STONEGARD takker for seg i helgen

STONEGARD takker for seg i helgen

Stonegard takker for seg med to konserter i Oslo denne helga.

Stonegard har vært et av de mest markante rockebandene på den norske scenen de siste årene, men etter ca 10 år takker de altså for seg på Rockefeller den 16.1 og Sub Scene den 17.1.

På Rockefeller har de invitert Sahg og Spellemannsnominerte i klassen Metall, Benea Reach med til å lage en festaften, og på Sub Scene er det Shraphead som står for oppvarminga.

Stonegard ble startet allerede i 2000 og de ble raskt undergrunnshelter i Oslo, spesielt i miljøet rundt SoWhat der de opptrådte utallige ganger.

På By:Larm i 2003 markerte de seg kraftig med to konserter som ble anmeldt til terningkast 5 av Håkon Moslet som den gang jobbet i Dagbladet.

 

Stonegard_1.jpg

Bandet signerte platekontrakt med Bonnier Amigo i 2004 og i 2005 kom deres Debut, "Arrows" som av mange ble karakterisert som tidenes norske rockedebut.

 

Påfølgende konserter på Quart, Øya, Norwegian Wood, samt oppvarmingsjobber for Slipknot, Korn, Black Sabbath og System Of a Down satte for alvor bandet på kartet, og gav dem et stort og trofast publikum. I 2006 kom Oppfølgeren "From Dusk Till Doom". Også denne fikk en strålende mottakelse, bl.a. av Stein Østbø i VG som kastet en femmer og mente bandet fortjente et stort og bredt publikum.

 

Stonegard fortsatte sitt virke med omfattende turnering i Skandinavia og Europa. I 2008 signerte Stonegard med Indie Recordings "From Dusk Till Doom" ble sluppet i en remikset utgave i Norge og Europa i påvente av et nytt studioalbum. From Dusk Till Doom (European Edition) fikk en meget god mottakelse i Europa, og Stonegard ble bekreftet til Enslaved`s "Vertebrae Tour" som skulle gå av stabelen i november og desember 2008. Rett i forkant av denne var det imidlertid stopp. Uenigheter om veien videre gjorde det umulig for bandet å fortsette, og brått var Stonegard historie.

Denne helgen tar de altså sitt endelige farvel med to konserter i Oslo.

 

Rockefeller konserten blir filmet og tapet til en DVD som skal slippes før sommeren.

 

Trommis Erlend Gjerde kommenterer avslutningen slik:

 

"Vi gleder oss veldig til opptre for Oslopublikummet to siste ganger. Vi har siden starten hatt en solid following her i Oslo, og nå skal vi skal gi alt en siste gang til de som har fulgt med oss alle disse årene. Det blir utvilsomt en meget spesiell opplevelse å nå skulle "begrave" Stonegard, men når alt kom til alt var det eneste utvei. Vi har opplevd mye gøy sammen og skilles som venner med en skikkelig fest på Rockefeller og Sub Scene. Vi håper selvsagt at så mange som mulig tar turen og blir med oss å sette et verdig punktum for Stonegard"

 

www.myspace.com/stonegard

 

Rockefeller 16.01.2009

Dørene Åpner: 21.00

Benea Reach: 21.30

Sahg: 22.20

Stonegard: 23.15

Bill: 200,- + Avg.

 

Sub Scene 17.01.2009 (Fri Alder)

Dørene Åpner 19.00

Shraphead: 20.00

Stonegard: 21:00

Bill: 150,-