BACKSTREET GIRLS – Trondheim (5/12) flyttet til BLÆST

BACKSTREET GIRLS – Trondheim (5/12) flyttet til BLÆST

Backstreet Girls til Trondheim

 

Boogierockerne fra Oslo feirer snart 25 år i rockens tjeneste, men før den tid, tar de levende legendene turen til Trondheim. Fredag 5.desember står de på scenen på Blæst. Electric Sheriff fra Trondheim, blir også å finne på scenen denne kvelden.

 

Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984, og platedebuterte i 1986 med ”Mental Shakedown”. Bandet fikk sitt gjennombrudd med ”Boogie Till You Puke” i 1988, som ble spilt inn i Austin, Texas. Oppfølgeren ”Party On Elm Street” kom ut det påfølgende året, og har gitt navn til Oslos mest legendariske rockebule: ”Elm Street”, som opprinnelig kun var åsted for bandets releaseparty, skiltet har siden blitt hengende igjen. De har gjort tusenvis av konserter rundt omkring landet, og gjort stor suksess blant annet på Roskilde, Hultsfred, Øyafestivalen, Norway Rock Festival og Europa-turne med Rose Tattoo. Petter Baarli vraket i sin tid et tilbud fra Johnny Thunders (Johnny Thunders And The Heartbreakers og New York Dolls), og bandet har takket nei til Andrew Loog Oldham som manager.

 

I 2008 er Backstreet Girls fortsatt et adrenalinkick av et band. Denne blandinga av AC/DC, New York Dolls og Ramones, med Petter Baarli’s duckwalk med Gibson, gir ikke ved dørene. De vet hva de vil – og hva de alltid har villet.

 

Som en kommentar til at bandet har for mange låter som går i A-dur, sier bandet:

 

– Det driter vi i – det er en utrolig teit ting å si, men vi har blitt så vant til sånt, det preller bare rett av. Jeg tror faktisk ikke Pål "Krisa" (red: tidligere bassist Pål Kristensen) for eksempel har spilt en eneste moll-akkord, og det synes jeg er helt topp! Er man ute etter tusen grep på en låt og masse melankoli og føling er ikke Backstreet greia. Da er det like greit å høre på KoRn eller Sondre Lerche. Eller Kings Of Convenience.

 

Nye kapitler skrives om bandet, og i 2009 feirer bandet 25 år. I høst har bandet jobbet hardt i Jean Cataldo’s Rock On Studios i Annesy, Frankrike, for å ferdigstille deres fjortende album. Albumtittel er enda ikke på plass, men plateslipp er planlagt i mars 2009, med påfølgende Norgesturnè.

 

Diskografi:

 

1. Mental Shakedown (1986)  2. Boogie ‘til You Puke (1988)  3. Party on Elm Street (1989)

4. Coming Down Hard (1990)  5. Let’s Have It (1992)  6. Live (1993)  7. Hellway To High (1999)

8. Christmas Crusher, mini-CD (1999)  9. Boogie Til You Bleed, samle-CD (2000)  10. Tuff Tuff Tuff (2001)

11. Black Boogie Death Rock’n Roll (2002)  12. Sick My Duck (2003)   13. Shake Your Stimulator (2007)

 

 

Backstreet Girls er:

 

Burn M. Müller – Vokal, Petter Baarli – Gitar, Dan Thunderbird – Bass, Martin H-son – Trommer