TRONDHEIM JAZZFESTIVAL 2008 – Mer enn bare jazz

TRONDHEIM JAZZFESTIVAL 2008 – Mer enn bare jazz

Trondheim Jazzfestival 2008

Nå til helgen dras Trondheim Jazzfestival i gang for fjortende gang (enda flere hvis man tar med at festivalen har røtter helt tilbake til 1979). Trondheim Jazzfest er langt i fra ignorant ovenfor de av oss som liker den litt tyngre sorten musikk, og i år har de helt klart noen godbiter for de av oss som liker det litt mer ekstreme og de som liker det mer eksperimentelle. For to år siden ga de oss en helt fantastisk oppsetning med Monolithic og Keep Of Kalessin. I år har de spesielt disse godbitene å by på!

 

SHINING (onsdag 4. juni)

Shining er ikke noe for musikalske pyser. De er intense. De er bråkete. De er 100 prosent uforutsigbare og gir ingenting gratis. Men den som virkelig vet å lytte, blir belønnet?

Besetningen i Shining har variert mye siden starten i 1999. Felles for alle involverte er at de er fremragende musikere som kjenner Panteras "Vulgar Display of Power" like godt som Ornette Colemans "The Shape of Jazz to Come".

Shining rekker innom de fleste tenkelige sjangere i løpet av en plate eller en konsert. Dempede, nærmest ambiente partier går over i drivende frijazz, brutal metal og pompøse, filmatiske sekvenser.

Det er musikk som kanskje kan virke overveldende. Samtidig er den merkelig fengende, og den har elementer som alle musikkelskere kan sette pris på. Hvis man for eksempel liker fordomsfrie rockeband som The Mars Volta, Fantomas eller King Crimson, burde Shinings monsterfrimetaljazzprog på ingen måte virke avskrekkende. Først og fremst er de nemlig et lekent band. Det er derfor de kan dra på turné med black metal-kongene Enslaved, og det er derfor de blir hyllet hos alle fra indiebibelen Pitchfork til The New York Times.

Blæst onsdag 4. juni kl. 23.00. Billett kr. 150,- eks. avgift hos www.blaest.no.

 

MANIFEST (fredag 6. juni)

Trondheimsbaserte Manifest er plateaktuell med sin andre utgivelse "Hedonism", og er beryktet som et av Norges mest intense live-band innenfor metallsjangeren. Manifest har lovet å ikke legge så mye som en lillefingernegl imellom når de her presenterer sin energipakke. Med låter aldri tidligere fremført på noen live-jobb og gjesteopptreden fra vokalist Marita Røstad innbys til en Manifest-konsert litt utenom det vanlige. Grunnelementene forblir de samme: intensitet, aggresjon, humor, hat og spilleglede i en herlig blanding. Møt opp, spenn deg fast og gjør deg klar for kollisjon!

Blæst fredag 6. juni kl. 23.30. Billett kr. 150 eks. avgift, hos www.blaest.no

 

EARTH DIED SCREAMING – while I lay dreaming of Tom

En hyllest til Tom Waits.

Det innbys til en grumsete whiskey-aften der musikere fra Trondheims metal/rock/jazz-scene møtes i minste felles multiplum: Tom Waits.

 

Vokalistene Stian Leknes og Marita Røstad spiller opp til Tom's dans med gode venner fra byens musikkmiljø. Stian er vokalist i det Trondheimsbaserte metalbandet Manifest, som ga ut plata "Hedonism" i 2007. Marita er mest kjent fra byens jazzmiljø, og solodebuterte med plata "Silent Sunday" i fjor.

Ta med rennesteinshumør og møt opp!

Marita Røstad – vokal og piano
Stian Leknes – vokal (Manifest)
Kurt Sprenger – gitar (Desperado/Sexy Police)
Andreas Hamre – bass (Samuel Tramp, Rain Dogs)
Stian Lundberg – trommer (Johndoe)
Alessandro Elide – trommer (Manifest/Griffin)
Hayden Powell – trompet

 

Dette er bare noe av snacksen Trondheim Jazzfest har å by på. Sjekk ut www.jazzfest.no for komplett program!

TrHeimJazz_08_logo.jpg