TRONDHEIM ROCKFÆST – Målet er å se voksne mannfolk gråte av glede

TRONDHEIM ROCKFÆST – Målet er å se voksne mannfolk gråte av glede

Det finnes festivaler til alt mulig i hver eneste krok av dette langstrakte landet, alt fra matfestivaler, vannfestivaler og trekkspillfestivaler til fiskefestivaler, båtfestivaler og selvsagt også musikkfestivaler. Tar man en titt på musikkfestivaler finnes det også der mange varianter å velge i mellom. Mange av disse er rene musikkfestivaler mens andre igjen har musikk kun som en del av programmet. Rock-, punk-, prog- og metalfestivaler er mest interessante for oss som liker vår musikk av det hardere slaget. Nisjefestivaler er det ikke så mange rene av, det er heller konseptet totalfestivaler som de fleste heller mot når festivalprogrammet skal bookes. Alle byer har sin egen musikkfestival, men i Norges tredje største by, Trondheim, har ingen klart å få til noe sånt, ikke før i 2007 da Trondheim Rock Festival og Pstereo dukket opp. Trønderne har måtte reise til andre steder for å oppleve dette festivalfenomenet som alle snakker om lenge før og lenge etter at festivalsesongen er over. Storås, Steinkjer og Hell Music Festival har vært våre tilbud, alle et godt stykke utenfor byen. Men i 2007 dukket altså nyvinningene Pstereo og Trondheim Rock opp i byen. Begge disse kjører på også i år og det er spesielt Trondheim Rock Festival som har de største navnene innen hardrock, da de har klart å trekke storheter som Judas Priest og selveste Iron Maiden til Lerkendal Stadion og Trondheim Rock Festival. I år dukker det opp enda et arrangement på selveste torget der de gamle storhetene Def Leppard og This Lizzy skal spille. Trondheim Rockfæst kalles dette arrangementet og er riktignok bare en 1-dags konsert og ikke noen festival. Likevel kan man ikke gjøre annet enn å glede seg over utviklingen.

Eternal Terror tok en liten prat med Morten "Diesel" Dahl, en av de sterke menn bak Trondheim Rockfæst.

Hva var det som fikk deg/dere til å starte opp med Trondheim Rockfæst?

I kjølevannet lang og tro tjeneste med å sette Trondheim på rockekartet og gjennom arbeidet med å få rockesenteret til Trondheim, hadde jeg lenge gått med et engasjement om å bidra med at Trondheim skulle ta tilbake tronen som rockebyen i Norge. Ting tok litt tid, andre rakk å komme på banen, men nå føler jeg at rette gjengen er samlet til å sette planene ut i livet..

DefLeppard_08.jpg

2 legendariske band i Def Leppard og Thin Lizzy skal sørge for underholdningen på Torvet den 24. mai. På spørsmål om det bare blir med disse 2 bandene eller om det kanskje dukker opp et eller flere lokale helter som oppvarming, svarte han:

Litt lokalt krydder blir det på en egen partyscene før, mellom og etter de to legendariske storhetene.

Er du stolt over å ha klart å få hit storheter som Def Leppard og Thin Lizzy?

Utvilsomt. Dette er gjort med hjertet – ikke som kjappe investeringer.. Dette blir en hyllest til rockehistorien. De gode låters aften.

Bandene til sammen har svart belte i kjente og kjære melodier av ypperste klasse og bevist sin popularitet gjennom som et par av rockens bestselgende band gjennom tidene.

ThinLizzy_1.jpg

Mange festivaler sliter med økonomien og er avhengig av økonomisk støtte i tillegg til stor publikumstilslutning. Når folket uteblir, kan det gå slik det gikk med Hell Music Festival etter fjoråret, der de ble nødt til å slå seg selv konkurs grunnet manglende publikumstilstrømning.

Du ble ikke skremt av hva som skjedde med Hell Music Fest i fjor, der sviktende publikumstilstrømning tok knekken på arrangementet?

Vi med begge bena i rocken konsentrerer oss om å lage fest på torvet vi og er overbevist at folk vil benytte anledningen til å komme på en ekte rockefest med god musikk fra 2 av verdens beste band, køfri kaldt lokalt øl, fine trønderske damer og varm pølse J

Det har i de siste årene vært en eksplosiv utvikling på konsert- og festivalfronten for rock og metal her i landet. Gledelig er det også å se at folk går på konsert og festival, og gjør at de fleste går sånn noenlunde i null. Det fortsetter å dukke opp nye festivaler og antall konserter øker omtrent på lik linje som fødselsraten på St. Olav. En gang vil det nok si stopp og det blir rett og slett ikke nok folk til å dekke utgiftene for festival- og konsertarrangørene.

Vi vil forsøke å bidra kontinuerlig med konserter i Trøndelag. Håper og tror publikum setter pris på det. Målet er å se voksne mannfolk gråte av glede på torget 24. mai.

Nordmenn og spesielt trøndere er som kjent sinnsykt trege med å kjøpe billetter. Eksempelvis konsertene med Iron Maiden der Sverige solgte ut 2 konserter på null komma niks, mens her i Norge klarer vi ikke å selge ut 2 konserter i løpet av 3 måneder en gang. Hvordan har billettsalget vært hos dere? Har dere merket noe til denne tregheten med å bla opp sedlene blant trønderne?

En måned før konserten begynner det faktisk og bli rift om billettene på Torget 24. mai – så salget har gått over all forventing. Dette er jo tidenes sesongåpning på konsertfronten i Trøndelag. Det er nå i tillegg lagt ut kun 100 VIP billetter med middag, flytende irsk dessert og relatert underholdning. Hvorfor stå i kø ved inngangen når du kan kjøpe billett på nettet, i Narvesen eller på Posten i forveien?

Trondheim Rock Festival og Trondheim Rockfæst; er det plass for 2 slike arrangement i Trondheim, er det nok folk for 2 slike arrangement i Trondheim og omegn og er det økonomisk ansvarlig å ha 2 slike arrangement i Trondheim?

Det vil vel sommeren vise. Vi har ikke tenkt å gi oss med det første. Tror det er bra noen andre kommer på banen nå. Trondheim gikk glipp av både Bon Jovi og Van Halen på Lerkendal i sommer av mistenkelige grunner. Skulle likt å vite hvem som sitter og nedstemmer slike initiativ….

TRFaest_08_200x140.jpg