ISKALD – …tilbyr nordnorsk svartmetall

ISKALD – …tilbyr nordnorsk svartmetall

Iskald har vi vært innom tidligere her på Terror, men nå er de igjen aktuelle med oppfølgeren til debuten, Shades Of Misery, og nummer to har fått navnet Revelation Of A Reckoning Day. Simon Larsen som trakterer vokal, gitar, bass og synth har tatt seg av svarene…

Iskald_Revelations.jpg

Får vel begynne med å gratulere med at dere har skive nummer to, Revelations Of Reckoning Day, ute på markedet! Shades Of Misery oppnådde jo gode kritikker både innenlands og utenlands, følte dere noe ekstra press på dere som resultat av det?

Takk for det. Vi følte selvfølgelig et press, men vi valgte å ikke tenke noe over det. Vi prøvde bare å ha samme tankegang som da vi skrev "Shades of Misery"; er vi fornøyd, så er det oss knekkende likegyldig om andre ikke er det. Det er nok slik de aller fleste i denne sjangeren tenker. Og vi er kjempefornøyd med nyplata, og det viser seg til og med at en del andre også liker den, hvilket føles veldig bra.

Hvordan har det vært med aktivitet rundt og med Iskald siden slippet av den forrige skiva?

Det har vært akkurat sånn vi hadde håpet og forventet. Det har blitt litt flere spillejobber, og vi har brukt mer av tida vår på bandet. Men det er ikke akkurat slik at vi har måttet si opp jobbene våre enda, så mye arbeid er det ikke blitt enda.

Fortell litt om hvordan dere har gått fram under kreeringen av RORD. Hvordan dere har jobbet, fordelt oppgaver osv. Hvilke intensjoner og forventninger har dere til RORD og mottakelsen av den? Er tilbakemeldinger fra media viktig for Iskald?

Det har vært mye fram og tilbake i låtskrivingen. Noen partier har gjerne gått i søpla fire-fem ganger, før de har endt opp med å bli brukt. Jeg skriver det meste av musikken, og så er Aage Krekling med på arrangeringen når låtene begynner å få litt struktur. Vi visste at dette ville bli en virkelig god plate for oss, og tenkte at det kan jo ikke bare være vi som synes dette ble bra, hehe… Tilbakemeldingene fra media er ikke veldig viktig for oss, det er jo riktig nok morsomt å lese omtaler, og visse ting går kanskje opp for en, som kanskje kan ha innvirkning på låtene i framtida, men noe slikt har vi ikke vært borti enda. Som sagt så vet vi når låtene er perfekt og anmelderne skal bare slakte oss så mye de vil. Men fett er det jo selvfølgelig når media liker det vi driver med.

Iskald_3.jpg

Dere har sikkert ikke tenkt å bare hoppe videre til å jobbe med neste skive med en gang, hvilke planer foreligger framover nå? Da tenker jeg med tenke på konserter, promotering osv. Føler dere at plateselskapet deres gjør en god jobb for dere?

Vi er sånn smått i gang med nytt materiale faktisk. Men det er foreløpig bare som jamming på bandrommet. Planene i utgangspunktet framover nå er å gjøre konserter, forhåpentligvis dra på turne, og muligens til sommeren å få spilt på noen festivaler rundt i Europa. Det føles som om plateselskapet gjør en god jobb for oss ja, de har gode planer for oss ang spillejobber, turneer og promotering ellers, så da gjenstår det bare å se hva som blir noe av…

Dere spilte jo bl.a. på Inferno i år, hvordan var den opplevelsen? Er det viktig for Iskald å komme seg på en scene å spille for et publikum? Hva kan man forvente av en Iskaldkonsert?

Det var fantastisk å stå og spille for et fullstappet John Dee under Inferno. Det er viktig for oss å spille live, for det er vel egentlig den beste promoteringen som er. Og vi liker veldig godt å formidle vårt musikalske og lyriske budskap fra en scene. På Iskaldkonsert står musikken i fokus, men der er også godt med energi og kald atmosfære.

Det er jo blitt mer og mer vanlig å lage en video i forbindelse med nye slipp, kommer Iskald til å lage en video? Hvordan ville evt. en Iskald video se ut?

Det blir neppe video til denne plata, ut fra hva jeg er informert om. En Iskald video vil være en ganske enkel greie. Kanskje bare bandet som står og spiller i en gigantisk fryser eller noe i den stilen.

Det er jo som dere vet flust av band der ute i dag som spiller Black Metal og det er ikke bare bare å bli lagt merke til lenger. Hvordan velger dere å promotere dere selv og hvorfor skal Ola Dunk velge akkurat deres skive når han/hun tenker på å anskaffe seg noe nytt? Hva kan Iskald tilby som ikke allerede er tilbudt? (se også neste spørsmål her)

Myspace blir jo flittig brukt til promotering i dag. Og det funker ganske godt må jeg si. Jeg vil si at hvis du liker melodisk ekstremmetal, må jo vi være et veldig aktuelt band å sjekke ut. Vi tilbyr variert metall med gode melodier, dyster stemning og en og annen spennende taktart. Vi tilbyr nordnorsk svartmetall, og det er det ikke så mange andre som gjør, hehe..

Inspirasjonene deres er veldig tydelige gjennom musikken (i mine ører) og man kan dra linker til flere velkjente band. Er dette noe som bare blir slik eller er det deres måte å «hedre» diverse band på? Jeg tenker på partier eller riff som kan minne veldig mye om partier og riff som allerede er gjort av mer kjente aktører..

Det er noe som bare blir slik. Vi hører på denne typen musikk, og når vi prøver å skrive ny musikk, vil det jo alltid være noen som har gjort noe lignende. Det er ikke mulig for oss å ha kjennskap til all musikk som er laget, for så å klare å skrive noe som ikke minner om noe man har hørt før. Vi prøver jo selvfølgelig som best vi kan og unngå å gjøre noe som er gjort før, men noen ting oppdager man gjerne for sent, uten at jeg så langt har fått høre noen av partiene våre på en annen plate.

Iskald har jo nå to skiver på samvittigheten, hvordan ser du for deg fortsettelsen av Iskald? Har dere i bandet en kjemi som tilsier at dere kan holde på i ti år til?

Jeg ser for meg at vi står på videre og skriver mer musikk, og fortsetter å utvikle oss i vår retning. Iskald er for oss begge det viktigste i livene våre nå, og vi kommer til å fortsette i minst ti år til hvis ting fortsetter slik de ser ut til å gjøre den dag i dag!

Da skal jeg ikke plage deg så mye lenger, så, avslutt med hva du måtte ha på hjertet!!!

Nå skal det faen meg bli godt med middag!

Iskald_1.jpg