ZZ TOP til Sweden Rock

ZZ TOP til Sweden Rock

zztop2009_small.jpgZZ TOP TILL SWEDEN ROCK …SÅ KLART!

Ryktet gjorde gällande att ZZ TOP bara skulle spela i Karlstad under sommaren, men inget kan vara mer fel. Det är ju på Sweden Rock Festival man skall se världens mest berömda skägg uppträda och självklart låter vi inte er missa detta legendariska band.Så varsågoda:
ZZ TOP TILL
SWEDEN ROCK FESTIVAL 2009!

Kan ett band bli mer legendariskt? Alla minns vi ZZ Top som bandet bakom 1983 års multi-multimiljonsäljande album "Eliminator" och dunderhitsen "Gimme All Your Lovin'" och "Sharp Dressed Man". Men låt oss inte glömma att detta bara är toppen på isberget. Denna trio har spelat in sammanlagt fjorton album, samtliga rågade till brädden med obetalbart svängig musik av högsta klass: bluesigast tänkbara hårdrock, eller hårdrockigast tänkbara blues – bägge beskrivningarna fungerar! Och hemma i USA blev bandet stora redan på 70-talet tack vare hits som "La Grange" (1973) och "Tush" (1975) – låtar som sedan dess förklarats som odödliga klassiker även för var europeisk rockälskare.
2009 firar ZZ Top 40-årsjubileum, nu som alltid med originalsättningen intakt: Billy Gibbons (sång/gitarr), Dusty Hill (sång/bas) och Frank Beard (trummor). Hur många band kan skryta med det? Dessutom firar de världsberömda skäggen i de båda förstnämndas ansikten 30-årsjubileum! Dessa saker firar man med att spela in sitt femtonde album med producenten Rick Rubin (Slayer, AC/DC, Johnny Cash med flera), och självfallet med att spela på SRF för första gången någonsin. Garanterat en av festivalens mest efterlängtade debuter någonsin – får ej missas! Det är ju på Sweden Rock Festival dom hör hemma!