CT PREVAIL – Ålesunds store sønner

CT PREVAIL – Ålesunds store sønner

CT LOGO SVART .jpg

Det starta i et vedskjul. Noen år, øvinger og halvlitere senere kom debutplata med tittelen "Mean Season". Hvor det ender er det ingen som vet, men jeg har på følelsen av at noen uker med spilling i Europa for denne gjengen kan gjøre underverker for bandet og ville nok bidra med noen saftige kapitler i selvbiografien. I mellomtiden er det hard jobbing med moderate ambisjoner og dag-for-dag mentalitet som gjelder. Potensialet for at CT-Prevail kan bli et band vi vil høre mer til i framtiden er hvert fall til stede. Dette intervjuet ble gjort med vokalist og gitarist Hansi (også kjent som livegitarist i Gorelord). Sett på plata "Mean Season" mens du nyter Hansis egne ord om fortiden, framtiden og dagens situasjon. Kanskje det får deg til å ta turen til nærmeste lokale når CT-Prevail spiller opp til dans neste gang? Jeg gleder meg hvert fall til en tøff-i-trynet-seanse med disse gutta…

Jeg må nesten få vite litt mer om bakgrunnen til hver enkelt. Hansi har jo dukket opp i ulike sammenhenger før, men hva med resten av gjengen?

Vel, kan jo starte med vår hardtslående trommeslager, Marius. Han er som resten av gjengen en ordentlig Ålesundskar som har spilt trommer siden han var sneip. Jeg og Marius ble enige om å starte c-t etter mye bråk fra vedskjulet som han øvde i, som lå tre hus unna soverommet mitt.
Fra soverommet kunne jeg høre at han satt og spilte til Sepultura-låter og irriterte vettet av alle naboene kl 10 på søndager og 11 på onsdager. Han går nå skole i Oslo og skal bli en dritkul lærer i følge han selv. Men regner med han blir en kjip jævel som de fleste lærere er. Spiller også trommer i Oslobandet Serenity Trace.

På Bass har vi Mr. Ken Daniel som var en av de første jeg begynte å spille i band med på Ungdomskolen. Vi ville alltid starte ei god greie med kul metall og fikk det til etter hvert. Han går kunsthøyskolen i Oslo og er vårt kunstneralibi.

Endre Emil, råtassen vår både privat og på gitar var rett og slett eneste grepa karen som hadde noe å by på når vi starta opp, så han var selvskreven fyllebøtte fra Ålesund sentrum. Utenom bandet er han kjøkkensjef og har god kontroll på galskapsprinsippet.

Hva har bandet gjort før utgivelsen av "Mean Season"?

Vi har spilt inn Mean Season to ganger faktisk, første gang i 2003, men da var vi aldri fornøyd nok med resultatet, hvordan det låt og feelingen over det heile. Så vi i c-t, Mr. Stavnesli og Mr. Prytz tok noen grep og starta opp igjen sommeren 2004. Kasta to låter og la til tre nye og ga ut noe Ep greier av 03 sangene. Ellers har det gått i spillejobber i inn og utland når mulighetene har vært der.

Hvordan endte dere opp hos Morningstar Records og hva synes dere om jobben de har gjort for dere så langt?

Det ble Morningstar siden vi hadde samarbeidet med Godt Selskap på Dora gjennom flere år. Det var der alt ble spilt inn og i og med at de starta opp Morningstar og fikk sving på sakene så var de greit for alle at det skulle bli som det skulle bli. Det tok jævla lang tid og det var litt grining fra oss. Men når alt kommer til alt er vi fornøyde med at det ble som det ble. Samarbeidet og jobben de har gjort for oss har vært helt konge. Vi har gjort veldig mye promotering selv og har aldri forventa noe sånt fra deres side når vi tross alt fikk utgivelsen vår gjennom dem. De er en god gjeng som får jobben gjort.

"Mean Season" ble spilt inn med bla Ålesunds store sønn Rune Stavnesli bak spakene. Hvordan er det å jobbe med Rune? Blir mye av musikken til i studio eller er alt ferdig innøvd før dere går i gang?

Å jobbe med Rune er heilt perfekt. Han har en veldig god måte og jobbe på og vet hva han vil når han setter i gang. Fyren har hatt fingrene sine i jævlig mye kult og det er full fitte, lahatti, kaffe, skjegg og bånn gass i det han gjør. Må nevnes at Mr. Knut Prytz har gjort veldig mye, nesten alt på siste innspillingen og hatt stålkontroll når det gjelder å komme frem til det vi er ute etter. Begge to er drit gode i det de gjør og jeg synes de er veldig gode å jobbe med. Alle har hele tiden skjønt hva vi er ute etter og fra dag to holdt oss til den linja som ble satt. Kraftig, jævlig, skittent og rett i trynet. Begge gangene vi har gått i studio, har vi lagt ei linje på hvordan alt skal låte og gå. Stort sett 92 % ferdig. Men lydmessig og små detaljer, litt her og der blir det uansett når du kommer i studio. Når du har flinke folk som Rune og Knut så er det godt å kunne ta noen takes og lytte over hva som funker. Bruke tid og tålmodighet fremfor tøm og røm!

Imagemessig oser CT-Prevail av metal og rølp – akkurat sånn som vi liker det. Hvordan er dere egentlig som personer, og har livsstilen deres noen gang kollidert med hva som forventes av en krevende bransje som musikkverdenen tross alt er?

Som personer så er vi egentlig jævlig greie karer, om jeg kan si det så enkelt. Ikke nokke trøbbel i den forstand at vi er noen drittsekker som liker å sko seg på andre eller slå ned noen på gata fordi det er en dårlig dag. Men like enkelt og greit så er vi noen tøffinger som liker en utfordring og det å lage faenskap. Vi ler og fjaser mye som band og vi liker et godt lag med venner, alkohol og kjøtt samtidig som vi prøver å ta jobb og skole seriøst. Livsstilen vår er ganske så grei i forhold til hva enkelte ville gjort. Gi faen, drikk maling og bare drite i å måtte jobbe og gå skole, bare overleve med god musikk og gjør det man gjør best. Det har aldri vært noen kollisjoner i grunn da vi alltid har tatt oss god tid, og alle i bandet har fått gjøre som de vil med skole og jobb. Enkelte ganger krasjer vi litt siden bo-situasjonen vår er litt føkka, men vi har jobbet og ventet i mange år for å få til det vi har fått til nå. Men det blir klart litt strengere regler framover og forventningspresset blir større på alle sammen hvis det skal bli noe skikkelig drus etter hvert.

Det så jo riktig så bra ut her med Europa-turne med Necrophagia og gode greier, men så ble alt avlyst. Hvorfor? Hvilke følelser satte denne kanselleringen i sving hos dere og hvilke konsekvenser tror du det fikk for bandet?

Det var noe skikkelig DRIT! Vi var vel ganske klar over at det kunne gå rett til helvete som det gjorde da dialogen mellom enkelte ledd ikke var så bra, og vi så utviklingen i planene bli kjipere og kjipere. Vi var dødsklare og alt var ordnings fra vår side da det ble nevnt. Men ja, det var ikke noe særlig kjekt å få den avgjørelsen i fjeset. Vi hadde virkelig gledet oss, endelig få reise på en større tur med storegutta. Blir klart skuffa men vi har sett at det er likeså greit å prøve å gjøre alt selv. Da blir det som regel tut og kjør og ikke noen sure miner. Når det gjelder konsekvensen av avlysningen så tror jeg ikke den er så voldsomt stor, i og med at vi er veldig "ferske" men vi har jo klart mistet muligheten for å spille for langt flere mennesker og nå et helt annet publikum enn saltstøttene vi har her i Norge. Den er kjip.

CTPrevail_1.jpg

"Mean Season" ble sluppet i mars i år. Hvordan har feedbacken vært så langt?

Vi har fått veldig mye god feedback. Venner og kjente av bandet, kjerna med folk har vært veldig fornøyde hele veien. Har også fått mange gode anmeldelser og selvfølgelig noen elendige fra surrehaud som ikke liker det vi gjør, men det har vært det som har gledet meg mest, å lese hva andre synes om plata vår. Driter i om man ikke liker det så lenge du sier du ikke liker det. PR er PR og det trenger vi om vi skal nå ut til de som faktisk synes det er kult. Fleste skjønner hva det dreier seg om og skryter av oss og de dårlige trekker bare frem at vi prøver å spille musikk som var "inn" for fire fem år siden og stilen vår er litt gammel i forhold til det som er i skuddet i motebransjen metallen har blitt til i dag. De har jo litt rett, i og med at noen av sangene på Mean Season er fra 2001.

Hvilke ambisjoner har dere med CT-Prevail og hva gjør dere for å oppnå disse?

Vi har STORE ambisjoner, selvfølgelig å ende opp som stadion rockere, jævlig slitne, grei jobb med mye fritid, men ikke like lett å få ting til å gå rundt i ei snøkave. Vi har lært å sette oss mindre mål og ta en dag av gangen så vi vet at ting blir ordnet. Nå er planen å få booke to uker rundt om i Europa og få oss en "halligalli" tur i sommer. Håper også å få spytta inn litt av Necro pengene og bli med et litt større band om det skulle vise seg at det blir ordnings. Festivalplaner ble i seneste laget i år så der dreit vi oss litt ut, men har fått spikra noen greier til neste år. Vi leter etter en stabil bandbil og planlegger å få spilt inn noen av de nye låtene våres ganske snart. Og kanskje også få gitt ut "Mean Season 2" rimelig kjapt om det skulle gå i orden. Har en del på lager som vi ønsker å spille inn i studio..

Låtene på siste plata er hardtslående, rett i fleisen og det er vanskelig å ikke la rockefoten rive seg med. Hvordan fortoner en CT-Prevail konsert seg?

Vi har kanskje en litt for stor tendens til å bli påvirket av publikum. Vi er ikke flinke nok til å spille for folk som bare står der og gnir seg på kuken, super pils og sier "høhøy" når vi er ferdig med ei låt. Men hvis publikum er med bruker det å bli et helvete, og vi regner med at det blir litt mer fart og spenning framover siden folk har mulighet til å lese litt tekster i coveret og få et bedre helhetsbilde av oss som band. Digger fansa som alltid møte opp og lager trøbbel. Vi elsker å spille for folk, så det skal bli godt når vi først får ordna oss en turne rundt i Europa, billig øl og alt går over styr.

Så var det litt om framtidsplanene da… Har denne skiva vært en døråpner for dere slik at snøballen med platesalg og livespilling har begynt å rulle av seg selv? Hva er angrepsstrategien framover?

Ingen ting som har tatt av helt enda. Det skal nok en hel masse mer til for å få i bøtter og spann, så det blir å promotere mye på Myspace selvfølgelig, prøve å ordne noe god omtale i større aviser og magasiner og få enda mer spille tid på Pyro på NRK P3. De har vist kjærlighet, og det liker vi. Å få laget en god video er jo også en plan så snart vi har en jævlig god ide og riktige folk som kan stille opp. Vi skal så klart spille flere konserter, selge de fantastisk kule skjortene vi har fått samt flere cder, så alle blir glad. Så langt har det gått rimelig bra. Krysse fingrene og satse på at det holder seg på samme nivå, så er det stabilt som faen!

Mange av dagens band virker for å være livredde for å støte noen som helst, de vil være så stuerene som mulig for ikke å miste en eneste potensiell platekjøper. Hva synes dere om denne utviklingen, og hvilket publikum er det CT-Prevail henvender seg til?

Det er jo bare teit i grunn. Men sikkert effektivt for pengene og omtalen sin del. Mener man spiller og står for det man står for så det blir jo veldig opp til hvert enkelt band om de skal være nitrist og kvitkrist eller full i skorpe og sår. Hvis man kan og vil så er det jo alltid konge med noen som tør og si det de mener. Standpunkt. Ha ett image som er litt over streken. Vi som band har vel aldri jobbet med å få et spesielt image, det har bare blitt slik det er. Vi er glad i å drikke, flire, kødde og spille musikk, leve livets dager og hei på deg. Slik er vi. Det å blåse flammer, bruke ansiktsmaling og kle seg ut i koteletter har vel aldri vært vår greie. Når det gjelder publikum, henvender vi oss til alle som vil ha en bit av kaka, ikke noe fiksfakseri fra oss, vi lager musikk vi synes er kul og satser på at andre synes det samme.