HULEN feirer 40 år

HULEN feirer 40 år

Hulen Bergen

 

Hele programmet kan du se på Hulen.no/program/

Nå er det ikke mange dager og timer igjen til 2009, og i 2009 fyller Hulen hele 40 år! Det skal selvfølgelig markeres med brask og bram, med fest og moro. Vi har en vår fylt med godsaker, og under følger fire av høydepunktene innefor de ulike månedene. For å se den fullstendige listen i sin helhet, foreslår vi at du tar en kikk på nettsidene våre. Og for de av dere som legger merke til at det fremdeles er noen tomme datoer, er det fordi vi fremdeles jobber for å gi deg en av de beste vårsemesterene på Hulen på lang, lang tid. Gled deg!

——————————————————————-

Januar

Slagsmålsklubben (SE) (ASF)

Onsdag 21. januar / 150,-

ASF presenterer med største ærbødighet Slagsmålsklubben som første stoppested på sitt Norgesbesøk i 2009. De spilte sist Ekko07 i Bergen, og det kan bli vakkert på Hulen denne kvelden. I mellomtiden har de hatt noen nesten legendariske fremføringer på diverse festivaler rundt i Norden, og vi ser frem til hva som kan skje når man parrer disse svenskene med Hulen. Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av, kom på Hulen, dans av deg julematen og slukk tørsten med litt Hulevann.

——————————————————————-

Ida Maria

Torsdag 22. januar / 140,-

Ida Maria har det siste året gjort seg bemerket på festivalscenen så vel som i radio, i både innland og utland. Jenta som liker deg så mye bedre når du er naken, gir alt på scenen og underholder fra første riff til siste tone. Sist Ida Maria skulle spille på Hulen var under Phonofestivalen og da måtte konserten avlyses grunnet sykdom. Vi håper at både du og Ida Maria har tatt vitaminene deres og er klar for en livlig kveld i byens hyggeligste hule med byens beste publikum.

——————————————————————-

The School

Fredag 30. januar / 120,-

Om ikke navnet ikke har festet seg riktig enda, har garantert radiohitten ”Radio Girl” gjort det. Gjengen er fra Trondheim og har spilt sammen siden 2004. Deres første album ble nominert til Spellemannsprisen og album nr. to, "Destructive Sounds" kom ut i september i høst. De spiller god dekadent danserock og blir beskrevet som en blanding av Franz Ferdinand og Queens Of The Stone Age.

——————————————————————-

Volt presenterer: Next Life og Sindre Foss Skancke

Lørdag 31. januar / 70,-

Volt et galleri for samtidskunst i Bergen som har base i vinduene I hjørnebygningen i krysset ved Lars Hilles gate / Christies gate. Volt presenterer utstillinger og tverrkunstneriske prosjekter av norske og internasjonale samtidskunstnere. Volt er støttet av Bergen Kommune – Byrådsavdeling for kultur, næring og idrett – Seksjon for kunst og kultur.

——————————————————————-

Februar

Skambankt

Fredag 7. februar / 170,-

De starter turneen sin hos oss og sist de spilte på Hulen ble billettene revet vekk lenge før konserten. I januar slipper bandet en ny skive med navnet Hardt Regn og førstesingelen "Malin" er allerede listet på P3. Fredag 6.februar spiller de for oss.

——————————————————————-

Supersuckers (US) + Nashville Pussy (US)

Fredag 13. februar / 180,-

Supersuckers og Nashville Pussy kickstartet sine karrierer i rockebyen Atlanta, USA. Førstnevnte har levert deilig, dansbar, mindblowing rock siden 1988, og Nashville Pussy slengte seg inn på samme vei når de startet opp i 1996. Dette er musikere som gir faen i janteloven og hva skeptikere sier, de lar seg ikke dra ned i gjørma med mindre det er snakk om bryting i minimalt med klær. Hulen klarte ikke nøye seg med en av dem, så fredag 13. februar kommer begge!

——————————————————————-

Wildbirds & Peacedrums

Torsdag 26. februar / 140,-

Den svenske duoen Wildbirds & Peacedrums starter 2009 med en USA-turné sammen med Lykke Li før de tar veien mot Bergen og Hulen. Ekteparet spilte på by:larm, Kongsberg Jazzfestival, Slottsfjell og var egentlig booket til Quart i sommer, noe som selvfølgelig gikk skeis.

——————————————————————-

UK Subs (UK)

Fredag 27. februar / 150,-

UK Subs utgjør en stor del av den grunnleggende, originale punkrock-bevegelsen med utspring i England i 1976, og var tidligere kjent som The Subversives. Deres navn pryder hundretusenvis av lærjakker verden over, og selv om årene begynner å dra på, regnes de likevel som et av tidenes mest suksessfulle punkband. UK Subs har spilt flerfoldige John Peel Sessions, og har blant andre turnert med Misfits, The Police og Ramones! De har alltid vært aktive turnéfronten, og fredag 27. februar kommer de endelig til Bergen for å spille opprørsk punk for den nyere generasjon.

——————————————————————-

Mars

The Cumshots (ASF)

Onsdag 4. mars / 170,-

Bandet med Norges mest syndige mann som vokalist gjester Hulen for første gang. Når Kristopher Schau sitt Cumshots går på scenen spares det ikke på noe, det er hardtslående og brutalt fra første akkord. Men samtidig er det fengende og deilig rock som får både beinharde metalmenn og rockabilly babes til å synge med. Sammen med The Cumshots ernergiske liveshow og sterke engasjement for miljø og trær (Fuck for forest) blir dette en vakker kveld som kommer til å gå inn i historiebøkene. Kjenn din besøkelsestid!

——————————————————————-

Backstreet Girls

Torsdag 5. mars / 160,-

I 2009 kan Backstreet Girls feire hele 25 år, og det må selvfølgelig feires hos oss. I høst har gutta vært i Frankrike og spilt inn sitt nye album i Jean Cataldo’s Garage Rock On-studio. Bortsett fra helten selv, Petter Baarlie, har selveste Honest John Plain vært med å produsere albumet som kommer i februar/mars. Vi gleder oss enormt til Norge beste rock`n`roll band går på scenen i grotta! Awright Awright Awright!

——————————————————————-

Metronomy (UK)

Fredag 6. mars / 170,-

Da deres andre album kom i september 2008, mottok de strålende anmeldelser. Bandet fra Storbritannia spiller elektronisk musikk med farger og vil garantert få publikum til å bevege litt på foten.

——————————————————————-

Raymond & Maria (SE) (ASF)

Onsdag 11. mars / 150,-

For andre gang har ASF gleden av å presentere Raymond & Maria fra Sverige på Onsdagshulen. I løpet av de siste årene har det kommet mye flott pop fra vært kjære naboland, og vi nordmenn elsker svensk pop. Et band som behersker popfaget generelt, og evnen til å lage god lyrikk spesielt er Raymond & Maria. Låtene er som regel voldsomt lystige, mens tekstene er mørke som natten. Vinteren begynner så smått å slippe taket og våren er på vei til Bergen. Kom på Hulen få en kald øl i hånden, litt deilig musikk i øregangene og drøm deg vekk til festivalliv, sommer og sol.

——————————————————————-

Black Debbath

Fredag 13. mars / 180,-

Black Debbath spiller musikk som underholder. Enten om de vier et album til Kvinnen eller Ibsen, musikk med tekst er det definitivt. 2009 er tydeligvis året for jubileum, for i år har Black Debbath holdt på i 10 år.

——————————————————————-

El Caco

Lørdag 14. mars / 160,-

Norges beste stonermetall på Hulen! De har så godt som bare gode anmeldelser bak seg, og på nyåret kommer El Caco ut med ny skive. Vi gleder oss! Siden El Caco er kjent for å gjøre det bra på scenen, gleder vi oss enda litt mer.

——————————————————————-

Zeromancer (ASF)

Onsdag 18. mars / 220,-

ASF er svært stolt av å kunne presentere Zeromancer som starter sin Europaturne på Hulen. Zeromancers fjerde album “Sinners International” slippes fredag 13. februar og er både produsert og spilt inn av bandet selv. I løpet av nærmere 10 år har Zeromancer opparbeidet seg en stor fanskare i både Tyskland og USA. Her hjemme forbinder nok mange Zeromancer med ikke helt ukjente Seigmen ettersom bandet frontes av Alex Møklebust og Kim Ljung sammen med flere medlemmer fra Seigmen. Så kom på Hulen å opplev litt industriell rock av verdensklasse. Og i likhet med Seigmens mange legendariske konserter på Hulen vil nok dette også bli en legendarisk og minneverdig aften som du ikke bør gå glipp av.

——————————————————————-

Kaada

Onsdag 18. mars / 220,-

Kaada legger ut på Norgesturné for første gang på hele fem år! John Erik Kaada er kjent fra bandet Cloroform, som soloartisten Kaada og legger nå ut på turné med sitt eget orkester og et vell av rare instrumenter.

——————————————————————-

April

Susperia (ASF)

Onsdag 15. april / 150,-

Susperia starter releaseturneen for den nye platen sin i Bergen på Onsdagshulen. Etter fire album og turnering med både Dimmu Borgir og In Flames er Susperia klar med sin femte plate "Speaking Killing Words". Musikalsk kan Susperia kanskje beskrives som en sint og melosiøs black metal versjon av Metallica på 80-tallet, her er får du både skitten thrash og et stort lydbilde med fete gitarlicks og riff. Det blir garantert høyt desibelnivå, headbanging av uante dimensjoner og god stemning når Athera, Cyrus, Elvorn, Memmnock og Tjodal gjester Hulen 15. april.

——————————————————————-

Shining

Torsdag 23. april / 160,-

Shining er uten tvil det beste norske livebandet for tiden. Med sin syrejazz så skaper de et av de mest spennende lydbildene som er i kongeriket om dagen og livemessig leverer de varene så det holder. Ingen grunn til å sitte hjemme.

——————————————————————-

DDR

Fredag 24. april / 200,-

DDR består av to glade gutter som synger norske sanger på kvasitysk. Den ene delen bestående av Attila (Atle Antonsen) og Junghanz (Johan Golden).

——————————————————————-

Billetter kan kjøpes gjennom Apollon i Nygårdsgaten, Billettservice – Hulen, eller i døra konsertkvelden*

*Gjelder dersom arrangementet ikke er utsolgt på forhånd.