Tiger blir plateselskap

Tiger blir plateselskap

Musikalsk substans på Fysisk Format – Tiger starter plateselskap!

Råtna på rot: Hva ligger bak det hele?
Det er ikke solskinn og maivær i den etablerte norske musikkindustrien. Artistene deres foretrekker å gi ut ting selv eller gi bort musikken sin gratis. Salgskanalene deres legger ned eller begynner å selge spill og film. Værst er det at den moralske sympatien hos publikum er på bunnnivå, noe som ses tydelig i den utbredte og folklig aksepterte ulovlige nedlastningen. Gjennom labert musikalsk pågangsmot, bakstrebersk holdning til ny teknologi og drøy prisfavorisering til de mest vulgære (og minst trofaste) utsalgskjedene har nå den norske musikkindustrien råtna på rot.
Fra sine lokaliteter på baksiden av LO-bygget (tidl. Folkets Hus, nå Oslo Kongressenter) har Tiger nå sådd kimen av en levedyktig ny norsk musikkindustri, en industri basert på hederlighet, integritet og godt håndtverk: Fysisk Format.

Diamanter fra Undergrunnen: Hvor kommer det fra?

Fysisk Formats rekrutteringsgrunnlag er den buldrende strømmen av undergrunnsband som har Tiger som sitt møtested og naturlige kilde til musikk. Som spesialistbutikk er det hverdagskost å jobbe med eksklusiv musikk som ikke er tilgjengelig andre steder. Ofte er det gode grunner til at dette – enten fordi det musikkfaglige nivået ikke er høyt nok eller rett og slett fordi bandene av etiske eller estetiske årsaker foretrekker å være i undergrunnen. Innimellom dukker det imidlertid opp noen diamanter fra undergrunnen – band som har alt som skal til for å bli et større fenomen, men hvor det skorter på ytre omstendigheter som distribusjon, promo eller (la oss være ærlige) personlig tiltak. Disse bandene vil Fysisk Format løfte opp til det nivået Musikknorge fortjener!

http://fysiskformat.tigernet.no/img/stempling_vev.jpg


Haust – Ride the Relapse eksemplar nr 253 døpes her av Fysisk Formats første skritt på veien til full maskinpark: Et nummeratorstempel

Gjør-det-sjøl: Hvordan gjøres det?
Inspirert av gjør-det-sjøl plateselskap som Kning Disk, Ebullition, Metronomicon og Fonal har Fysisk Format lagt ned mye arbeid i å utvikle en egen innpakningsstandard. Alle cover på Fysisk Format er montert, limt og nummerert for hånd av artistene og Fysisk Format-personalet. Alt fra papirtype til bretteløsninger og innleggsmateriale er utviklet i samråd med fagfolk fra papir- og trykkebransjen på Ensjø. Den fysisk distribusjonen står 20 årsjubilanten VME for, kjent for sitt arbeid med Mayhem, Biosphere, Kim Hiorthøy, Ronny Pøbel og Ungdomsskulen for å nevne noen. Den ikke-fysiske verden fornektes dog ikke og utgivelsene vil være tilgjengelige fra velassorterte mp3-butikker.

http://fysiskformat.tigernet.no/img/hausthender_vev.jpg


Haust's egne hender slipper til på brette-og-lime-dugnad

Lanseringsfest og Slippefest: Når og hvor skjer det?
På Fysisk Formats utgivelsesplan så langt i 2008 står nye CD album med Kaospilot, Snöras og en sjutommer med Silver. Men først ut er debuten til de Øya-aktuelle nekrosludge-slubbertene Haust (VME 16.06.08) på CD og en 12" splitutgivelse med crossover-krøst bandene Eskatol og Black Blood World. Det blir lanseringsfest for Fysisk Format i kjelleren på Revolver (tidl. Barongsai) 30. mai og slippfest for Haust fredag den 13. juni på John Dee (sammen med trønderske Like Rats…). Kryss av i kalenderen først som sist!

Til sist – til glede for nye lesere – litt Tigerhistorikk:
Tiger er en uavhengig platebutikk etablert i 1996 med fokus på norske undergrunnsutgivelser ogspesialimport fra utlandet, på CD, vinyl og kassett. De siste årene har Tiger også blitt en viktig billettsalgskanal for konsertsteder i Oslo. Tiger ble startet av Tor André Knudsen men drives i dag av Kristian Kallevik.

http://fysiskformat.tigernet.no/img/fasade_vev.jpg