Førjulskonserter på Rockefeller

Førjulskonserter på Rockefeller

Rockefeller lørdag 2

Rockefeller

Lørdag 22. november
VAMP – NB! Utsolgt

NB! Dørene åpner 20:00. Konsertstart kl. 21.00

Søndag 23. november
VAMP – Ekstrakonsert

Øyvind Staveland & co.er ute med sin nye plate ”St. Mandag”
som har fått en femmer i Aftenposten: ”Skyhøye forventninger innfris med glans”.
Her er en ny sjanse for de som ikke har billett til konserten dagen før.
NB! Dørene åpner 20:00. Konsertstart kl. 21.00
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg

Onsdag 26. november
ESPEN LIND

Singelen ”Scared of Heights” har toppet listene i hele sommer og etter samarbeidsprosjekter og profesjonell låtskriving for blant andre Beyoncé er Tromsøs store popsnekker aktuell med soloplata ”Army Of One”. Han har fått flere Spellemannspriser, både for ”Hallelujah” med Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm og med sine egne plater.
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 28. november
HELLBILLIES – NB! Utsolgt

Lørdag 29. november
HELLBILLIES – Ekstrakonsert
Supp.: El Cuero

Vi får aldri nok av Hellbillies, hurra for ekstrakonsert! De rotekte låtene til Aslag & co. treffer både bygdefolk og byrockere rett i hjertet. Ål right now!
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

Tirsdag 2. desember
BULLET FOR MY VALENTINE
Special guest: Lacuna Coil & Bleeding Through

De som var på konserten med det walisiske metalcorebandet på John DEE for 5 år siden kan skryte nå, for siden den gang har gruppa blitt store og spilt med blant andre Iron Maiden og Metallica. Tidligere i år kom de med sin plate nummer to ”Scream Aim Fire” som har et enda tyngre lydbilde en debuten ”The Poison” – eller som NME sier det: ”Bullet For My Valentine seem unstoppable…”.
Bill. kr. 250,- + bill.avg.18 år leg.

Torsdag 4. desember
MINOR MAJORITY

Dette blir den eneste Oslo-konserten til et av våre fineste og mest melankolske popband i år. De oppsummerte historien sin så langt med samleplata ”Candy Store” i fjor, hvor vi finner moderne klassikere som ”She Gave Me Away”, ”Come Back To Me”, ”Supergirl” og mange flere perler.
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 5. desember
DE LILLOS’ 85

Det gleder oss at bandets originalbesetningen fra 1985 med Lars-Lillo Stenberg, Lars Fredrik Beckstrøm og Rune Lindstrøm er tilbake hos oss for en førjulskonsert. De kom med plata ”Suser Videre” i 2006 og spiller også fra "Kjerringvikdemoen" som byr på kjente låter som "Tøff i pyjamas" og "Suser Avgårde", men også gamle livehits som "Avismannen" og "Soppesmørbrød".
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 6. desember
NORGES CD- OG PLATEMESSE
20 år med vinyl og cd!

Meter på meter med stands. Her kan du finne en sjelden CD, yndlingsplata på vinyl og masse annet spennende.
Påmelding for selgere: kontakt Rune Halland på rune@cruisin.no , tlf. 90 98 71 33
Kl. 10.00 – 16.00. Bill. kr. 40,-

Lørdag 6. desember
DI DERRE

Med brødreparet Jo og Knut Nesbø i spissen var Di Derre selve lyden av klassisk norsk nittitallspop med allsangfavoritter som ”Jenter”, ”Rhumba med Gunn” og ”90-metersbakken”. De slo igjennom i 1994 med albumet ”Kvinner og klær” (senere omdøpt til ”Jenter og sånn”) og oppsummerte hele karrieren med en samleplate i 2006.
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 7. desember
smuglesning.no presenterer:
LADYTRON
Supp.: Monomen

Electro-rockerne fra Liverpool er ute med sin fjerde plate ”Velocifero” som fikk 8/10 på Musikknyheter.no: ”En mørkere utgave av Ladytron fortryller fra start til slutt”. De kom med sin debutsingel ”He Took Her To A Movie” helt tilbake i 1999, som blant annet fikk kritikken "…a teasing glimpse of how Britney Spears might have sounded, had she been born in the GDR and a heroin addict."
Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.

Mandag 8. desember, Rockefeller
TRAVIS

Den skotske kvartetten er klare med sin sjette plate "Ode To J Smith" og det skulle bare mangle at de kommer på besøk til oss etter å ha vært norgesvenner i flere år. De har ligget hele 83 uker på VG-lista og solgt 170 000 album her hjemme.
Få er bedre på fengende indiepop og det hadde neppe vært noe Coldplay, Keane eller Starsailor uten Fran Healey & co. Gled deg til "Sing", "Why Does It Always Rain On Me?", "Flowers In The Window", "Turn" og alle de andre pop-perlene.
Bill. kr. 370,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 10., torsdag 11, fredag 12. og lørdag 13. desember
PENTHOUSE PLAYBOYS – vrikker julen inn
10. – nytt show i salg!
11. +12. + 13. – Utsolgt!
Gjesteartist: LILL LINDFORS
Det Norske Jentekor

Disse gutta trenger vel knapt noen presentasjon. Jens Pikenes og hans band har vrikket julen inn på Rockefeller hvert år så lenge vi kan huske. Med nye gjesteartister hvert år, men det samme glattpolerte repertoaret har de vinneroppskriften.
Bill. kr. 295,- + bill. avg. 18 år leg.

Mandag 15. desember
MILLENCOLIN
Supp.: Neverstore + Tysta Mari

Hvor mange band har en egen skateboard – og skomodell med sitt navn? Så store har skatepunkerne fra Örebro blitt og de har solgt oppunder to millioner plater. Tidligere i år kom de med sin syvende plate ”Machine 15” som har sendt gruppa ut på en lang turné verden rundt.
NB! Konserten er flyttet fra Sentrum Scene. Kjøpte billetter gjelder.
Bill. kr. 275,- + bill. avg. 18 år leg.

Onsdag 17. desember
TOMMY TOKYO & STARVING FOR MY GRAVY

Fredrikstadgruppa er ute med plata ”Smear Your Smiles back On” og er årets rockesensasjon! Plata har fått seksere i Nordlys og Fredrikstad Blad og femmere i bl.a Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen og Natt&Dag. Tommy & co. fikk et gjennombrudd på årets by:Larm og konserten på Øyafestivalen fikk en femmer i Aftenposten: ”…..de vandrer mellom rockelåter, litt country, noe med soul-følelse og materiale som grenser til de reneste sakrale hymner. Noe felles har alt likevel: Det er dyktig gjort. Det svinger. Og det er sabla moro.”
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 18. desember
ENSLAVED
Special guest:
Audrey Horne
Krakow
V:28

Svartmetallerne er ute med sin nye plate ”Vertebrae” som har fått femmere i Aftenposten og Dagsavisen: ” Majestetisk brutalisme”. De har holdt på siden 1991 og har nok av priser å pynte peishyllen med, både Spellemann og Alarm for ”Isa” i 2004 og jaggu enda en Spellemann i 2006 for ”Ruun”.
Bill. kr. 225,- + bill.avg.18 år leg

Fredag 19. desember
VALENTOURETTES – speller Jokke – NB! Utsolgt

Lørdag 20. desember
ÅGE ALEKSANDERSEN
& SAMBANDET – Ekstrakonsert!

Rockefeller-konserten i september ble utsolgt, men Åge og gutan gir oss en ny sjanse og disker opp med en ekstrakonsert!
Bill. kr. 275,- + bill. avg. 18 år leg.

Søndag 21. desember
VALENTOURETTES – speller Jokke – Ekstrakonsert!

Hurramegrundt! Nå blir det Jokke-jul også på de som ikke hadde sikret seg billett til den utsolgte Valentourettes-konserten fredag 19. desember. Lenge leve ekstrakonserter!
NB! Høy allsangfaktor!
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

Mandag 22. & tirsdag 23. desember
YOUNG NEILS
22.12 – NB! Utsolgt

Nok en gang senker julefreden seg over Oslo Rock City akkompagnert av toner fra Neil Youngs store sangbok. Konserten har innledet julehøytiden for tusenvis av Oslo-borgere i sytten år. Foruten deLillos-sjef Lars Lillo-Stenberg består denne kameratgjengen av Mercury-motorene Per Vestaby (bass) og Jørn Christensen (gitar og vokal) samt Palle Krüger (trommer). God jul!
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.

John DEE

Lørdag 22. november
CASIOKIDS
Supp.: Koppen + Captain Credible

De spiller leken elektronika og fengende pop og liker å kle seg ut på scenen…er det rart vi blir glade av konserter med Casiokids? Se dessuten opp for både dukke – og skyggeteater! Gruppa ble en av favorittene til den utsendte journalisten fra Pitchfork.com (som regnes som verdens mest innflytelsesrike musikknettsted) etter konserten på årets Øyafestival. Så det så.
Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.
– i Puben: OSLO SOUL EXPERIENCE
Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70- og 80-tallet.
Bill. kr. 50,-. 20 år leg. Dørene åpner kl. 22.00

Tirsdag 25. november
HELLO SAFERIDE (S)

Annika Norlin har fått en sekser i Aftenposten for sin nye plate "More Modern Short Stories From Hello Saferide". Avisa skriver: "Hallo, mesterverk. Årets indieplate, uten tvil". Norlin spiller også i den svenskspråklige gruppa Säkert! men nå har hun samlet produsent Andreas Mattson og resten av Hello Saferide-gjengen for flere nydelige indiepoplåter.
Bill. kr. 140,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 26. november
AUF DER MAUR (CAN)

Hole – og Smashing Pumpkins-bassisten Melissa Auf der Maur gjør kun fire eksklusive konserter i Europa i høst og den første av de er hos oss på John DEE! Rockedama kommer med sin andre soloplate "Out Of Our Minds" til våren men 7" EP'en "The Key / Willing Enabler" slippes eksklusivt i Skandinavia allerede i november. Auf der Maur spilte sist for et utsolgt John DEE i 2004.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 28. november
KAKKMADDAFAKKA
with special guests
Supp.: Daniel Tornhill

Bergensgruppa har blitt et fenomen på null-komma-niks. Bandet teller 11 stykker, inkludert dansende korgutter, og spiller ubønnhørlig opp til fest hver eneste gang de entrer en scene med sin halsbrekkende blanding av pop, dixiejazz, gangstarap og mer til. Legg dessuten til serpentiner og konfetti og du er garantert en fest. Litt som om de er de hyperaktive lillebrødrene til Superfamily.
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.

Tirsdag 2. desember
BLUE MOOD REVUE
Feat. Daniel Eriksen, Harald Thune, Orbo & the Longshots, Vidar Busk, Grayson Capps

Blues – og rockabillyfolket samles denne kvelden med sine norske favoritter samt besøk av amerikanske Grayson Capps. Gitarhelt Vidar Busk trenger ingen nærmere presentasjon og de andre artistene er gjengangere i miljøet, sjekk www.bluemoodrecords.no for mer info.
Bill. kr. 250,- / 200,- (medl. av bluesklubber) + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 3. desember
THE WHIP (UK)
Supp.: Miss Harmonica (N)

Manchestergruppa har begeistret internasjonal musikkpresse til å komme med utsagn av typen ”The best example of dance rock since Happy Mondays” og du har sikkert hørt singelen ”Trash” på P3. De kom med plata ”X Marks Destination” i sommer og dette bør gå rett hjem hos fans av Klaxons og Daft Punk.
Bill. kr. 160,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 4. desember
VOLBEAT (DK)- NB! Utsolgt
Supp.: Mindtech

Fredag 5. desember
SABATON (S)
Supp.: Thunderbolt (N) + Fourever (S)

Det svenske metalbandet gjør comeback under årets Sweden Rock Festival og tar en klubbturné til høsten. De er ute med plata ”The Art Of War” som fikk full pott i Metal Hammer Magazine.
Bill. kr. 160,- + bill.avg.18 år leg.

Lørdag 6. desember
MARK OLSON & GARY LOURIS (from The Jayhawks) (US)
Supp.: Sailorine

Parhestene Olson & Louris har skjemt oss bort i en årrekke med de beste countrylåtene og nydeligste harmonier med The Jayhawks, og nå spiller de to endelig sammen igjen! Heldigvis har laget ny plate også, ”Ready For The Flood” som kommer i september. Konserten de gjorde på årets Norwegian Wood fikk en femmer i Dagsavisen: ”…vakker, rufsete og skranglete countryrock”.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.
– i puben: CATLAND
Det blir alternativ klubbkveld med industrial, new wave, rock, punk, new romantic, metal, synthpop, EBM, gothic, pop, ambient, kling klang og boing boom tschak m.m. Butikken Shadowland, som står bak dette konseptet, har siden åpningen i 1996 vært Oslos eneste spesialforretning for denne typen musikk.
Fri entré før midnatt/kr. 50,- etter. 18 år leg. Dørene åpner kl. 22.

Søndag 7. desember
VOLBEAT – Ekstrakonsert – NB! Utsolgt
Supp.: Mindtech

Mandag 8. desember
DESTRUCTION (D)
Supp.: Debauchery (D) + Scared To Death (D)

Det tyske trashmetalbandet feirer 25-årsjubileum i år og gaven til fansen er plata ”D.E.V.O.L.U.T.I.O.N”. Scream Magazine har tatt en forhåndslytt og mener at Destruction ”..nok en gang leverer et kvalitetsprodukt, og denne gangen har de en del musikalske overraskelser å by på”.
Bill. kr. 230,- + bill.avg.18 år leg.

Onsdag 10. desember
LYKKE LI (S) – NB! Kun få bill.
Supp.: Dag för Dag (S)

Hele Sverige snakket om popjenta Lykke Li fra Stockholm da hun kom med sin første EP i fjor og snart gjorde alle det her hjemme også – og hypen holdt virkelig. Hun skuffet ikke på sitt første norgesbesøk: konserten på by:Larm fikk en sekser i Aftenposten: ”En halvtime i Lykkeland”. Debutplata ”Youth Novels” er produsert av Björn Yttling fra Peter, Björn And John og den likte både vi og Dagbladet godt: ”….Lykke Li er en eksepsjonelt talentfull låtskriver og artist”.
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 12. desember
Releasekonsert
GOTHMINISTER
DJ Electro
Musikkvideopremiere for ”Darkside”

Bjørn Aleksander Brem og hans Gothminister klarer trikset å holde på synth, metal og gothpublikumet. De er ute med ny plate ”Happiness In Darkness” med Nell fra Theatre Of Tragedy som gjestevokalist. Gjennombruddet kom på by:Larm i 2003 med debuten ”Gothic Electronic Anthems” og selveste Max Cavalera (ex-Sepultura) er så fan at han spilte en helt Soulfly-konsert iført Gothminister t-skjorte. Trenger du vite mer en det? Neppe.
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

 

Lørdag 13. desember
TRASHCAN DARLINGS
-Avskjedskonsert-
+ supp.: Gatecrashers + Hollywood Vampires

Etter tretten år som Norges ukronede glamour-punk pionérer sier Strange? Gentle, Chris Damian Doll, Frankie Nachtnebel, Q. Ken Rockers og Andy Hunter takk for seg. Fansen får ta del i denne siste store festen, du kan stemme inn låter du vil de skal spille på www.rraf.net.
Bill. kr. 180,- + bill.avg.18 år leg.

– i Puben: OSLO SOUL EXPERIENCE
Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70- og 80-tallet.
Bill. kr. 50,-. 20 år leg. Dørene åpner kl. 22.00

Onsdag 17. desember
Julekonsert med
VIBEKE SAUGESTAD

Powerpop-dronningen vår har en (dårlig) skjult side som ihuga julefantast og slipper passende nok sin nye EP ”…From All Of Me!” 1. desember, den aller første dagen i julekalenderen…
I tillegg til Vibekes nye julesanger blir det også et gjenhør med en del gammelt materiale, samt kjente og kjære julesanger, av typen rock, selvsagt.
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 18. desember
VALKYRIEN ALLSTARS

Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid har slått sine tre hardingfeler sammen til en eksplosiv blanding som appellerer både til folkemusikk – og rockentusiaster. Fjorårets debutplate var produsert av DumDum-bassist Aslak Dørum og fikk strødd femmere etter seg: VG: ”Rått, ruskete og rocka”, Dagsavisen: ”Med stort hell forener de folkemusikkens kulturelle kraft med rocken..”, Aftenposten: ”Lovende og sprudlende trio”.
I år har de spilt seg rundt på festivaler, men vi mistenker at de trives aller best på rockeklubb!
Bill. kr. 175,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 19. desember
SHADOWLOVE

Det blir alternativ klubbkveld med industrial, new wave, rock, punk, new romantic, metal, synthpop, EBM, gothic, pop, ambient, neo-folk m.m. Butikken Shadowland, som står bak dette konseptet, har siden åpningen i 1996 vært Oslos eneste spesialforretning for denne typen musikk.
Fri entré. Dørene åpner kl. 22. 18 år leg.

Lørdag 20. desember
THE CARBURETORS

Oslogruppa banker julen inn med flammelakkert rock! De blander godsaker vi liker: klassisk Motörhead-rock og skitten punk, – en vorspiel-vinner med andre ord. Foreløpig siste plateutspill er ”Loud Enough To Raise The Dead”.
Bill. kr. 150,- + bill.avg.

Sentrum Scene

Lørdag 22. november
40th Anniversary Tour
JETHRO TULL – NB! Utsolgt

NB! Unummererte sitteplasser.

Onsdag 26. november
BLACK LABEL SOCIETY

Zakk Wylde var i mange år gitarist i bandet til Ozzy Osbourne før han gikk solo på midten av nittitallet. Men det er best med et band og han startet Black Label Society, som platedebuterte med ”Stronger Than Death” i 2000 og her er det snakk om klassisk heavy metal med noen ville gitarer. Foreløpig siste plate er ”Shot To Hell” hvor Wylde virkelig er gitarhelt à la Jimmy Page og Eddie Van Halen.
Bill. kr. 360,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 27. november
BO KASPERS ORKESTER – NB! Utsolgt

Lørdag 29. november
THE RESIDENTS – NB! Utsolgt

NB! Unummererte sitteplasser.

Fredag 5. desember
In Search of Sunrise 2008 Tour:
TIËSTO –NB! Utsolgt

NB! Dørene åpner kl. 21.00

Torsdag 11. desember
N.E.R.D.

N.E.R.D. består av de to verdenskjente musikkprodusentene Pharrell Williams og Chad Hugo (også kjent som The Neptunes) samt en tredje kamerat fra bardommen, Shay Haley og lle som så dem under årets Øyafestival skrive under på. N.E.R.D er et overskuddsprosjekt som bobler av kreativitet, musikalske ideér og spilleglede. Endelig kommer de til byen for en klubbkonsert!
Bill. kr. 460,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 12. desember
ODD BØRRETZEN OG LARS MARTIN MYHRE
MED BAND

Etter å ha samarbeidet siden siden 1981 og trollbundet oss med sine særegne sanger presenterer Odd Børretzen og Lars Martin Myhre nå det som blir den siste platen sammen fra duoen. ”Syv sørgelige sanger og tre triste” er tittelen på plata som ble innspilt på Veierland i august i år. Låta ”Paradise Bay” er første smakebit til radio.
NB! Unummererte sitteplasser
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 13. desember
VINCE NEIL
Supp.: Fatal Smile + Dirty Deeds – a tribute to AC/DC

Mötley Crue-vokalisten har med seg en lang liste av klassiske hardrocklåter til fansen.
Han har vært gallionsfigur for rock n’ roll siden tidlig på åttitallet og de endeløse historiene om damer, dop og fyll er for lengst kjent gjennom Mötely Crue-biografien ”The Dirt”. Gruppa kom med ny plate i høst, men medlemmene jobber parallelt med andre prosjekter.
Svenske Fatal Smile og Norges beste AC/DC-coverband Dirty Deeds varmer opp.
Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg.
 

Søndag 14. desember
ANGELS IN HARLEM GOSPEL CHOIR

Et av USAs mest kjent gospelkor turnérer verden rundt med ønske om en bedre forståelse av den afro-amerikanske kulturen og selvsagt mer kjærlighet og fred til alle. Et godt budskap i førjulstiden. De profesjonelle sangerne og musikerne har sunget med alt fra Diana Ross, Jimmy Cliff, Bono og Gorillaz.
Bill.kr. 295,- + bill.avg.18 år leg.

Onsdag 17. desember
VIDAR JOHNSEN & PETER NORDBERG

Vidar Johnsen er kjent for mange som tidligere vokalist i Vamp. Han møtte svenske Peter Nordberg for over ti år siden og i oktober kommer de med sin nye plate ”Mål & Mening”.De ble nominert til Spellemann for sitt forrige samarbeid ”Ord og ögonblick” og den radiovennlige singelen ”Den morgenen”. Turnéåpningen i fjor fikk en sekser i Drammens Tidende: ”For en festkveld i Drammens Teater. Publikum var i ekstase og artistene strålte om kapp på scenen”.
NB! Unummererte sitteplasser.
Bill. kr. 275,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 19. desember
BIGBANG – NB! Utsolgt
Supp.: Phantom Limb (UK)

Lørdag 20. desember
BIGBANG – Ekstrakonsert
Supp.: Phantom Limb (UK)

Det er kun få billetter igjen til konserten 19. desember, så her kommer en ekstra sjanse for en kveld med Øysten Greni & co. Nok en førjulstradisjon ble spikret gruppa spilte for fulle hus på Sentrum Scene i desember i fjor med sin fengende retrorock. I fjor kom de med plata ”Too Much Yang” som fikk femmere i Dagbladet, VG og Aftenposten…for å nevne noen.
Bill. kr. 275,- + bill.avg. 18 år leg.
 

www.rockefeller.no