INFERNO FESTIVALEN 2009 – Vi får stå sammen og grine-bange…

INFERNO FESTIVALEN 2009 – Vi får stå sammen og grine-bange…

Inferno_09_logo.jpg

Like sikkert som at døgnet har 24 timer er det at når et nytt år er i gang, så er interessen for hvem som skal spille under Inferno Festivalen i påska stor blant metalfolket i Norge og omverdenen. Festivalen er blitt større med årene og har derfor gått ut med flere navn denne gangen enn noen ganger før. Slikt burde normalt ført til hyppig billettsalg, men da vi spør bookingansvarlig Gro Narvestad om alt er på stell i Infernoleiren 10 uker før festivalen sparkes i gang for 9. gang, åpner årets Infernoprat med følgende kommentar:

Fy faen, sønn, i år er det verre enn noen gang. Vi merker jo at verden har forandra seg siste året i forhold til folks økonomiske situasjon rundt omkring, så billettsalget er foreløpig ikke fullt så betryggende som vanlig. Men det gjør jo at vi jobber hardere enn på lenge – vi veit at ikke engang Inferno får noe 'gratis'.. Og vi har ikke sluppet så mange av de 'tunge' navna ennå, så jeg er ganske sikker på at folk kommer når de bare får vite hvem som skal spella. Det er jo ikke billig å være i Oslo en hel uke på festival, lissom.

Dere har valgt å offentliggjøre mange flere band tidlig denne gangen. Er det konkurransen festivaler imellom som gjør det eller er det andre årsaker?

Nei, det er rett og slett fordi vi har flere band enn før – vi har tross alt rundt 45 band på plakaten nå mot 30 før i tida, i og det er lissom ikke noe poeng i å holde ALLE korta like tett til brystene. Men vi vil spare flest mulig store navn til kickoff, så det blir litt schvung over den au.

Code_logo.jpg

Er det vanskelig å sette sammen en bra, "ubrukt" og samtidig en line up som folket vil se i denne festivaljungelen som etter hvert er blitt ganske så tett?

For å si det sånn – det blir vanskeligere og vanskeligere. Etter ni år har vi lissom hatt en del band innom, og siden vi tviholder på prinsippet om å ha en overvekt av norske band klarer vi ikke å unngå noen repriser. Flere festivaler betyr jo mer konkurranse sånn rent bookingmessig, og vi sliter som alle andre mindre festivaler med disse evige sørlandsmonsterne som med storkapital og kommunal finansiering i ryggen priser ut mange av banda vi kunne ønske og hatt besøk av.

Under en såpass lang festival trenger folk mat, og Inferno har i flere år hatt servering av det spiselige både nede og oppe på taket. Hva kan Infernofolket vente seg i år?

Jeg er faktisk ikke helt sikker – som straks middelaldrende kvinns vokste jeg opp med hvalkjøtt til meddagsmat og synes det var smått stas med hvalkebab, men tviler på at det kommer tilbake i år. Regner nok med at grillen på taket blir å finne der igjen, så gutta får kjørt i seg to kilo kjøtt med dressing sånn innimellom gigene J

Men jeg er fornøyd med den lille matboden nede på Rockefeller, de gangene vi har tid til å få i oss noe føde hiver vi gjerne i oss noe derfra. Men bor man på Edderkoppen så har man jo sjefsfrokost stående helt til tolv hver dag – og DET er koz!

Meshuggah_logo.jpg

Klubbdagen ble innført i fjor og selv om det ble noen små problemer med at enkelte av festivaldeltagerne ikke kom seg inn på foretrukne klubb grunnet står pågang, gikk det meste smertefritt. Lærte dere noe av fjoråret og blir det noen endringer der i år slik at folket skal slippe å ende opp ute i kulda?

Jada, publikums smerte er vår læring. I år må blant annet ALLE hente ut pass og billetter på Sentrum Scene, så man ikke får de idiotkøene på enkelte klubber. Men vi kommer ikke utenom at ingen av klubbene har plass til alle som har festivalpass, så vi håper at folk går litt rundt på klubbene sånn at alle får sett litt.

Kick Off partyet er om en drøy uke og som normalt skal band underholde på scenen samtidig med at resterende av bandene offentliggjøres. I år er det greske Mencea som skal underholde sammen med Den Saakaldte og Black Comedy. Er alt i rute og er det ellers noe spesielt som skjer der og da?

Kickoff partyet er EGENTLIG en fest for oss og band som skal spille/har spilt, mediapartnere og presse – vi legger ut svært få ordinære billetter. Men hovedsaken er jo å presentere lineupen med et brak og ganske mye øl og ellers ha en morsom aften med god musikk.

Pestilence_logo_2.jpg

Personlig er det et nederlandsk band jeg ser mest frem til å se. Hvordan er det med deg, hvis da dette bandet er blant de offentliggjorte, hehe.

Ja erru gærn – hvem trur du det var som hylte og skreik seg til denna bookinga?
Vi får stå sammen og grine-bange når Pestilence speller. (Mulig jeg tar deg på ordet der kjære mor).

Inferno_09_logo.jpg
Hjemmeside:  http://www.infernofestival.net/

Billettinfo:

Type 4 Day Pass* Wed Thu Fri Sat Expo SubScene (All Ages)
NOK 1100 200 450 450 450 125 TBA
EUR 145 27 60 60 60 TBA TBA

Foreløpig lineup:

MESHUGGAH
PESTILENCE
CARPATHIAN FOREST
KEEP OF KALESSIN
ROOT
TROLL
VICIOUS ART
UNEARTHLY TRANCE
EARTH
CODE
KAMPFAR
MENCEA
SWALLOW THE SUN
VREID