ÅRABROT med ny skive

ÅRABROT med ny skive

Årabrot er et band som er i vinden om dagen. Etter meget bra anmeldelser under By:larm, og mye spilletid på Lydverket ser det ut til at Årabrot tar et steg opp fra undergrunnen.
Litt mer om albumet kan du lese under.

I disse dager vil ingen bli anklaget for å besitte den ukorrekte siden av nihilisme. Når ærlighet så alt for enkelt blir oversatt til emosjonell pint Hardcore eller det enkelte tenårings-kultband kaller “suicidal black metal”. Uflaks kan man kalle det, når skandinavisk hard musikk legger seg i en bane hvor dens ærlighet og følsomhet som kan gi den beste røde kinn og flakkende blikk. Ja, det kan bli litt flaut! Årabrot på sin side, sammen med enkelte riddere i undergrunnen, har vokst på ryktene om å kjempe for det styggeste i det rare. Deres unike attityde bøyer grensene av det vi kaller heavy, ikke bare
der vi finner Slayer eller Ministry, man kan høre dem, men i de snåle rytmene fra Captain Beefheart, fra groovet til Scott Walker, fra lyrikken til Nick Cave. Etter sine kritikerroste album “Proposing a Pact With Jusus” og “Rep.Rep” (produsert av Billy Anderson, Melvins-Sleep), har Årabrot satt inn ett nytt gir
og er klare for  å ta 2009 med storm.

“The Brother Seed” er Årabrot tredje studioalbum, tatt opp av Steve Albini i Hans Electrical Audio studio i Chicago, IL. Masteringen er gjort av Bob Weston i samme by. Bandet spiller på By:larm 2009, og vil kort tid etter dra på sin første U.S.A.-turnè, der de bl.a. spiller på SXSW-festivalen.