

Disc 1:
1: Motorpsycho (NO) feat. Jello Biafra (US) – Punch
2: Terry Lee Hale (US) – Laughter Far Away
3: Max Lorentz (SWE) – Live Out My Stars
4: Milk Kan (UK) – Ragged Generation
5: Israelvis (NO) – Safety Pin Stuck In My Heart
6: Betong Hysteria (NO) – Banging & Shouting
7: Seven (NO) – Trendy
8: Jim Jasmine (UK) – Little Fishes
9: All Trouble (NO) – How the Fuck?
10: Sister Rain (NO) – Animal Mentality
11: Lez Marwick (UK) – Tonight
12: Benjamin Zephaniah (UK) Work. Rest. Play Reggae
13: Attila the Stockbrocker (UK) – BackStreet Boys
14: POG (UK) – One Little Soldier
15: Reilly Express (NO) – Island Of Lost Souls
16: Bladed (NO) – Set We Free
17: The Legend! (UK) – When I Get Famous

Disc 2:
1: Dog & Sky (NO) – One By One
2: Jackie Leven & Michael Cosgrave. (UK) – Shadow Of A Man
3: BC (NO) – Unaware
4: Geoff Berner (CAN) – All The Years Of Trying
5: The School (No) – Bingo Crowd
6: Try Love & The Taxis of Evil (NO) – As Ugly As You
7: Kevin Hewick (UK) – Personal Loss
8: Hook Line & Sinker (NO) – Optimism / Reject
9: Liliedugg (NO) – No Fun Football
10: The 3rd & the Mortal (NO) feat. Attila the Stockbroker (UK) – Paranoid Ward / All My
Friends Are Dead
11: Thomas Robsahm (NO) feat Vera & Jara (ICL) – Improve Myself
12: Monolithic (NO) – All Sewn Up
13: Max Lorentz (SWE) – Cruellest Crime
14: Motor Incubator (NO & UK) – Same Coin, Different Madness

www.crispingloverrecords.com  

AllSewnUp_poster.jpg