VULTURE INDUSTRIES – Endelig……

VULTURE INDUSTRIES – Endelig……

"Vulture Industries er et band jeg har fulgt med på siden deres første demo. Den gang ble jeg bergtatt og det meste over bandets sound og får å være helt ærlig er det ikke mye som har forandret seg. For ikke lenge siden var bandet utenlands og gjorde fra seg en god del konserter sammen med Dark Fortress og Helheim. Det var i forkant av denne turneen at jeg sendte bandets vokslist, Bjørnar, noen spørsmål, men grunnet nevnte tur har ting tatt tid. men fortvil ikke, her er intervjuet :)"

VI_1.jpg

Må først begynne med å gratulere så mye med å endelig ha debutalbumet ute!!! Og hvilket debutalbum det ble!!!!!!! Følelsen av å endelig ha fått gitt det fra dere føltes godt?

Definitivt! Det satt dog ganske langt inne. Vi har jobbet med materialet over flere år og flere ganger sagt til oss selv at det er på tide å komme seg i studio, men ting har gått seint og vi er noen notoriske somlehuer de fleste av oss. Etter hvert fant vi ut at nå fikk det briste eller bære og hev oss i studio. Heldigvis funka ting bra og vi kan si oss veldig fornøyde med resultatet.

Hvordan vil du si veien fram til The Dystopa Journals har vært for Vulture Industries? Føler du har dere har nådd intensjonene rundt debuten og bandet totalt sett og hvilke tanker sitter du nå igjen med om pre Dystopia Journals tiden…

Lang, hard, full av humper, et par haikere, digresjoner og en og annen blindvei. He he! Vi hadde egentlig ingen klare intensjoner rundt debuten bortsett fra å lage en bra plate. I så måte føler vi at vi har nådd målet, og tatt anmeldelsene i betraktning er det mange som er enige med oss.

Responsen har jo vært bra rundt begge demoene dere har kommet med tidligere. Er skiva blitt like godt mottatt? Er dere på noen måte blitt skuffet over omtalene og hva betyr egentlig omtaler for dere? Er det bare enkeltpersoners bedreviten og synsing eller får dere en følelse av at det er dedikerte folk og sitter og vurderer arbeidet deres på en ordentlig og ryddig måte?

Skiven har blitt bedre mottatt. Vi har i det minste fått vanvittig mange flere anmeldelser denne gangen, og ca 90 % av dem har vært gode. Vi må kunne si oss fornøyde med det. Vi hadde forventet flere dårlige da greien vi holder på med er forholdsvis smal, men de fleste anmelderene ser ut til å være med på notene.

Anmeldere er vel som musikere og folk flest. Noen er flinke og dedikerte mens andre er slamper og døgenikker. Hvorvidt en anmeldelse betyr noe eller ikke for meg avhenger av anmelderen. Hvis vedkommende har et godt fundament til å vurdere musikken og går skikkelig inn i sømmene på platen betyr anmeldelsen noe, hvis den dog er overfladisk og lite gjennomtenkt er det meningsløst om den er god eller dårlig. Godt gjenomarbeidede anmeldelser er fint for det hjelper en å få perspektiv på egen musikk, dog kommer vi aldri til å gå på kompromiss med oss selv for å tilfredstille anmeldere.

VI_Dystopia.gif

Hvordan foregikk innspillingen av The Dystopia Journals og hvordan var innspillingsprosessen? Det var jo du som tok deg av den biten og hvordan syns du det var? Hvilke favorittlåter har du og hvorfor?

Vi satte i gang på slutten av 2006 uten at alle sangene var helt ferdige. Vi begynte med trommene på en håndfull låter og tok opp ting etter hvert som det ble ferdig. I så måte var det en forholdsvis kreativ studioprossess ettersom mesteparten av detaljer og arrangementsting ble til i studio. Dog var det også en veldig tidkrevende prosess, så hvis vi skulle gjort det i et annet studio for vanlig timebetaling hadde vi nok hatt gjeld langt oppeter ørene i et par år fremover.

Etter lengre en langt og langt om lenge kom vi i mål med et tilfredstillende ressultat. Dog kommer vi nok til å være mer forberedte neste gang. Forhåpentligvis er vi i gang i studio igjen litt utpå høsten med neste plate, men vi får se hvor disiplinerte vi klarer å være.

Favorittene mine på platen har variert litt over tid, men jeg vil nok holde en knapp på "Pills of conformity" og "Blood don't flow streamlined". Begge er forholdsvis nye låter og fremstår for min del som noe friskere en mye av det andre materialet.

Jeg har jo aldri vært særlig tilbakeholden med min entusiasme for dette bandet og forventningene mine ble så absolutt innfridd. Jeg takker og bukker for at dere har spilt inn denne skiva og den er da også blitt spilt en god del må jeg innrømme. Sitter dere selv og hører noe særlig på skiva eller er dere lei materialet? Hvilke tanker får du/dere selv når dere hører musikken som er festet på disc?

Jeg har stort sett ikke hørt på platen siden den var ferdig. Når platen er ute er jeg på en måte ferdig med den bortsett fra å spille låtene live. Etter å både skrive og spille inn låtene i tillegg til å spille de fleste av dem live en haug med ganger er jeg rimelig mettet. Dog hender det at platen blir satt på fordi andre skal høre på den. Da kan det være ganske tilfredstillende å høre låtene igjen og tenke, da de faktisk høres bra ut enda.

Hvordan jobber dere fram låtene deres? Dere er jo fem stykker i bandet og alle vil vel ha en finger med i spillet, hvordan fungerer demokratiet innad hos dere?

Stort sett er det jeg og Øyvind som utarbeider skisser på låtene før disse tas med til resten av gjengen. Låtene blir så ferdigstillte i fellesskap og detaljene faller på plass. Dette ser også ut til å bli gjeldende fremgansmåte for neste plate. Vi har en forholdsvis demokratisk grunnholdning, så alle får sitt å si, men grunnutformingen blir gjort av meg og Øyvind.

Nå som skiva endelig er ute, blir det da mulighet til å få sett dere live her og der? Hvordan vil du beskrive VI live? Og hvor trives dere best, live eller i studio/øvingslokalet?

Vi var nylig på tur i Europa med Helheim og Dark Fortress. Det var en vanvittig fin tur sammen med to veldig gode og trivelige band. Tilbakemeldingene fra promotorer og publikum var veldig god, så det ser ut til at det blir en ny tur rundt september. Vi skal også få gjort en liten tur rundt Norge før den tid, så muligens vi får lagt turen nordover og besøke deg i bartebyen.

Vi prøver så godt vi kan å gjøre en visuel representasjon av musikken når vi spiller live. Det innebærer et rimelig intenst og teatralsk show. Jeg tror de fleste av oss trives best live. Når jeg er i studio er jeg på "jobb", øvingslokalet er et nødvendig onde, mens live bare er kos!

VI_2.jpg

Og hvordan er ståa ellers i Vulture Industries leiren om dagen? Har dere lagt noen planer for tiden fremover eller er dere alle opptatt på andre kanter? De fleste av dere har jo en finger eller to med i litt av hvert, hvordan prioriterer dere og har dere møtt på noen problemer pga. det ennå?

Alt er vel. Vi jobber med å få litt mer stuktur på driften av bandet om dagen for å få ting til å gli litt lettere. For øyeblikket jobber vi med materiale til neste plate, samt videre turnering. Hvis alt går etter planen (noe det selvfølgelig ikke kommer til å gjøre) er vi klar med ny plate tidlig neste år.

Ellers driver jeg og spiller inn plate med Black Hole Generator om dagen. Den nærmer seg ferdig, så etter det kan jeg fokusere 100 % på neste vulture plate. Øyvind driver på med ny Sulphur plate mens Tor Helge har Malice In Wonderland. Det går stortsett fint å sjonglere de ulike forpliktelsene våre, men det skjærer seg selvfølgelig fra tid til annen. Heldigvis så har det også sine fordeler at vi driver med andre band også. Det gir oss nye perspektiver på musikk og nye impulser, så er vi sikret mot tunnelsyn.

Hva vil vi få oppleve fra Vulture Industries framover?

Vi kommer nok til å fortsette i samme rettningen vi har staket ut med The Dystopia Journals, men rendyrke soundet vårt mer.

Da vil jeg takke for at du tok deg tid til å svare også ønsker jeg deg og dere lykke til videre med både å skulle overgå denne skiva samt alt annet dere måtte finne på! Har du noen avsluttende ord så kjør på!

Takk for oppmerksomheten. Snakkes forhåpentligvis snart over en karsk i bartebyen;)